Artikel top billede

Ekspert: Butlernetworks økonomi er "elendig"

Hold igen med at skyde penge i selskabet, fordi dets økonomi er i en elendig tilstand. Sådan lyder vurderingen fra professor.

Læs også:

Gæld på 216 millioner: Butlernetworks styrtbløder

Butlernetworks-boss: Investor giver os to-cifret millionbeløb

Underskud seks år i træk og en gæld på næsten en kvart milliard kroner.

Professor Caspar Rose fra CBS har for Computerworld læst regnskaberne igennem for Wimax-firmaet ButlerNetworks.

"Min konklusion er, at selskabets økonomi er i en elendig tilstand, og at man bør være tilbageholdende med at skyde yderligere kapital i selskabet," siger han.

Caspar Rose forklarer, at i fem år i træk har selskabet ikke leveret en positiv forrentning af egenkapitalen eller afkastningsgraden.

"Egenkapitalen er negativ og kapitalen reddes kun ved at optage ansvarlige lån, som i modsætning til aktier om nogle år skal tilbagebetales."

"Problemet er bare, at jeg ikke kan se, hvor selskabet skal få de penge fra," siger Caspar Rose.

De store tabere bliver i givet fald de store aktionærer, da deres krav i givet fald vil vige fra bankernes, forklarer Caspar Rose.

Ifølge regnskaberne er aktionærerne med mere end fem procent amerikanske Norwest Equity Partners og engelske Morienus Ventures LLP.

Undrer sig over ledelsen

I samme omgang undrer professoren sig over ledelsen i selskabet, der blandt andet tæller det tidligere IT Factory-bestyrelsesmedlem Henning Børgesen, som er formand for bestyrelsen hos ButlerNetworks.

"Kigger man på tallene i regnskabet, er der overhovedet ikke overensstemmelse med de nøgne fakta og så det, som ledelsen skriver - altså 'at det går tilfredsstillende','" konstaterer professoren.

Han siger , at ledelsen kun henviser til, at man har en positivt resultat af primær drift (EBITDA, red.), men årets resultat i alle de fem år har været negative.

"Og akkumuleret (lagt sammen, red.) udgør de negative årsresultater over 280 millioner kroner, hvilket burde få alle advarselslamper til at lyse," siger Caspar Rose.

Professoren peger desuden på, at man har måttet foretage betydelige af- og nedskrivninger, hvilket ikke overrasker professoren, "da teknologi i sagens natur hurtigt mister sin værdi over tid".

Samtidig er selskabets værdi, det vil sige værdien af de samlede aktiver, faldet i de sidste tre år og er blevet reduceret fra 275 millioner kroner i 2007 til kun at udgøre 177 millioner kroner i 2009.

"Enhver bankrådgiver vil straks kunne se, at den er gal, så derfor afgør banken om selskabet er mere værd i live end dødt."

"Kort sagt er det min vurdering, at selskabet ikke kan fortsætte i sådan en tilstand i de kommende år," slutter Caspar Rose.

Se, hvad Butlernetworks direktør, Søren Støvring-Hallson, siger til Caspar Roses vurdering her.

Læs også:

Gæld på 215,9 millioner: WiMAX-firma styrtbløder

[b]WiMAX-boss: Investor giver os to-cifret millionbeløb[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere