Artikel top billede

Ekspert: Butlernetworks økonomi er "elendig"

Hold igen med at skyde penge i selskabet, fordi dets økonomi er i en elendig tilstand. Sådan lyder vurderingen fra professor.

Læs også:

Gæld på 216 millioner: Butlernetworks styrtbløder

Butlernetworks-boss: Investor giver os to-cifret millionbeløb

Underskud seks år i træk og en gæld på næsten en kvart milliard kroner.

Professor Caspar Rose fra CBS har for Computerworld læst regnskaberne igennem for Wimax-firmaet ButlerNetworks.

"Min konklusion er, at selskabets økonomi er i en elendig tilstand, og at man bør være tilbageholdende med at skyde yderligere kapital i selskabet," siger han.

Caspar Rose forklarer, at i fem år i træk har selskabet ikke leveret en positiv forrentning af egenkapitalen eller afkastningsgraden.

"Egenkapitalen er negativ og kapitalen reddes kun ved at optage ansvarlige lån, som i modsætning til aktier om nogle år skal tilbagebetales."

"Problemet er bare, at jeg ikke kan se, hvor selskabet skal få de penge fra," siger Caspar Rose.

De store tabere bliver i givet fald de store aktionærer, da deres krav i givet fald vil vige fra bankernes, forklarer Caspar Rose.

Ifølge regnskaberne er aktionærerne med mere end fem procent amerikanske Norwest Equity Partners og engelske Morienus Ventures LLP.

Undrer sig over ledelsen

I samme omgang undrer professoren sig over ledelsen i selskabet, der blandt andet tæller det tidligere IT Factory-bestyrelsesmedlem Henning Børgesen, som er formand for bestyrelsen hos ButlerNetworks.

"Kigger man på tallene i regnskabet, er der overhovedet ikke overensstemmelse med de nøgne fakta og så det, som ledelsen skriver - altså 'at det går tilfredsstillende','" konstaterer professoren.

Han siger , at ledelsen kun henviser til, at man har en positivt resultat af primær drift (EBITDA, red.), men årets resultat i alle de fem år har været negative.

"Og akkumuleret (lagt sammen, red.) udgør de negative årsresultater over 280 millioner kroner, hvilket burde få alle advarselslamper til at lyse," siger Caspar Rose.

Professoren peger desuden på, at man har måttet foretage betydelige af- og nedskrivninger, hvilket ikke overrasker professoren, "da teknologi i sagens natur hurtigt mister sin værdi over tid".

Samtidig er selskabets værdi, det vil sige værdien af de samlede aktiver, faldet i de sidste tre år og er blevet reduceret fra 275 millioner kroner i 2007 til kun at udgøre 177 millioner kroner i 2009.

"Enhver bankrådgiver vil straks kunne se, at den er gal, så derfor afgør banken om selskabet er mere værd i live end dødt."

"Kort sagt er det min vurdering, at selskabet ikke kan fortsætte i sådan en tilstand i de kommende år," slutter Caspar Rose.

Se, hvad Butlernetworks direktør, Søren Støvring-Hallson, siger til Caspar Roses vurdering her.

Læs også:

Gæld på 215,9 millioner: WiMAX-firma styrtbløder

[b]WiMAX-boss: Investor giver os to-cifret millionbeløb[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?