Artikel top billede

Google giver preview af Android til tablet-pc'er

Google har afsløret udviklingspakken til Android 3.0, som er designet til mobile enheder med større skærme og især til tablet-pc'er.

Computerworld News Service: I sidste ugeDen første screening blev givet i maj 2010 under konferencen Google I/O.

Android 3.0 vil indeholde en "holografisk" brugerflade med en række nye funktioner. Til udviklerne tilbyder Honeycomb værktøj til at bygge nye applikationer til enheder med store skærme og til at tilpasse eksisterende Android-applikationer til den nye brugerflade. Honeycombs highlights kan beskues her.

Drag and drop

Med preview-udgaven af Android SDK kan udviklerne endelig begynde at teste eksisterende applikationer og se, hvordan de tager sig ud på den nye tablet-formfaktor, ligesom de kan vænne sig til de nye funktioner og API'er i 3.0.

Xavier Ducrohet skriver, at både API'er og systembilleder stadig er under udvikling, så der kan ske forandringer i begge inden den endelige udgivelse.

Detaljer om preview-udgivelsen kan findes her.

Previewet inkluderer en række nye UI-komponenter og temaer, samt 'rigere' widgets og notifikationer. Drag-and-drop er desuden inkluderet.

Der er lagt en del arbejde i at understøtte avanceret og kraftig grafik. Honeycomb inkluderer et proprietært animations-framework.
 
Der er desuden en "indbygget GL renderer, der gør det muligt for udviklere at få hardware-acceleration af almindelige 2D-renderingsopgaver i deres applikationer, over hele applikationen eller i forhold til enkelte aktiviteter eller views." Der er en helt ny 3D grafikmaskine, Renderscript.

Honeycomb vil blive i stand til at køre på dual-core såvel som på single-core processorer, og den er optimeret til begge.

Avanceret Bluetooth
Android til tablet-pc'er understøtter nye multimedie-funktioner, heriblandt HTTP Live streaming support. Der er desuden et nyt framework til såkaldt 'digital rights management' (DRM).

Man kan bruge den til at dele interaktive medier via MTP/PTP (Media Transfer Protocol/Picture Transfer Protocol), og det vil gøre det muligt for udviklerne at bringe interaktivt indhold til brugerne på helt nye måder.

Android 3.0 inkluderer nye API'er til Bluetooth Advanced Audio Distribution Profile (A2DP) - til streaming af audio i stereo-kvalitet fra en medie-kilde og til høretelefoner eller højtalere, og et såkaldt Bluetooth Headset Profile (HSP), der gør det muligt at forbinde Bluetooth-høretelefoner med en anden Bluetooth radio på computeren eller mobiltelefonen.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere