Artikel top billede

Nu starter slutspurten om de sidste IPv4-adresser

Der er nu kun fem store blokke af IPv4-adresser tilbage. De vil blive uddelt til hver sin verdensdel, hvor lokale virksomheder og ISP'er skal kæmpe om dem.

Hos Internet Assigned Numbers Authority (IANA) er man for alvor ved at løbe tør for IPv4-adresser.

IANA, der står for den globale uddeling af IP-adresser, har netop givet brugsretten til to af de sidste blokke af IPv4-adresser til APNIC, Asia-Pacific Network Information Centre, som så skal fordele dem i Asien og Oceanien.

Det betyder, at der kun er fem blokke tilbage. Ifølge reglerne skal de deles mellem de fem Regional Internet Registries (RIR), som står for at fordele de sidste IPv4-adresser til ISP'er og virksomheder på hver deres kontinenter.

Hver af de fem blokke indeholder omkring 16 millioner IPv4-adresser, og hos IANA forventer man, at der bliver kamp om de sidste.

I sidste uge udtalte en talsperson, at han forventer, at ISP'erne verden over sætter fart på ansøgningerne, nu hvor slutspurten er gået i gang.

Problematikken opstår, fordi der kun er omkring 4,3 milliarder mulige kombinationer af unikke IPv4-adresser. Over de sidste par år har antallet af ledige adresser været hastigt nedadgående.

Løsningen er, at man går over til de nye IPv6-adresser, som der findes et næsten uendeligt antal af.

Læs også

IPv4-adresserne slipper op - kun fem procent ledige

Overblik: Sådan får du styr på de nye IP-adresser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere