Artikel top billede

Danmarks største lavpris-webhotel tjener gode penge

Stabilt regnskab fra One.com skæmmes af en note om et ulovligt lån til et bestyrelsesmedlem.

Danmarks største webhotel One.com leverer komfortable resultater for 09/10.

Lavpris-hosteren, der har kapret tusindvis af kunder siden grundlæggelsen i 2002, har blandt andet øget bruttoresultatet med 37 procent til 37,4 millioner kroner.

"Nu kigger vi slet ikke isoleret på den danske afdeling, men vi er generelt meget tilfredse. Vi har en sund økonomi," siger Thomas Medard Frederiksen, bestyrelsesmedlem og presseansvarlig hos One.com.

Væksten i bundlinjeresultatet halter dog lidt bagefter med et spring på 14 procent fra 844.000 kroner til 965.000 kroner i overskud. Egenkapitalen er gået fra 3,3 til 4,3 millioner kroner. 

Ulovligt lån

Et kort afsnit i regnskabets ledelsesberetning afslører, at ledelsen i One.com i løbet af 09/10 stak et bestyrelsesmedlem et lån, som sidst på regnskabsåret udgjorde 90.000 kroner.

Det er i strid med selskabslovgivningens aktionærlånsbestemmelser, hvilket lederstaben ifølge regnskabet ikke var klar over. 

Thomas Medard Frederiksen vil ikke udtale sig om, hvem af de i alt tre bestyrelsesmedlemmer, der var låntager, men bekræfter, at gælden hurtigt blev indfriet, efter at revisionen påpegede, at det var imod loven.  

Hemmelige tilføjelser 

Det nye regnskab dækker kun over den danske afdeling af One.com med knap 90 ansatte.

Derudover har selskabet afdelinger i eksempelvis Dubai, England, Madeira og Indien.

På verdensplan har selskabet godt 900.000 kunder fordelt på cirka 150 lande. 

Det vides ikke, hvor stor en del den danske forretning udgør af den samlede økonomi.

I forhold til fremtiden lover Thomas Medard Frederiksen masser af nye funktioner til virksomhedens webhoteller. Hvad de går ud på, er han imidlertid ikke meget for at tale om.

"Det vil blive afsløret i løbet af 2011. Hvad det er, vil jeg lade være en overraskelse, til vi kommer dertil. Det er nogle rigtig spændende tilføjelser," nøjes han med at konstatere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere