Nervøs kreditor tvinger iMotions til konkurs

Det prisvindende danske it-selskab iMotions-Emotion er blevet presset til konkurs.

Den danske it-virksomhed iMotions - Emotion Technology er i dag blevet taget under konkursbehandling af Sø- og Handelsretten.

Det er fem år siden Peter Hartzbech og Jacob de Lemos startede virksomheden i væksthuset 5th på IT-Universitet i København.
 
Kernen i iMotions forretningsmodel er udvikling af software, som kan måle den emotionelle respons på mennesket ved at kombinere hjerneforskning og kognitiv psykologi. Det har selskabet udviklet til et produkt, der gør det muligt at måle folks følelsesmæssige reaktion, når de ser en reklame.
 
Siden har stifterne, deres medarbejdere og skiftende investorer, så holdt drømmen i live.

Det er da også blevet til flere iværksætterpriser undervejs blandt andet Computerworlds Edison Pris 2007.
 
Men ifølge eb.dk blev en kreditor i sidste uge så nervøs over den negative egenkapital og gældsforpligtelserne, at selskabet blev sendt  i skifteretten og nu er taget under konkursbehandling med de muligheder, det giver.

Kurator er Nicolai Dyhr fra advokatfirmaet Horten. Efter aftale med ham ønsker medstifter og administrerende direktør Peter Hartzbech ikke at fortælle mere om konkursbehandlingen.

"Jeg må ikke sige noget, da vi er under konkurs," siger Peter Hartzbech til Computerworld.

Han lyder dog ikke knækket på telefonen. Tværtimod lyder han som altid klar til at tage kampen op - også under konkursbehandlingen. 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft klar med splinternye bærbare: Endelig undgår selskabet en fatal fejltagelse
Microsoft er klar med fjerde generation af sin Surface Laptop. Og her undgår Microsoft omsider at være for karrig med lagerpladsen.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed?