Artikel top billede

Android til tablet-pc virker som en beta

De første anmeldelser af tablet-pc'en Motorola Xoom med Googles Android 3.0 Honeycomb dømmer hårdt: Der er brug for forbedringer i styresystemet.

Computerworld News Service: Mange af de første anmeldere af Android 3.0 Honeycomb mener ganske enkelt, at Googles styresystem til tablet-pc'er endnu ikke af ude af beta-stadiet og at der er brug for væsentlige opgraderinger, før det er klart til den store udbredelse.

Joshua Topolsky fra Engadget påpeger eksempelvis "en god mængde tvungne nedlukninger og bizarre fastfrysninger" og bemærker, at "selvom de fleste applikationer var i orden ... så var der helt afgjort øjeblikke, hvor vi følte, at hele enheden stod på kanten af et totalt nedbrud."

Topolsky fremhæver, at han fandt meget godt ved Honeycomb, men at han kun kan konkludere, at styresystemet udtrykker et "spektakulært men igangværende arbejde."

Kevin Tofel fra GigaOM har også oplevet problemer med applikationer, der crasher, og bemærker endda, at selve Android Market "crashede to gange for mig på kort tid." Han konkluderer, at "Honeycomb har stadig nogle fejl, der skal rettes."

Michael Calore og Dylan Tweney fra Wired vurderer, at selvom Xoom er en troværdig konkurrent til iPad, så "skal man lige vænne sig til" den tablet-pc-orienterede version af Android, selv hvis man er "dedikeret Android-fan."

Her påpeger de i særlig grad, at Xoom ikke har nogen fysisk "hjem"-knap, som Android-telefonerne har, da den er blevet erstattet af et ikon på skærmen. Det kan i sidste ende give problemer, mener de, da "virtuelle knapper fylder op på skærmen og stjæle plads fra de fleste applikationer."

Jonathan Geller fra Boy Genius Report påpeger, at Google generelt har udført mange forbedringer af Android med Honeycomb-versionen, men at han stadig "synes, at softwaren til tider er lidt klodset at bruge - ikke på grund af nogen mangel på processorkraft eller RAM, men fordi den ikke altid er så ligetil som alternative platforme."

Geller fremhæver, at de fleste af hans "irritationsmomenter og frustrationer" med tablet-pc'en Xoom har at gøre med Honeycomb og ikke Motorolas hardware.

Anmelderne udtrykker også bekymring over Honeycombs manglende understøttelse af Adobe Flash og af en mangel på apps i Android Market orienteret mod tablet-pc'er.

Det førstnævnte problem vil sandsynligvis blive ordnet inden for nogle få uger, da Adobe har lovet at udgive Flash til Honeycomb i løbet af foråret. Det andet problem vil muligvis tage lidt længere tid om at blive løst, da udviklerne først skal tilpasse deres applikationsudviklings-strategier til at udvikle flere apps med fokus på tablet-pc'er.

Det kan være et problem på kort sigt, da såkaldte early adopters hurtigt kan blive frustrerede, hvis de ikke med det samme har adgang til applikationer af høj kvalitet, vurderer Tim Gideon og PJ Jacobowitz fra PC Magazine.

"Android Market er propfuld af apps, der tilbyder en skuffende oplevelse på Xoom," skriver de. "Vi håber, at udviklerne snart begynder at udvikle til Honeycomb, så Market inden længe tilbyder mere acceptable ting."

James Kendrick fra ZDNet har gennemgået alle tilgængelige anmeldelser på nettet, og opsummerer, at de bekræfter hans umiddelbare indtryk af Honeycomb som "mindre end imponerende."

Han skriver, at selvom Honeycomb viser stort potentiale, så er Google nødt til at løse en masse større problemer, hvis virksomheden vil skabe et styresystem til tablet-pc'er, der kan konkurrere med Apples iPad.

"Jeg er ikke sikker på, at Google har den luksus at kunne tage sig den tid, der skal til, for at få styr på tablet-pc-oplevelsen," skriver han. "De mange omtaler af nedbrud i de første anmeldelser er ikke noget, vi burde høre om ved et produkt, der allerede er i handlen."

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere