Artikel top billede

Peter Schønning var topadvokat for IFPI i sagen mod teleselskaberne om blokeringen af The Pirate Bay.

Topadvokat og piratjæger har vendt IFPI ryggen

Topadvokaten fra den episke kamp mellem teleselskaber og rettighedshavere om blokaden af Pirate Bay har forladt Antipiratgruppen og IFPI.

Piraternes fjende nummer ét i forbindelse med blandt andet den omdiskuterede Pirate Bay-sag, Peter Schønning, har i al stilhed vendt Antipiratgruppen (APG) og IFPI ryggen.
 
Top-advokaten forlod således efter eget udsagn IFPI og advokatgiganten Johann Schlüter for et halvt års tid siden for at blive selvstændig. 
 
"Jeg har startet mit eget advokatfirma i kontorfællesskab med et firma der hedder Nyborg og Rørdam," siger den afgåede leder af Antipiratgruppen og advokat for IFPI.  
 
Profiler forlader AGP
Peter Schønning er ikke den første profil fra APG, der har forladt organisationen i kølvandet på balladen om det omdiskuterede svenske fildelingssite.
 
Således forlod også den mangeårige talsmand for piratjægerne, Jesper Bay, organisationen i januar 2010.   
 
Peter Schønning fortæller, at bruddet med IFPI og APG er foregået helt uden dramatik og uden at nogen blev uvenner.    
 
Den tidligere IFPI-boss, der i forbindelse med sit job hos Kulturministeriet var med til at implementere det såkaldte Infosoc-direktiv i den danske ophavsretslov, gjorde efter ansættelsen hos Johann Schlüter kometkarriere og blev således hurtigt partner.

"Det er en naturlig udvikling. Så nu prøver jeg at se hvad det vil sige at være selvstændig advokat," siger Peter Schønning. 
 
Arbejder videre med ophavsret
Pirater skal dog ikke nødvendigvis glæde sig for længe over Peter Schønnings farvel til AGP. Han vil nemlig i høj grad stadig arbejde med rettighedshavere som klienter, eksempelvis organisationer indenfor emnerne immaterialret, ophavsret og ip-ret.
 
Han ønsker ikke at kommentere, hvem klienterne er. Men han fortæller, at alle producentorganisationer, herunder IFPI, stadig er hos Johan Schlüter.
 
Samtidig ser han ikke sit selvstændige advokatfirma som en konkurrent til Johann Schlüter.
 
Peter Schønning førte selv sagen om teleselskabernes blokering af fildelingssiden The Pirate Bay for IFPI ved Landsretten, mens det var Johann Schlüter der førte sagen for Højesteret, hvor Telenor, der i mellemtiden havde opkøbt Tele2, endeligt tabte til IFPI.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere