BreakingCIO Peter Cabello stopper i Pandora: "Det mit team har opnået på få år er intet mindre end enestående."

Politikere tørrer løbsk mobilregning af på borgerne

Københavnske politikere downloadede løs på deres iPhones til 10 kroner per megabyte. Nu skal skatteborgerne betale.

Det har været dyrt for Københavns Kommune at udstyre borgerrepræsentationens medlemmer med iPhones.
 
De 49 medlemmer af borgerrepræsentationen talte og surfede i snit for cirka 11.000 kroner i 2010.

Og tallet havde været langt højere, hvis ikke kommunen havde fået ændret sit abonnement i løbet af året, skriver b.dk.
 
Kommunen havde købt mobilabonnementer hos TDC, men kommunen havde undladt at få flatrate-aftaler i stand for data. Derfor betalte politikerne 10 kroner per megabyte.
 
Et enkelt byrådsmedlem, løsgængeren Jaleh Tavakolis, brugte i 2010's første kvartal sin iPhone til så meget data, at regningen for de tre måneder lød på mere end 100.000 kroner.
 
"Jeg fik et chok, første gang jeg så regningen. Det gav ingen mening, i forhold til det jeg havde brugt telefonen til. Jeg havde endda telefonen slukket i udlandet, fordi jeg vidste, det kunne blive dyrt," fortæller Jaleh Tavakolis til b.dk.
 
Den samlede regning til borgerrepræsentationen for årets første kvartal lød på mere end 250.000 kroner. Det fik kommunen til at genoverveje sit abonnement med TDC, og nu inkluderer det 500 megabyte data hver måned. 
 
Hentede data i udlandet
Trods den nye aftale formåede Socialdemokraternes Jesper Christensen at få en regning i årets andet kvartal på 32.701 kroner. Han havde behov for at hente data i udlandet, fortæller han til b.dk. Samlet set for 2010 lød Jesper Christensens regning på 57.620 kroner.
 
Den samlede pris for borgerrepræsentationens 49 medlemmer lød i 2010 på 543.083. Beløbet havde været højere, hvis ikke TDC havde indvilget i at barbere nogle af regningerne ned.
 
Regningen for de løbske data-abonnementer ender ifølge avisen hos kommunens skatteborgere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Premium
CIO Peter Cabello Holmberg stopper hos Pandora efter fem år: ”Jeg trives med transformationer, hvor det ikke bare handler om at ændre retningen fem grader"
Efter fem år i spidsen for it hos en af Danmarks største virksomheder stopper Peter Cabello Holmberg som CIO hos Pandora efter hans stilling er blevet sammenlagt med e-handelschefen. "Det er det rigtige at gøre."
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.