Artikel top billede

Her er nyhederne i den nye Linux-kerne

Den nyeste opdatering til kernen i Linux indeholder en række forbedringer, der booster ydelsen, forklarer manden bag, Linus Torvalds.

Computerworld News Service: Den ny Linux-kerne, 2.6.38, indeholder nogle "virkeligt dybe forandringer", bemærker skaberen og lederen af Linux, Linus Torvalds, i en e-mail i forbindelse med udgivelsen.

Kernen bliver udsendt bare 10 uger efter den seneste version, 2.6.37.

Linux 2.6.38 kommer med en stribe betydningsfulde forandringer, der vil forbedre ydelsen - heriblandt tilføjelsen af nye teknologier som automatiseret gruppering af processer og de såkaldte "transparant huge pages".

Den inkluderer desuden store forbedringer i VFS (virtual file system).

Med automatiserede procesgrupperinger bliver alle processer med samme session ID grupperet som en enhed.

Et enkelt program kan sætte gang i adskillige processer på computeren, som kræver flere ressourcer end nødvendigt. Fortalere mener, at procesgrupperingen vil gøre det muligt at uddelegere processortiden mere ligeligt, og at det vil give en overordnet set bedre ydelse.

VFS er blevet mere skalerbar. Dets directory cache og path lookup-mekanisme er blevet redesignet, og det skulle gøre multitrådede arbejdsgange mere skalerbare og enkelttrådede arbejdsgange mere effektive.

Linus Torvalds bemærker, at ud af alle opdateringerne, "så er min personlige favorit stadig VFS name lookup-forandringerne."

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere