Artikel top billede

Oracle på trapperne med ny Java til mobilen

Java spiller stadig en rolle på små mobile enheder, mener Oracle, der er på vej med forbedringer til Micro Edition-platformen.

Computerworld News Service: Det kan godt være, at det virker som om, at Java er faldet ud af billedet i disse dage, når det kommer til smartphones og tablet-pc'er, hvor platforme som Apples iOS og Googles Android med al tydelighed dominerer overskrifterne. Men Java spiller stadig en rolle på de små, nye, mobile enheder, fremhæver en talsmand for Oracle.

Oracle, som overtog forvaltningen af Java, da virksomheden købte Sun Microsystems, er ved at være klar med forbedringer til Java Platform Micro Edition (Java ME), der er den version af Java, der er bygget til små enheder, oplyser Adam Messinger, der er Oracles vice president for udvikling til Fusion Middleware, ved Server Side Java Symposium i Las Vegas.

På mobilområdet er Java ME "langt fra død," siger Messinger. "Der er tre milliarder enheder, der kan køre teknologien," påpeger han og understreger, at der leveres nye enheder, der kan køre det, i en "forrygende fart".

RIM's BlackBerry-smartphones bruger Java ME, bemærker han, selvom de kører BlackBerry OS. Oracle har også for nylig haft diskussioner om brugen af Java på tablet-pc'er.

Messinger henviser til Oracles søgsmål angående Android som noget, der påvirker udviklingen af Java til enheder, selvom han afviser at gå yderligere i detaljer. Dette søgsmål påstår, at Android krænker en række Java-patenter. "Alle kender til vores juridiske vanskeligheder med Android," siger han.

Erhvervs-version følger

Java ME "blev i lang tid ikke videreudviklet under Suns varetagelse," siger han. Det er Oracle nu klar til at ændre. Der er planer om at introducere Java Specification Requests, hvilket er formelle tilføjelser til officielle Java-teknologiplatforme, for at forbedre applikations-udviklingen til Java ME ved hjælp af ting som annotation til metadata og biblioteksændringer.

Disse forbedringer placerer "mere magt i udviklernes hænder," fremhæver Messinger. Oracle har til hensigt at modernisere Java ME med funktioner fra Java Platform, Standard Edition (SE) 6, tilføjer han.

Erhvervsversionen af Java, der officielt hedder Java Platform, Enterprise Edition (Java EE), udkommer efter planen i version 7 sidst i 2012. Specifikationen af Java EE 7 blev denne måned godkendt af Java Community Process.

"Hensigten med Java EE 7 er at levere et grundlag til cloud," siger Harris. Cloud-funktionerne vil inkludere nye roller, der er orienteret mod skyen, samt mulighed for forbindelse til cloud-services. Den efterfølgende udgivelse, Java EE 8, som stadig kun er på konceptstadiet, vil ifølge Harris sandsynligvis bygge videre på cloud-funktionaliteten og -interoperabiliteten. Den vil muligvis også kunne forbinde til NoSQL-databaser.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere