Artikel top billede

Her er de bedste kontorprogrammer til din browser

Du behøver ikke længere at installere en stor kontorpakke på computeren. De fleste opgaver klares glimrende via webtjenester på nettet. Her er nogle af de bedste.

Du kender sikkert allerede Google Docs, men der findes flere kontorprogrammer på internettet, som kan både det ene og det andet.

Fælles for dem er, at du ikke behøver downloade noget som helst. Det hele afvikles i din browser, og det kan gemmes, deles og tilgås fra en hvilken som helst computer med internet-forbindelse.

Men sørg for at bruge løsninger, der er kompatible med de formater, du normalt arbejder med. Samtidig må de gerne være nemme at finde rundt i, stabile og multifunktionelle. 

På de følgende sider kan du læse om nogle af de kontorpakker, som vi mener er de bedste på nettet.

Google Docs

Google Docs-løsningen er integreret i Gmail, hvilket fører mange fordele med sig. 

Kompabilitet og konvertering i forhold til formater fra Microsoft Office er intet problem, men der kan være bøvl med den danske ordbog.

Til gengæld kan du bruge Google Docs til at oversætte hele dokumenter fra et sprog til et andet, som det kendes fra Google Translate, men det er selvsagt ikke altid nogen fejlfri fornøjelse.
  
Det er dog stadig en overskuelig og nemt tilgængelig løsning med mange brugbare features, hvilket også har gjort det til et udbredt førstevalg hos mange. 

Prøv Google Docs her.

Office Web Apps

Microsofts bud på en online kontorpakke har fordel af, at de fleste i forvejen kender de mange programmer i Microsoft Office.

Her findes de bare online, og hvor Google Docs er en del af din Gmail, er Office Web Apps blandt andet integreret med hotmail.

Det siger næsten sig selv, at kompatibiliteten med den klassiske Office-pakke ikke er noget problem.

Samtidig fungerer den danske stavekontrol, helt som den skal.

Du har nem adgang til at dele dine dokumenter med andre, og du kan åbne dine projekter i din desktop-udgave af Office-pakken med et enkelt klik, så længe din udgave ikke er ældre end 2003.

Dette vil være et oplagt valg for mange, blandt andet i kraft af den høje genkendelighed.

Prøv Office Web Apps her.

ThinkFree Office

ThinkFree Office er skrevet i programmeringssproget Java og kører på både Windows, Linux, Macintosh og Android-platforme.

Programmet anvender de kendte MS Office-formater .doc, .xls og .ppt og indeholder samme features som de andre løsninger.

Layoutet er simpelt og nemt at navigere rundt i, men programmet kører en anelse langsommere end de andre alternativer. 

Programmet er engelsksproget, men ordbogen opfører sig en smule aparte og funger ikke optimalt. 

Prøv ThinkFree Office her.

Zoho

Zoho Office Suite fra amerikanske Zoho Corporation er i dag en fuldblods-kontorpakke, der blev lanceret tilbage i 2005. Den indeholder tekstbehandling, spreadsheets, præsentationer, project management og meget mere.

Kompatibiliteten med Microsoft Office er der ikke en finger at sætte på, og du har også mulighed for at binde Zoho sammen med din Google-konto, så du kan hente Google-dokumenter ind til behandling i Zoho.
 
Programmet er engelsksproget ligesom ThinkFree Office, men den danske stavekontrol er i orden.

Layout-mæssigt ser det en smule uoverskueligt ud i forhold til de to ovenstående, som er meget simpelt udformede.

Det skyldes givetvis, at Zoho også har en lang række forretningsapplikationer indbygget.

De er dog kun tilgængelige på betalingsniveau, mens de basale kontorprogrammer til personlig brug er gratis.

Prøv Zoho Office Zuite her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.