Artikel top billede

It-kaos hos Mærsk giver betalingsproblemer

Maersk Line har i månedsvis haft problemer med at betale sine regninger til tiden. Problemerne skyldes udrulningen af et nyt SAP-system.

Det A.P. Møller-Mærsk-ejede containerrederi Maersk Line har siden årsskiftet haft problemer med at betale sine it-leverandører til tiden. 

Computerworld er kommet i besiddelse af en mail sendt til leverandørerne fra Maersk Line IT. Af mailen fremgår det, at problemerne skyldes et skift til en ny SAP-platform. 

Ligeledes opfordres leverandørerne til at finde en kontaktperson, der en gang om ugen skal informere Maersk Line IT om, hvor mange penge Maersk Line IT skylder leverandøreren.

Indholdet af mailen er blevet bekræftet over for it-sitet Version2 af Martin Clausen, der er chef for den juridiske afdeling i Maersk Line.

"Status er, at cirka 14 procent af fakturaerne fra første kvartal ikke er betalt. Problemet er procentuelt set særligt stort for vores it-leverandører, og derfor er e-mailen rettet specielt til dem," udtaler Martin Clausen til Version2.

Skyldes data-koks

Han fortæller ligeledes, at problemerne opstod i forbindelse med skift af selskabets bank. Det har stillet nye krav til, hvilke stamdata der skal være tilgængelige for systemet.

"Vi må være ærlige at sige, at vi ikke har forberedt os godt nok og indset, hvad de ændrede krav til stamdata ville betyde. Vi har vidst, at opgaven var der, men har ikke været gode nok til at se, hvad kravene var til data," siger Martin Clausen.

Han forventer, at containerrederiets værste problemer vil være ovre inden månedens udgang.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?