Artikel top billede

It-kaos hos Mærsk giver betalingsproblemer

Maersk Line har i månedsvis haft problemer med at betale sine regninger til tiden. Problemerne skyldes udrulningen af et nyt SAP-system.

Det A.P. Møller-Mærsk-ejede containerrederi Maersk Line har siden årsskiftet haft problemer med at betale sine it-leverandører til tiden. 

Computerworld er kommet i besiddelse af en mail sendt til leverandørerne fra Maersk Line IT. Af mailen fremgår det, at problemerne skyldes et skift til en ny SAP-platform. 

Ligeledes opfordres leverandørerne til at finde en kontaktperson, der en gang om ugen skal informere Maersk Line IT om, hvor mange penge Maersk Line IT skylder leverandøreren.

Indholdet af mailen er blevet bekræftet over for it-sitet Version2 af Martin Clausen, der er chef for den juridiske afdeling i Maersk Line.

"Status er, at cirka 14 procent af fakturaerne fra første kvartal ikke er betalt. Problemet er procentuelt set særligt stort for vores it-leverandører, og derfor er e-mailen rettet specielt til dem," udtaler Martin Clausen til Version2.

Skyldes data-koks

Han fortæller ligeledes, at problemerne opstod i forbindelse med skift af selskabets bank. Det har stillet nye krav til, hvilke stamdata der skal være tilgængelige for systemet.

"Vi må være ærlige at sige, at vi ikke har forberedt os godt nok og indset, hvad de ændrede krav til stamdata ville betyde. Vi har vidst, at opgaven var der, men har ikke været gode nok til at se, hvad kravene var til data," siger Martin Clausen.

Han forventer, at containerrederiets værste problemer vil være ovre inden månedens udgang.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere