Artikel top billede

Kilde: Euroinvestor

Columbus fejler med plan for højere aktiekurs

Den plan, som Columbus IT offentliggjorde sidste år, der skulle få aktiekursen i vejret, har kun fået kursen til at spjætte en anelse. Nye initiativer skal øge omsætning og profit i 2011.

Omsætningen for det store it-hus Columbus IT steg fra 2009 til 2010, men faldt i forhold til 2008. Samtidig har den plan for at øge aktiekursen, som firmaet lancerede sidste efterår, været stort set virkningsløs.

For fem år siden var aktiekursen tæt på 10, mens den de senere år har befundet sig under tre og kun bevæget sig marginalt omkring den position.

Samlet set betragter ledelsen 2010-resultatet som "tilfredsstillende" og fortsætter i 2011 med "eksekveringen af selskabets strategi for at øge væksten og profitabiliteten på længere sigt."

Strategien fokuserer på at levere forretningsløsninger til fødevare-, produktions- og detailbranchen.

"I 2010 var markedet stadig tilbageholdende på grund af den globale økonomiske situation, og vi har derfor haft et stramt fokus på at optimere virksomhedens drift," udtaler Claus E. Hansen, koncernchef i Columbus IT.

Columbus IT Partner har droppet den sidste del af sit oprindelige navn, så koncernen nu hedder Columbus IT.

UK og USA er det tunge skyts

Omsætningen steg i 2010 til 867 millioner kroner mod 836 millioner kroner i 2009, og driftsresultatet EBITDA - resultat af primær drift før afskrivninger og nedskrivninger - steg fra 35 til 50 millioner kroner.

Særligt på de vigtigste vækstmarkeder i Storbritannien og USA har Columbus IT skabt vækst i 2010. I Storbritannien er omsætningen steget med 42 procent, men den nordamerikanske omsætning er steget med 18 procent til 113 millioner.

"UK og USA er det tunge skyts i vores fokuserede branchestrategi, og en stor del af Columbus IT's samlede ekspertise og indsigt i de tre vertikaler stammer fra erfaring med globale projekter i disse lande," udtaler Claus E. Hansen.

På trods af store planlagte udgifter i 2011 forventer Columbus at øge EBITDA med 10 procent til omkring 55 millioner kroner, mens omsætningen forventes at lande på cirka 930 millioner kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skattestyrelsen mangler it-viden og der bør spares på it-konsulenterne: Her er It-rådets syv anbefalinger til skatteministeren
Ledelsen skal styrkes, it-fagligheden skal øges, og konsulenterne skal tøjles. Det er nogle af de anbefalinger It-rådet er kommet med til Skattestyrelsen om det kommende ejendomsvurderingssystem.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.