Artikel top billede

Kåring: Her er Danmarks bedste it-projekt

Reportage: Se her, hvilke to offentlige it-projekter, der onsdag aften blev kåret til at være de absolut bedste i Danmark netop nu.

For sjette gang blev Digitaliseringsprisen i dag uddelt i Aarhus.

Det skete på konferencen Digitaliser Danmark 2011, som onsdag og torsdag samler mere end 1.000 deltagere i Musikhuset.
 
Digitaliseringsprisen uddeles til to projekter i den absolutte elite af digitaliseringsprojekter i den offentlige sektor, nemlig en effektiviseringspris og en velfærdspris.
 
Til at uddele priserne havde juryens formand, administrerende direktør Kjeld Jersild Olsen fra HP Danmark allieret sig med redaktionschef og politisk showman Peter Mogensen fra Politiken samt Aarhus' tidligere venstreborgmester og nuværende vicedirektør for HR på Aarhus Universitet, Louise Gade.

I en birolle sås videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K) som blomster- og skulpturoverrækker efter sit sprudlende indlæg på konferencen, der fik en deltager til at kalde hende stand up-minister på Twitter.
 
Effektiviseringsprisen
Peter Mogensen præsenterede effektiviseringsprisen, der gik til et projekt, som han ikke kunne lade være med at kalde "little beauty".

"Klassens frække dreng" kunne også have været på sin plads for prisen til Transportministeriet samt Miljø- og Energiministeriets ESDH-løsning.
 
Little beauty var for effektiviteten i sagsbehandlingprojektet og en implementeringstid på otte uger.

Frækheden kunne så ligge i, at løsningen er fra leverandøren CBrain, som solgte en ESDH-løsning til Socialministeriet, som gjorde en god del af forarbejdet og erfaringerne, som siden Transportministeriet og til sidst Energi- og Miljøministeriet har perfektioneret til den prisvindende løsning.
 
Slut med Foghs guld
"Jer it-folk har hårdt arbejde forude. For efter Anders Fogh i årevis hældte guld ud over jer, så kom finanskrisen, og i årene fremover er der udsigt til, at katten skal fange mus, uanset om regeringen er blå eller rød. Det vil sige effektiviseringer," sagde Peter Mogensen.
 
De to øvrige nominerede til effektiviseringsprisen var Region Sjællands projekt Interregional billede, som udveksler røntgenbilleder digitalt på tværs af regionerne, og Kombits projekt NemRefusion, der effektiviserer refusion af  sygedagpenge, barselsgodtgørelse og lignende til landets arbejdsgivere.
 
Velfærdsprisen
Vinderen af velfærdsprisen blev Det Nationale Medicinkort fra National Sundheds-IT.

Et projekt, som ifølge Louise Gade ikke alene skaber større tryghed for patienterne samt sikkerhed i forhold til fejlmedicinering, men som også leverer store effektiviseringsgevinster i administrationen og har et globalt perspektiv, fordi det skaber gennemsigtighed i medicinering, hvis man skulle få brug for hjælp på rejser.
 
Sundhedsminister Bertel Haarder (V) takkede også behørigt via videolink på vegne af Lægemiddelstyrelsen og National Sundheds-IT.

Samtidig lagde han vægt på, at han har mange flere it-løsninger i ærmet - blandt andet fælles adgang til de elektroniske patient journaler, som Folketinget behandler lige nu. 
 
Forbedrede klageveje
De øvrige nominerede til Velfærdsprisen var Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens projekt Forbedrede Klageveje og forbrug.dk, som giver lige adgang til klagemuligheder - ikke bare formelt men reelt - og Odense Universitetshospital og Svendborg Sygehus' projekt Patientkufferten, som ifølge Louise Gade kan bruges til at hjælpe i behandlingen af mange typer af  patienter med kroniske sygdomme.
 
I alt var 38 offentlige digitaliseringsprojekter med i kampen om at blive nomineret som Danmarks digitale elite.

I år var 10 projekter fra sundhedssektoren -­­­­ en fordobling i forhold til sidste år. 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere