Kåring: Her er Danmarks bedste it-projekt

Reportage: Se her, hvilke to offentlige it-projekter, der onsdag aften blev kåret til at være de absolut bedste i Danmark netop nu.

For sjette gang blev Digitaliseringsprisen i dag uddelt i Aarhus.

Det skete på konferencen Digitaliser Danmark 2011, som onsdag og torsdag samler mere end 1.000 deltagere i Musikhuset.
 
Digitaliseringsprisen uddeles til to projekter i den absolutte elite af digitaliseringsprojekter i den offentlige sektor, nemlig en effektiviseringspris og en velfærdspris.
 
Til at uddele priserne havde juryens formand, administrerende direktør Kjeld Jersild Olsen fra HP Danmark allieret sig med redaktionschef og politisk showman Peter Mogensen fra Politiken samt Aarhus' tidligere venstreborgmester og nuværende vicedirektør for HR på Aarhus Universitet, Louise Gade.

I en birolle sås videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K) som blomster- og skulpturoverrækker efter sit sprudlende indlæg på konferencen, der fik en deltager til at kalde hende stand up-minister på Twitter.
 
Effektiviseringsprisen
Peter Mogensen præsenterede effektiviseringsprisen, der gik til et projekt, som han ikke kunne lade være med at kalde "little beauty".

"Klassens frække dreng" kunne også have været på sin plads for prisen til Transportministeriet samt Miljø- og Energiministeriets ESDH-løsning.
 
Little beauty var for effektiviteten i sagsbehandlingprojektet og en implementeringstid på otte uger.

Frækheden kunne så ligge i, at løsningen er fra leverandøren CBrain, som solgte en ESDH-løsning til Socialministeriet, som gjorde en god del af forarbejdet og erfaringerne, som siden Transportministeriet og til sidst Energi- og Miljøministeriet har perfektioneret til den prisvindende løsning.
 
Slut med Foghs guld
"Jer it-folk har hårdt arbejde forude. For efter Anders Fogh i årevis hældte guld ud over jer, så kom finanskrisen, og i årene fremover er der udsigt til, at katten skal fange mus, uanset om regeringen er blå eller rød. Det vil sige effektiviseringer," sagde Peter Mogensen.
 
De to øvrige nominerede til effektiviseringsprisen var Region Sjællands projekt Interregional billede, som udveksler røntgenbilleder digitalt på tværs af regionerne, og Kombits projekt NemRefusion, der effektiviserer refusion af  sygedagpenge, barselsgodtgørelse og lignende til landets arbejdsgivere.
 
Velfærdsprisen
Vinderen af velfærdsprisen blev Det Nationale Medicinkort fra National Sundheds-IT.

Et projekt, som ifølge Louise Gade ikke alene skaber større tryghed for patienterne samt sikkerhed i forhold til fejlmedicinering, men som også leverer store effektiviseringsgevinster i administrationen og har et globalt perspektiv, fordi det skaber gennemsigtighed i medicinering, hvis man skulle få brug for hjælp på rejser.
 
Sundhedsminister Bertel Haarder (V) takkede også behørigt via videolink på vegne af Lægemiddelstyrelsen og National Sundheds-IT.

Samtidig lagde han vægt på, at han har mange flere it-løsninger i ærmet - blandt andet fælles adgang til de elektroniske patient journaler, som Folketinget behandler lige nu. 
 
Forbedrede klageveje
De øvrige nominerede til Velfærdsprisen var Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens projekt Forbedrede Klageveje og forbrug.dk, som giver lige adgang til klagemuligheder - ikke bare formelt men reelt - og Odense Universitetshospital og Svendborg Sygehus' projekt Patientkufferten, som ifølge Louise Gade kan bruges til at hjælpe i behandlingen af mange typer af  patienter med kroniske sygdomme.
 
I alt var 38 offentlige digitaliseringsprojekter med i kampen om at blive nomineret som Danmarks digitale elite.

I år var 10 projekter fra sundhedssektoren -­­­­ en fordobling i forhold til sidste år. 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.