Artikel top billede

Sådan bygger man en kæmpe-computer til cloud'en

Amazon har bygget den største klyngebaserede Linux-computer rettet mod cloud computing nogensinde. Se her, hvordan projektet blev grebet an.

Computerworld News Service: For nylig stillede ekspert i high performance computing Jason Stowe sine ingeniører et simpelt spørgsmål: Kan I bygge en klyngecomputer i skyen med 10.000 kerner?

"10.000 er et dejligt rundt tal," siger Jason Stowe, der er administrerende direktør for og grundlægger af Cycle Computing, som hjælper kunder med at opnå hurtig og effektiv adgang til den slags supercomputere, som normalt kun findes på universiteter og større forskningsinstitutioner.

Cycle Computing har allerede bygget flere klyngecomputere på Amazons Elastic Compute Cloud skaleret op til flere tusinde kerner. Men Jason Stowe ville op på det næste niveau.

Største klynge

Det er ikke første gang, at nogen har provisioneret 10.000 kerner på Amazon, men Jason Stowe har aldrig hørt om nogen, der har opnået det antal i en HPC-klynge, hvilket vil sige en klynge, der anvender batch scheduling-teknologi, og som kører med en HPC-optimeret appplikation.

"Vi har ikke fundet beskrivelser af noget større," siger Jason Stowe.

Hvis den var blevet testet for hastighed, så var den Linux-baserede klyngecomputer muligvis røget ind på listen over verdens 500 hurtigste supercomputere.

Et af de første skridt var en finde en kunde, der kunne få glæde af en computer af den kaliber. Der er ingen grund til at skabe så stort et miljø, hvis ikke der skal udføres noget rigtigt arbejde.

Den kunde, der meldte sig, var biotech-virksomheden Genentech fra San Francisco, hvor videnskabsmanden Jacob Corn havde brug for masser af computerkræfter til at finde ud af hvordan proteiner binder til hinanden, i sin forskning der muligvis kan lede til nye medicinske behandlinger.

Sammenlignet med klyngecomputeren med 10.000 kerner, "har vi omkring en tiendedel af den størrelse internt," siger Jacob Corn.

Så dagens lys ved midnatstid

Cycle Computing og Genentech tændte for klyngecomputeren 1. marts lidt over midnat, baseret på Amazons råd i forhold til det optimale tidspunkt at bede om 10.000 kerner på.

Amazon tilbyder virtuelle instanser optimeret til high-performance computing, men Cycle og Genentech valgte i stedet en "standard, vanilje CentOS" Linux-klynge for at spare penge, forklarer Jason Stowe. CentOS er en version af Linux baseret på Red Hats Linux.

De 10.000 kerner bestod af 1,250 instanser med otte kerner hver, såvel som af 8.75TB RAM og 2PB diskplads.

Klyngen blev skaleret op med et par tusinde kerner af gangen, og på den måde tog det 45 minutter at provisionere hele klyngen. Der var ingen problemer.

"Da vi bad om 10.000 kerner, fik vi det," siger Jason Stowe.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


AI - bliv klogere på de kloge algoritmer

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, hvorpå vi arbejder og driver virksomhed. Der er imidlertid mange teknologiske, forretningsmæssige, strategiske, ledelsesmæssige og organisatoriske overvejelser, der er helt nødvendige, hvis man skal have succes med kunstig intelligens. Hør blandt andet om, hvordan du kommer godt igang med AI og machine learning

14. december 2021 | Læs mere