USA på vej med gigantiske bredbånds-investeringer

Trods kæmpeunderskud vil USA's præsident Barack Obama investere store beløb i bredbånd. Se her, hvad pengene skal anvendes til.

Computerworld News Service: USA's præsident Barack Obama insisterer på, at USA skal investere aggressivt i udrulningen af bredbånd på trods af store nedskæringer i de nationale udgifter på andre områder, der sigter efter at reducere landets enorme underskud med 20,6 billioner kroner over en periode på 12 år.

"Jeg vil ikke ofre de kerneinvesteringer, som vi har brug for til at skabe vækst og nye job," sagde Barack Obama fornylig i en tale ved George Washington-universitetet.

Talen og de lovede budgetmæssige begrænsninger vil sandsynligvis forårsage nye konflikter med Republikanerne over finanspolitikken.

Afgørende for erhvervslivet
Den store vægt på bredbånd afspejles også i Storbritannien, hvor regeringen insisterer på, at bredbånd er altafgørende for erhvervslivet og for at skabe nye job. 

Således har Fujitsu tilbudt at bygge fibernetværk for over 12,6 milliarder kroner, hvis den japanske leverandør kan få en tredjedel af denne pris i offentlig støtte.

Hvad angår USA, lovede Obama i sin tale ved universitetet, at regeringen vil "investere i nye veje, lufthavne og bredbåndsadgang," sammen med medicinsk forskning, teknologi til ren energi samt uddannelse.

I sin State of the Union-tale for tre måneder siden henviste Obama tilsyneladende til initiativer hos Federal Communications Commission om at frigøre radiospektrum til mobilt bredbånd.

"Vores infrastruktur var engang den bedste i verden, men vores førerposition er gledet," sagde han på daværende tidspunkt.

Desuden lovede han, at bredbåndsleverandørerne med statslig hjælp vil udrulle den næste generation af mobilt bredbånd til 98 procent af USA's borgere inden for fem år.

Af erhvervs- og samfundsmæssigt relevante anvendelser blev dengang nævnt, at landmænd i udkantsområder vil blive i stand til at sælge deres afgrøder til hele verden, mens brandmænd vil blive i stand til at downloade grundtegninger over brændende bygninger.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Datadrevet forretning 2020: Sæt data på den strategiske dagsorden

Forretningspotentialet i data er enormt og vil på mange måder være den udløsende faktor mellem succes og fiasko for mange virksomheder i de kommende år. På denne konference gennemgår vi en række vinder-cases med virksomheder, der i både det små og store har indtænkt data og digitalisering på nye måder i deres dagligdag.

11. december 2020 | Læs mere


Premium
Test: Huaweis Matebook X er særlig laptop med en svaghed, som du skal være opmærksom på
Huawei beviser endnu en gang, at de sagtens kan mingle sig med de bedste pc-producenter. Men alligevel skyder selskabet lidt ved siden af, med sin nyeste maskine.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.