Oracle opgiver kommerciel version af Open Office

Open Office er med øjeblikkelig virkning gået over til at være et rent community-baseret open source-projekt.

Computerworld News Service: Oracle vil ikke længere sælge en kommerciel version af Open Office og gør kontorprogrampakken til et "rent community-baseret open source-projekt," som det hedder.

"I lyset af den brede interesse i gratis personlige kontorprogrammer og den hastige udvikling inden for personlige computer-teknologier mener vi, at OpenOffice.org-projektet vil blive ledet bedst af en organisation med fokus på at betjene denne brede kreds på ikke-kommerciel basis," udtaler Oracles chefarkitekt Edward Screven, i en pressemeddelelse.

Oracle vil "omgående begynde at samarbejde med medlemmer af community'et om at støtte Open Offices fortsatte succes" og har stadig til hensigt at støtte standarder såsom open document format," forsikrer han.

Fokuserer på Linux og MySQL
Edward Screven bekræfter Oracles engagement, når det gælder andre open source-teknologier som Linux og MySQL.

"Oracle fokuserer på Linux og MySQL, fordi begge disse produkter har vundet bred opbakning blandt kommercielle og statslige kunder," forklarer han.

Oracles beslutning antyder, at virksomheden har haft svært ved at sælge tilstrækkelige Open Office-licenser siden opkøbet af Sun Microsystems, som solgte softwaren under navnet Star Office.

Dette nye tiltag træder tilsyneladende i kraft med omgående virkning.

Adskillige links på Oracles websites relateret til Open Office var døde allerede fredag.

Selv om Oracle ikke nævner det direkte, ser det også ud til, at der er sat spørgsmålstegn ved virksomhedens nyligt annoncerede produkt, Cloud Office.

Også links relateret til Cloud Office var døde fredag.

Det står ikke klart, hvordan Oracles beslutning vil påvirke udløbere fra OpenOffice.org-kodebasen såsom Document Foundations LibreOffice, som opstod sidste år ud af bekymringer over, hvordan Oracle håndterede community'et.

Document Foundation, som er støttet af blandt andre Google og Red Hat, havde tidligere bedt Oracle om at deltage i organisationen og indrullere varemærket OpenOffice.org i bestræbelserne.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere






Premium
Disse 10 certificeringer giver den højeste løn: Cloud er helt i top
Det er især cloud-certificeringer, der giver en høj gennemsnitsløn. Det viser en undersøgelse, der samtidig slår fast, at det godt kan betale sig at lade sig certificere. Tjek de 10 certificeringer, der giver mest i løn her.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Hvad skal der til for at opgradere fra Dynamics AX til 365?
En del virksomheder står - eller vil snart stå - over for et vigtigt valg. Skal vi opgradere fra Microsoft Dynamics AX til 365? I denne folder kan du se, hvordan du får det bedste beslutningsgrundlag med en struktureret proces for at analysere, klassificere og afveje alle de vigtige aspekter. DU FÅR BLANDT ANDET SVAR PÅ DISSE SPØRGSMÅL: • Hvorfor er forarbejdet vigtigt? • Hvilke områder skal afdækkes? • Hvordan kommer jeg i gang?