Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Foto: Philippe Ramakers

VMware sendt helt til tælling i skyen

Lige da VMware var ved at komme sig efter et ubetydeligt strømforsyningsproblem, slog den menneskelige faktor til, og så gik det helt galt.

Læs også:

Cloud computing: Sådan fungerer det

Det er ikke nemt at samle en distribueret it-arkitektur i skyen. Jo flere ressourcer man prøver at samle, jo mere kan gå galt. Og nej, det her handler ikke om Amazon's nylige problemer.

Denne gang gik det ud over VMware, som for nylig har lanceret en betaversion af, hvad firmaet kalder branchens første "åbne platform as a service", som er en slags hosting-service for udviklere.

Den 25. april klokken 06.11 fik tjenesten ifølge InformationWeek et mindre problem med en strømforsyning i et storage-kabinet, som gav huller i driften. I forsøget på at reparere det problem, gik siden helt i sort, og den nedtur varede til godt hen på næste dag.

Hændelsen bliver beskrevet af blogger og Cloud Foundry-administrator Dekel Tankel.

Problemet med strømforsyningen betød, at brugerne ikke kunne få adgang til en "logical unit number (LUN)", eller identifikator af en disk eller et sæt af diske i Cloud Foundry.

Et ventet problem

En fejl i strømforsyningen er ikke en uventet begivenhed. Den slags sker, og det er skyer designet til at opdage og overleve. Enten ved at hente strøm fra en anden kilde eller ved at route sig rundt om problemet og bruge en back up.

I dette tilfælde, skriver Tankel, "var vores software, vores overvågningssystem og vores praktiske procedurer ikke synkroniseret."

Konsekvensen var, at det lille ubetydelige problem blev større og bredte sig som ringe i vandet og ramte The Cloud Controller. Se her hvordan CloudFoundry rent faktisk virker.

Da tjenesten var kommet til hægterne igen, og administratorerne fandt ud af, at der slet ikke var mistet data, skete der følgende:

Cloud-teamet fortsatte uforvarende med at forværre fejlen. De ville lære af hændelsen, så driftsteknikerne gik omgående i gang med at registrere, hvad der gik galt og nedfælde en manual for de korrekte procedurer for at undgå en lignende hændelse i fremtiden.

"Planen var, at det skulle være en på-papir-kun-øvelse, indtil manualen blev evalueret," skriver Tankel.

Mere skulle der ikke til

Uheldigvis skete der det, at en af driftsfolkene med manualen kom til at røre tastaturet, og resultatet var, at hele netværksinfrastrukturen foran Cloud Foundry, gik ned. Mere skulle der ikke til.

Tre dage senere skrev Tankel på sin blog:

"This took out all load balancers, routers, and firewalls; caused a partial outage of portions of our internal DNS infrastructure; and resulted in a complete external loss of connectivity to Cloud Foundry through the next 13 hours, until service was restored at 11:30 a.m. April 26."

VMware's uheld er anderledes end det omfattende nedbrud, Amazon var ude for den 21. april, men der er ikke desto mindre uheldsvarslende lighedspunkter, når det gælder den menneskeligte faktor.

Læs hele den detaljerede beretning på InformationWeeks hjemmeside.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.