Artikel top billede

Er du leder - og fyret? Der er håb forude

Ledigheden stiger blandt it-ledere, men det er muligt at få en ny lederstilling, hvis du arbejder for det.

Der fyres mange medarbejdere for tiden, og det sker også på lederniveau, fordi der ikke er stillinger nok. Kampen for en lederstilling er langt hårdere end en medarbejderstilling, men der er muligheder, hvis du arbejder strategisk med dit netværk.

Når man søger en lederstilling er det ikke nok at slå op i avisen. Der skal arbejdes hårdt, og det kræver tålmodighed.
 
"Der er flere ting, du skal indstille sig på, når du bliver fyret. Det første er, at det tager tid at få en stilling igen. Der kan gå et halvt år. Det andet er, at du skal bruge dit netværk," siger Susanne Teglkamp, der beskæftiger sig med karriererådgivning som konsulent i Teglkamp & Co.
 
Brug netværk strategisk
Hvis du koncentrerer din jobsøgning omkring opslag, skal du ikke regne med en lederstilling foreløbig.
 
"Der er mange jobs, der ikke bliver slået op. Dem finder man kun i sit netværk. Det betyder ikke, at det er bekendte, der skal ansætte dig, men de kender måske en stilling," forklarer Susanne Teglkamp.
 
Derfor er det vigtigt, at du tager kontakt til dit netværk og forklarer dem din situation.
 
"Jeg anbefaler dem, jeg rådgiver, at de inviterer sig selv på kaffe. Sig til dit netværk, hvilken situation, du er i, og hør dem, om de kender noget," siger hun.
 
Detaljeret CV er vejen frem
Det er vigtigt at du bruger tid på CV'et, fordi det er her du bliver optaget. Desuden skal du formidle dine kompetencer præcist, fordi et usammenhængende CV gør det sværere at se, hvilken stilling du søger.
 
Susanne Teglkamp påpeger også, at det er en god ide at benytte sociale netværk som LinkedIn.
 
"LinkedIn er et godt sted at kontakte folk, man ikke har snakket med længe. Det er ikke så udfordrende at kontakte folk på LinkedIn, som det er at ringe til dem," forklarer hun.
 
Tænk fremsigtet
I tider med konkurrence om lederstillinger er det en god ide at tænke fremsigtet.
 
"Du skal ikke gå at være bange for en fyring, men det er altid en god ide at videreuddanne dig, og holde dig opdateret på dit fagområde, mens du har en lederstilling. Det gør det lettere at få en ny stilling, hvis du bliver fyret," forklarer Susanne Teglkamp.
Hvis det er længe siden, du har plejet dit netværk, kan det få konsekvenser den dag, du står uden job.
 
"Jeg har mødt it-ledere, der er i et netværk, men som ikke bruger det. Det skal man gøre, ellers er man bagude, hvis man bliver fyret," siger hun.

Læs også:
Dansk IT til direktørerne: Få så pungen op af lommen
<div class="title ">
Sådan ryger du til tops som it-leder

<div class="title">Direktør: Dette kan vi bruge fremtidens it-leder til </div></div>
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Penneo dropper First North og vil noteres på hovedbørsen Nasdaq: Forventer at kunne hente 100 millioner kroner
Den danske it-virksomhed Pennoe vil væk fra First North-børsen. I stedet vil selskabet noteres på Nasdaqs hovedbørs, hvor en række af landets største it-selskaber også handles.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.