Artikel top billede

IBM Danmarkss administrerende direktør, Lars Mikkelgaard-Jensen.

IBM-boss: Derfor er vores underskud helt normalt

Lars Mikkelgaard-Jensen, direktør for IBM Danmark, synes ikke, at det er særligt sært, at selskabet har et underskud på 140 millioner kroner. Læs hvorfor her.

Læs også:

Nyt underskud: Pengene vælter ud af IBM Danmark

IBM Danmarks driftsresultat er på næsten en kvart milliard kroner, men bliver på den endelige bundlinje forvandlet til et minus på 140 millioner.

Lars Mikkelgaard-Jensen, administrerende direktør i IBM Dnnmark. Hvad skyldes det? Det må du da være træt af?

"Både ja og nej. Vi er tilfredse med driftsresultatet, og det ville da være rart, hvis årets resultat også var positivt. Men det skyldes afskrivninger og investeringer i vores store driftscentre," siger Lars Mikkelgaard-Jensen.

Direktøren forklarer, at de planlagte investeringer over årene i driftscentre udgør et "større milliardbeløb".

Hvornår stopper de her investeringer?

"De høje investeringer er toppet nu, som det ser ud lige nu. Men hvis vi eksempelvis får nye store kunder, så kan der komme et nyt behov," siger Lars Mikkelgaard-Jensen.

Er driftsresultatet vigtigere for jer end årets resultat på bundlinjen?

"Ja".

Pres udefra - men hyrer folk

Omsætningen faldt med knap 300 millioner kroner til 7,3 milliarder kroner, hvilket direktøren forklarer med faldende eksport.

Her spiller det øgede pres fra udlandet og lavtlønslande med højuddannede it-folk ind.

"Vi mærker generelt et pres i Danmark," siger direktøren.

Han sagde farvel til 220 IBM-folk fra 2009 til 2010, så det samlede IBM-hold i Danmark nu tæller under 4.000 medarbejdere.

Og presset fra udlandet vil kunne trække yderligere i den retning, forklarer han.

"Men det er slet ikke givet at vi bliver færre, da vi blandt andet i efteråret fik en stor kontrakt med forsvaret. Faktisk massehyrer vi konsulenter lige nu," siger Lars Mikkelgaard-Jensen. 

100 år og næste år

Den 16. juni i år fylder IBM-koncernen 100 år og nostalgien har da også fået lidt plads i det danske regnskab, selvom IBM kun har været repræsenteret i Danmark siden 1950.

Selskabet skriver, at det gennem seks årtier "har spillet en væsentlig rolle for blandt andet i digitaliseringen af den offentlige sektor og den finansielle sektor".

"Begge sektorer er i vid udstrækning baseret på IBM-teknologi - med CPR-registeret og Motorregisteret samt med udbredelsen af netbankerne og Dankortet som eksempler," skriver selskabet.
Men i dag holder direktøren dog kortene tæt til kroppen, når det gælder de to områders andel af omsætningen på 7,3 milliarder kroner.

"Det er forretningshemmeligheder," siger Lars Mikkelgaard-Jensen.

Han vil dog godt ud med, at de små og mellemstore virksomheden bliver fokus-området næste år.

"Vi har set de større virksomheder komme op i omdrejninger efter krisen, så nu mangler vi at se de små og mellem store virksomheder," siger Lars Mikkelgaard-Jensen.

Ligesom IBM i USA, der i øvrigt skovler penge ind, satser selskabet især på teknologi-områderne business analytics og cloud-løsninger.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere