Er ARM klar til Apples MacBooks?

En række analytikere mener, at der er tekniske huller i rygterne om, at Apple i de kommende år vil gå over til at bruge ARM-processorer i sine bærbare Macs.

Computerworld News Service: Det kan teoretisk set godt lade sig gøre, at Apple går over til at anvende processorer fra ARM i sine MacBooks, men det er i praksis ikke muligt at gennemføre inden for de næste få år på grund af tekniske problemstillinger og problemer med ydelsen, vurderer analytikere i denne uge.

På kort sigt vil ARM-processorerne ikke være i stand til at levere den samme ydelse, som MacBooks får fra x86-chip, mener disse analytikere. Apple anvender på nuværende tidspunkt ARM-processorer til iPhone og iPad og de mere strømslugende chip fra Intel til sine Mac-computere.

"Det er muligt, at Apple overvejer ARM særligt med henblik på de mere specialiserede enheder såsom MacBook Air, hvor det er afgørende, at enheden er tynd og let," siger Jack Gold, der er chefanalytiker hos J. Gold Associates. "Men det ville overraske mig, hvis Apple valgte at gå den vej med alle sine Macs."

Det blev i flere medier rapporteret i sidste uge, at Apple i løbet af de kommende år vil flytte sine MacBooks fra x86-arkitekturen til i stedet at bruge ARM's processorer.

Flere analytikere vurderer dog, at x86-processorer fortsat vil være standard i Mac-computerne, da en overgang til ARM sandsynligvis vil øge omkostningerne til understøttelse og validering for både hardware og software.

Det vil være "en stor risiko at tage for en relativt lille gevinst" at flytte fra Intel til ARM," fremhæver analytiker David Kanter fra Real World Technologies i en undersøgelse offentliggjort i denne uge på virksomhedens website.

"Mikroprocessorerne fra ARM er designet til en lavere ydelse og det er ikke sandsynligt, at de vil kunne hamle op med ydelsen fra x86-arkitekturen inden for de næste få år," vurderer Kanter.

Thunderbolt og ARM-konflikt
Der er også visse tekniske problemstillinger, der muligvis vil forhindre Apple i at gå over til at bruge ARM i sine Mac-bærbare, påpeger Kanter. Apple introducerede i år nye MacBooks med højhastigheds-forbindelses-teknologien Thunderbolt, der er designet af Intel.

Denne teknologi er endnu ikke tilgængelig til ARM og der er ikke meget, der motiverer Intel til at gøre den tilgængelig på en konkurrerende arkitektur, påpeger Kanter.

ARM har på nuværende tidspunkt stort set ingen tilstedeværelse i det traditionelle pc-marked. ARM-processorerne bruges her kun i netbook-lignende enheder, der kaldes smartbooks, og som ikke sælger særlig godt.

En analytiker fra IDC forudsagde dog i sidste uge, at ARM i 2015 vil have vundet 13 procent af markedet for mikroprocessorer til pc'er, som et resultat af Microsofts beslutning om at gøre Windows tilgængelig på ARM-arkitekturen.

Intel-chip baseret på x86-arkitekturen implementerer komplekse instruktionssæt og en stor ydelsesfremmende cache, mens ARM fokuserer mere på at optimere strømforbruget og ikke har megen erfaring med komplekse instruktionssæt, fremhæver Kanter.

Oversat af Thomas Bøndergaard


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Online seminar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

04. juni 2020 | Læs mere

Flere dybdegående Computerworld artikler

Morgen-briefing: Cisco udskyder konference som følge af amerikanske uroligheder / Telenor får adgang til Norlys' fibernet / Dansk Erhverv: "Det er en mærkedag i dansk tele- og digitaliseringspolitik" / Dansk Gartner-profil skifter til Combitech

Morgen-briefing: Cisco udskyder konference som følge af amerikanske uroligheder. Telenor får adgang til Norlys' fibernet. Dansk Erhverv: "Det er en mærkedag i dansk tele- og digitaliseringspolitik". Dansk Gartner-profil skifter til Combitech. Indisk it-gigant vil bringe stadionoplevelsen hjem i stuerne med virtual reality. NNIT er tæt på at være fuldtallig igen. Dansk DXC Technology-boss udgiver spændingsroman.

1 Industry 4.0 bygger på farlig forudsætning om tillid
Politiet geoblokerer adgang til danske coronahjemmesider grundet frygt for DDoS-angreb
Hitachi vil indføre fast hjemmearbejde som 'new normal'
Wipro ansætter ny topchef: Henter Capgemini-veteran
Morgen-briefing: 3 tilbagebetaler lønkompensation / 7N dropper udbytte til ejerne / Facebook-ansatte gennemfører virtuel udvandring/ Teleselskaber positivt overrasket over få konkurser blandt kunder / Danske Radiobotics modtager bevilling på 10 millioner
Hjemmearbejdets mange klimafordele understreger behovet for mere energivenlige data
2 Ugen i tech: Verdens største el-passagerfly går i luften – bruger strøm for 40 kroner / Så afsindig dyrt er Bang & Olufsens nye drømmefjernsyn / SpaceX mission lykkedes: Indleder en ny æra for kommerciel rumudforskning

mest debatterede artikler

Computerworld
Forsvarsministeren overvejer at give dansk politi lov til at blokere for websites uden dommerkendelse
Forsvarsminister Trine Bramsen (S) vil diskutere muligheden for at give politiet mulighed for at blokere for websites uden dommerkendelse.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Når du skal designe, udvikle og implementere dokumenter i Dynamics 365
I dette whitepaper får du et overblik over de forskellige muligheder, der findes, når du skal designe, udvikle og implementere eksterne ERP-dokumenter i Dynamics 365 for Finance and Operations. I dokumentet kan du blandt andet se en sammenligning mellem Lasernet og en række andre løsninger. Bag whitepaperet står Tabellae, der over de seneste ni år har arbejdet med mere end 500 ERP-projekter og som har stor indsigt i Lasernet Output Management-systemet fra Formpipe Software.