Er ARM klar til Apples MacBooks?

En række analytikere mener, at der er tekniske huller i rygterne om, at Apple i de kommende år vil gå over til at bruge ARM-processorer i sine bærbare Macs.

Computerworld News Service: Det kan teoretisk set godt lade sig gøre, at Apple går over til at anvende processorer fra ARM i sine MacBooks, men det er i praksis ikke muligt at gennemføre inden for de næste få år på grund af tekniske problemstillinger og problemer med ydelsen, vurderer analytikere i denne uge.

På kort sigt vil ARM-processorerne ikke være i stand til at levere den samme ydelse, som MacBooks får fra x86-chip, mener disse analytikere. Apple anvender på nuværende tidspunkt ARM-processorer til iPhone og iPad og de mere strømslugende chip fra Intel til sine Mac-computere.

"Det er muligt, at Apple overvejer ARM særligt med henblik på de mere specialiserede enheder såsom MacBook Air, hvor det er afgørende, at enheden er tynd og let," siger Jack Gold, der er chefanalytiker hos J. Gold Associates. "Men det ville overraske mig, hvis Apple valgte at gå den vej med alle sine Macs."

Det blev i flere medier rapporteret i sidste uge, at Apple i løbet af de kommende år vil flytte sine MacBooks fra x86-arkitekturen til i stedet at bruge ARM's processorer.

Flere analytikere vurderer dog, at x86-processorer fortsat vil være standard i Mac-computerne, da en overgang til ARM sandsynligvis vil øge omkostningerne til understøttelse og validering for både hardware og software.

Det vil være "en stor risiko at tage for en relativt lille gevinst" at flytte fra Intel til ARM," fremhæver analytiker David Kanter fra Real World Technologies i en undersøgelse offentliggjort i denne uge på virksomhedens website.

"Mikroprocessorerne fra ARM er designet til en lavere ydelse og det er ikke sandsynligt, at de vil kunne hamle op med ydelsen fra x86-arkitekturen inden for de næste få år," vurderer Kanter.

Thunderbolt og ARM-konflikt
Der er også visse tekniske problemstillinger, der muligvis vil forhindre Apple i at gå over til at bruge ARM i sine Mac-bærbare, påpeger Kanter. Apple introducerede i år nye MacBooks med højhastigheds-forbindelses-teknologien Thunderbolt, der er designet af Intel.

Denne teknologi er endnu ikke tilgængelig til ARM og der er ikke meget, der motiverer Intel til at gøre den tilgængelig på en konkurrerende arkitektur, påpeger Kanter.

ARM har på nuværende tidspunkt stort set ingen tilstedeværelse i det traditionelle pc-marked. ARM-processorerne bruges her kun i netbook-lignende enheder, der kaldes smartbooks, og som ikke sælger særlig godt.

En analytiker fra IDC forudsagde dog i sidste uge, at ARM i 2015 vil have vundet 13 procent af markedet for mikroprocessorer til pc'er, som et resultat af Microsofts beslutning om at gøre Windows tilgængelig på ARM-arkitekturen.

Intel-chip baseret på x86-arkitekturen implementerer komplekse instruktionssæt og en stor ydelsesfremmende cache, mens ARM fokuserer mere på at optimere strømforbruget og ikke har megen erfaring med komplekse instruktionssæt, fremhæver Kanter.

Oversat af Thomas Bøndergaard


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan: Giv medarbejderne frit valg og øg arbejdsglæden
Mange virksomheder udleverer stadig samme smartphone, laptop eller tablet til alle medarbejderne. Det kan koste dyrt på produktivitet, effektivitet, arbejdsglæde – og reelt også medføre ressourcespild, massivt øget administration og øgede sikkerhedsrisici. Men det behøver slet ikke at koste ekstra, hvis du giver medarbejderne indflydelse på, hvilke enheder de skal arbejde på. Tværtimod kan du med en gennemtænkt choose-your-own-device-aftale stille præcis det udvalg af enheder og tilbehør til rådighed, som både lever op til medarbejdernes forventninger og virksomhedens sikkerhedskrav.