Artikel top billede

IDG Danmark overtager ComOn og CRN

Selskabet bag Computerworld, IDG Danmark, overtager de to it-medier ComOn og CRN. Med handlen styrker IDG sin position som Danmarks førende it-mediehus betydeligt.

Selskabet bag Computerworld, IDG Danmark, køber de to it-medier ComOn.dk og CRN af Mediaprovider A/S.

Aftalen omfatter webportalen Comon.dk, som henvender sig til Danmarks it-professionelle, samt websitet crn.dk og magasinet CRN, som henvender sig til it-branchens forhandlere og distributører.

Udover brands og rettigheder overtager IDG ni medarbejdere, som fortsætter deres arbejde fra IDG's moderne mediehus i Herlev, hvor alle aktiviteter samles under et tag.

Mediaprovider A/S fortsætter aktiviteterne med fuld fokus på konsument-området.

Længe ønsket handel

Med købet manifesterer IDG sin førerposition på det danske marked for it-information og it-kommunikation.

"Vi har længe ønsket en konsolidering i vores marked. Og det har ikke været nogen hemmelighed, at ComOn og CRN i lang tid har stået øverst på vores ønskeliste. Både ComOn og CRN kendetegnes ved en professionel og seriøs tilgang til opgaven, og vi er meget tilfredse med nu at kunne byde en række gode kollegaer velkommen," siger IDG Danmarks administrerende direktør, Søren Queitsch.

"Vi er kommet igennem krisen og kunne allerede i det seneste regnskab præsentere overskud på bundlinjen. Det kunne vi, fordi de rigtige medarbejdere har truffet de rigtige beslutninger på de rigtige tidspunkter, og fordi vi også i krisetider har satset på at udvikle nye, effektive produkter til vores online-palette, som i årevis har været vores primære forretningsområde," siger Søren Queitsch.

Stærke redaktionelle hold

Købet betyder, at IDG nu udvider Danmarks i forvejen ubetinget største it-redaktion.

"Både ComOn og CRN har et stærkt redaktionelt hold , og medierne er den helt rigtige tilføjelse til IDG's samlede redaktionelle portefølje. ComOn har blandt andet stærkt flair for det internationale nyhedsbeat, og CRN har en helt unik position inden for it-kanalen," siger Line Ørskov, der som ansvarshavende chefredaktør for IDG Medier.

Med overtagelsen føjes der yderligere syv journalistiske medarbejdere til IDG's samlede redaktion.

Hos Mediaprovider A/S er administrerende direktør Brian Dixen glad på CRN og ComOn's vegne.

"Nu kan de to medier og de meget dedikerede medarbejdere komme ind i et miljø, hvor man i forvejen tænker som dem. Det er jeg overmåde stolt over, og jeg ønsker dem al mulig held og lykke fremover," siger Brian Dixen.

"Nu kan vi fokusere på vores andre medier, Mobil, Zoom, Gear, Media:Mac, iPhone og Android - både når det gælder print og online. De kommende måneder vil bringe mange nyheder inden for netop det felt, og jeg tør godt love mindst to nye udgivelser inden efteråret. Mediaprovider A/S er Danmarks ubestridte førende mediehus, når det gælder tech konsument-medier, og nu får vi takket være salget af CRN og ComOn til IDG endnu mere styrke til at gøre en større forskel," siger Brian Dixen.

Komplette løsninger

Med overtagelsen af CRN og ComOn kan IDG Danmark i endnu større omfang tilbyde komplette løsninger til de virksomheder, som ønsker at nå en udvalgt it-målgruppe.

IDG Danmark råder over en kommunikationspalette, der dækker alle it-beslutningstagere, hvad enten de er forbrugere, mindre erhvervsdrivende, it-ansvarlige i store virksomheder, ansatte i it-branchen eller ledere hos it-forhandleren.

IDG Danmark kan besøges på idg.dk.

Mediaprovider, som IDG har købt ComOn og CRN af, fortsætter sine øvrige aktiviteter i Danmark som hidtil, men har nu fokus rettet mod det såkaldte B2C-marked (business to consumer). Det drejer sig om titlerne Gear, Zoom , Mobil, Mediamac og WebTV.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere