Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Første mand i mål. Foto: Mikkel William Nielsen (Foto: Mikkel William Nielsen)

Suverænt hold generobrede sejr i Computerworld Løbet

Reportage: Det blev et opgør mellem rivaler, da it-Danmark tirsdag spænede Lautrupparken rundt til Computerworld Løbet 2011

Galleri: Se alle billederne fra Computerworld Løbet 2011

"Det bliver svært at smile i bilen på vej hjem, hvis vi ikke vinder."

Så kontant var udmeldingen fra Jeppe Juhl, løber på Edlunds førstehold, inden start.

Virksomheden, der vandt første udgave af Computerworld Løbet i 2009, havde i år stillet med to hold ud af de i alt 246, de fleste med fire løbere, der havde plantet deres løbesko på KMD's parkeringsplads, hvor løbet blev skudt fra start.

Det var tredje år i træk, at en god bid af den danske it-branche stimlede sammen midt i Ballerups it-mekka, Lautrupparken, for at deltage i Computerworld Løbet. Hvad enten det var for sejren, motionen, hyggen eller de efterfølgende grillpølser og kolde øls skyld.

Til sikkert de flestes fornøjelse viste det sig at holde tørt stort set hele arrangementet igennem på trods af, at det havde regnet heftigt tidligere på dagen. Dermed kunne højttalerne uden bekymring stå og blæse tidens toner ud over den voksende mængde, som bevægede sig mod startlinjen, da klokken nærmede sig seks.

Men hvor der altid er en vis usikkerhed, omkring hvordan vejrforholdene udarter sig, var løbet en anderledes sikker affære. Der tegnede sig nemlig allerede meget tidligt en klar tendens.

En dejlig rolig dag

Inden Computerworlds chefredaktør Line Ørskov fløjtede løbet i gang klokken seks, skulle løbefolket dog først lige indfinde sig på området omkring KMD. Stemningen var særdeles høj, og flere mennesker begyndte at dukke op allerede lidt i fem. Grillen var i gang, før løbet var det, og flere folk kom slæbende med drikkevarer over skulderen, som de parkerede i de forskellige hvide firmatelte, der indrammede målområdet.

Blandt de firmaer, der havde opgraderet løbeudflugten med et telt, fandt man blandt andre det netop konkursbegærede Butler Networks, hvis deltagere lod til at holde humøret oven vande trods den usikre fremtid.

"Vi har stadig et fantastisk sammenhold i Butler, og fordi virksomheden er ophævet, så forsvinder det jo ikke. Så det er netop også en grund til stadig at komme herud. Vi ved jo heller ikke, hvad der sker endnu. Vi er jo ikke fyret nogen af os, vi er kun suspenderede," sagde Butler-medarbejder Marie Dam Feldborg inden løbet.

En anden gruppe der også havde fundet tid til at løbe i en tumultarisk tid var Prosa. Fagforbundet, der mødte talstærkt op, sendte en enkelt kommentar af sted til den igangværende arbejdskonflikt i form af et banner, som dog forsvandt hurtigt igen.

Et sted helt uden bekymringer om fremtiden eller opvarmende spurtløbere var til gengæld samaritvognen ved siden af scenen. Her gik John Iversen sammen med en anden og forberedte beredskabet. Han regnede dog ikke med de store komplikationer.

"Vi er lavt på beredskabsskalaen i dag. Det er ikke til at udelukke, hvornår folk bliver syge, men vi regner overhovedet ikke med det store. Det bliver en dejlig rolig dag, " konstaterede han.

Overlegen sejr

Konkurrencen om sejren var efter sidste års suveræne sejr til to deltagere fra løbeklubben Blovstrød Løverne forsøgt genoprettet fra løbsarrangørernes side ved at sørge for, at feltet udelukkende bestod af folk fra it-afdelinger og it-virksomheder.

Det gav leverandøren af it-løsninger til forsikrings- og pensionsbranchen, Edlund, mulighed for at generobre sejren fra 2009. Og således blev det.

Holdet lagde ud med at sende firmaets, ifølge Jeppe Juhl, allerhurtigste mand Tarik Rian ud med stafetten, og han var da også den første til at krydse målstregen og sikre sine medløbere et solidt forspring.

Det viste sig at holde hele vejen. Nærmeste konkurrent blev som ventet PFA Eliten, der sidste år placerede sig foran Edlund. Men deres samlede tid på 39 minutter og 20 sekunder var ikke nok til at slå Edlund, hvis sidste mand krydsede mållinjen efter 37 minutter og 51 sekunder. På tredjepladsen kom Dwarf i tiden 41 minutter og 41 sekunder.

Der er lagt i kakkelovnen

Efter stafetten var det derfor et meget tilfreds Edlund-team, som Computerworld fangede.

"Det er svært at sige, om det var som forventet. Det var som håbet. Vi kom for at vinde, det var det, vi gerne ville. Det gjorde specielt ondt at blive slået af PFA sidste år, så det vigtigste var at få revanche der," sagde Jeppe Juhl.

Løbet var gået helt efter bogen for det i Computerworld-sammenhæng erfarne team.

"Tarik, vores første mand åbnede med at skabe et forspring på 45 sekunder, og så kunne jeg se, at jeg skulle ud mod PFA's direktør og vidste, at ham burde jeg kunne øge yderligere til. Så på det tidspunkt syntes jeg faktisk, at det så ret lovende ud. Så havde vi vel et minuts penge, da de sidste to ture manglede, så der var ikke så meget pres tilbage. Vi var spændte og nervøse i starten, men vi kunne godt se, at det flaskede sig for os," forklarer om han forløbet.

I forhold til sidste år havde holdet to nye løbere med, og ifølge Jeppe Juhl bliver der kamp om pladserne næste år. Sejren skal nemlig forsvares nidkært.

"Det her rangerer som noget at det største, vi som løbere har oplevet, og vi kommer helt sikkert tilbage næste år for at forsvare det. Og det bliver ikke gratis at blive udtaget til holdet. Folk bliver målt og vejet, og vi har kun de bedste med på det her hold. Der bliver udtagelseskonkurrence til det."

Omtrent samme budskab kom fra det skuffede PFA-hold, der til præmieoverrækkelsen måtte stå skoleret foran alle deltagere og beskrive følelsen af det svigende nederlag.

"Det føles ikke godt. Der er lagt i kakkelovnen til næste år, hvor vi stiller med et supergodt hold," lød det fra PFA Eliten, der forklarede nederlaget med, at de havde en mand skadet.

Hvem af de to rivaliserende hold, der tager næste runde, må det være op til tiden at vise.

Du kan se fotos fra Computerworld Løbet 2011 her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere