HP har hovedrengøring: Rydder op i ledelsen

Koncernchef Leo Apotheker foretager i øjeblikket store organisationsændringer i Hewlett-Packard - flere i ledelsen er ude med øjeblikkelig virkning.

Computerworld News Service: Hewlett-Packard har foretaget en række store ændringer i topledelsen - heriblandt afgangen af it-chefen Randy Mott, der forlader virksomheder "med øjeblikkelig virkning".

En anden stor ændring er afgangen af chef for HP's enterprise-division, Ann Livermore, der har været ansat i virksomheden siden 1982.

Hun har været blandt favoritterne som kommende koncernchef for virksomheden og vil fortsat arbejde for HP som medlem af bestyrelsen, oplyses det.

Disse organisationsændringer giver også et peg om hvem, der vil komme til at udgøre kernen i koncernchef Leo Apothekers øverste ledelse hos HP.

Både Dave Donatelli, der er executive vice president for servere, storage, netværk og teknologi-services til enterprise, og Bill Veghte, der er executive vice president for software, som begge rapporterede til Livermore, vil nu rapportere direkte til Apotheker, oplyser HP. Jan Zadak, der er executive vice president for det globale salg, vil også fremover rapportere direkte til koncernchefen.

Der kan være yderligere ændringer på vej, idet Leo Apotheker, der er tidligere koncernchef for SAP, arbejder på at forbedre HP's software- og services-forretninger.

"I vores igangværende arbejde med at accelerere vores fremskridt i forhold til gennemførelse af vores strategi vil vi fortsat foretage de nødvendige ændringer, der strømliner vores drift, øger fokus og agilitet og som positionerer os til succes," udtaler Apotheker i en pressemeddelelse om disse ændringer.

Apotheker blev udnævnt til koncernchef for HP i efteråret 2010.

Andre fra den øverste ledelse får udvidet deres roller. Med en henvisning til markederne i Kina og Indien som afgørende for HP's vækst, bliver Todd Bradley, der er executive vice president for personlige systemer, chef for initiativer med fokus på at udvide HP's markedsandel i Kina, mens Vyomesh Joshi, der er executive vice president for billeddannelses- og printgruppen, bliver chef for lignende initiativer i Indien.

Apotheker hentydede i sidste måned til, at der ville komme til at ske store organisationsmæssige ændringer, da han fortalte investorer under fremlægningen af et regnskab om sine planer om at finde en executive vice president, der skal lede HP's service-forretning, der ellers havde hørt under Livermores enterprise-division.

Livermore "har gjort meget for organisationen," lyder en vurdering fra Crawford Del Prete, der er analytiker hos IDC, og som mener, at hun "meget vel selv kan have ønsket at lave noget nyt," særligt efter at Apotheker ændrede i hendes jobbeskrivelse.

HP foretager også ændringer af sin interne it-ledelse. Virksomheden fjerner rollen som chief administration officer og "udvider sin chief information officers rolle," oplyser HP. Det betyder, at Pete Bocian, der var executive vice president, og Mott, der var CIO, begge forlader HP med øjeblikkelig virkning.

"Virksomheden vil søge efter en efterfølger," oplyser HP, der takker de to tidligere chefer for deres arbejde.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital konference: Digitale forretningsløsninger 2020 - processer og teknologier, der øger bundlinien

Den digitale transformation har potentialet til at ændre virksomhedernes forretningsmodeller - og til at forandre forbindelsen til både slutbrugere og leverandører. For stadig flere virksomheder ligger vægten i forretningerne derfor i stadig højere grad på selve kundeoplevelsen og værdiskabelsen for brugeren. På denne heldagskonference får du derfor indspark og viden om, hvor du kan sætte ind, hvis du skal komme på omgangshøjde med de bedste digitale forretningsløsninger og skabe mest mulig værdi for din forretning med ny teknologi, der øger bundlinien.

21. oktober 2020 | Læs mere


Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Computerworld
Muligt Apple-kup: Der er tre gode grunde til, at iPhone 12 kan blive usædvanlig billig
Apple løfter sløret for et nyt kuld af smartphones i aften. Der kan komme en mindre prisbombe iblandt dem.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Beskyt virksomhedens data og digitale aktiver i døgndrift
Den massive stigning i antallet af hjemmearbejdende medarbejdede og et stadig mere omskifteligt digitalt trusselsbilleder stiller helt nye krav til virksomhedens sikkerhedsinfrastruktur. Mange virksomheder vil derfor i gang med intelligent monitorering af data, infrastruktur og fokuseret sikring af virksomhedens digitale aktiver. Men har på den anden side heller ikke budget til kostbare projekter – eller lyst til at blive afhængig af dyre konsulentydelser og specialressourcer. En mulig strategi til at håndtere udfordringen kan være at vælge en standardiseret sikkerhedsplatform baseret på gennemprøvet AI-teknologi. Men hvordan kommer du godt i gang? Det får du svar på i denne hvidbog.