Københavnsk kupforsøg mod CSC kikset

Enhedslisten har forgæves forsøgt at få Københavns Kommune til at droppe ny kontrakt med den konfliktramte it-virksomhed CSC. Læs her, hvorfor planen slog fejl.

Læs også: England vil forbyde CSC-kontrakter for milliarder

Københavns Kommune vedtog i går, at CSC godt kan blive leverandør af et nyt it-system til kommunens bosteder.

Enhedslisten havde ellers forsøgt at bremse beslutningen ved ekstraordinært at kræve afstemning om sagen i Borgerrepræsentationen.

"Jeg mener ikke, at vi som kommune skal støtte et firma, der med meget brutale metoder forsøger at undergrave den måde, vi har indrettet det danske arbejdsmarked på," siger hovedstadens socialborgmester, Mikkel Warming fra Enhedslisten.

EU-regler forhindre forbud

Men alle partier, bortset fra Enhedslisten, valgte altså at forkaste partiets forslag om at forhindre CSC-kontrakten.

Ikke mindst på baggrund af EU's udbudsregler, der slår fast, at CSC ville have krav på erstatning, hvis it-giganten gav det laveste bud, men alligevel blev fravalgt af kommunen.

"Selvfølgelig kan man dumpe prisen, hvis man som CSC sender opgaverne til Indien og fyrer folk for at ansætte andre til en lavere løn. EU's udbudsregler giver ikke mulighed for at forholde sig til firmaers etik, og det er et kæmpe problem," mener socialborgmesteren.

Har I ikke et ansvar over for skatteyderne til at vælge den billigste løsning?

"Jo, det har vi, det er det, udbudsreglerne skal sikre. Men Enhedslistens anke er, at vi bliver bundet til vælge dem, uanset om det er nogen, der i øjeblikket er i gang med at undergrave den danske model, i og med de importerer skruebrækkere fra udlandet, hvilket er noget helt nyt i Danmark," siger Mikkel Warming.

CSC fortjener en straf 
På et eller andet tidspunkt stopper konflikten, og hvis I fravælger CSC nu, så straffer I dem vel på længere sigt?

"Et firma, som bevidst forsøger at knuse en fagforening, smadre en overenskomst og importerer skruebrækkere, fortjener at lide et tab," siger han til Computerworld.

Læs også: England vil forbyde CSC-kontrakter for milliarder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Op og ned på Java: Migrér og spar penge med Red Hat Java

Hvis du anvender Java til dine forretningskritiske applikationer, skal du træffe en beslutning om, hvordan du bruger det, og hvilken leverandør, der kan støtte dig bedst. For brugere af Oracle JDK nærmer fristen sig nemlig hurtigt for at beslutte, hvilken Java udbyder der skal bruges på lang sigt, når man kører Java-applikationer i produktion.

24. november 2020 | Læs mere


GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Banker indfører nye skrappe regler for e-handel to måneder før forventet: “Det er et uheldigt tidspunkt”
Efter at være blevet udsat er de nye betalingsregler for webshops nu trådt i kraft. Men timingen kunne ikke være værre, lyder det fra Dansk Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.