Artikel top billede

CSC-sympatikonflikt bliver kort: Ferien næppe truet

På onsdag går Prosa-medlemmerne hos SAS' it-leverandør, CSC Airline Solutions, i strejke. Men konflikten bliver kortvarig.

Læs også:
CSC-strejke rammer SAS i næste uge

SAS' it-systemer ramt af arbejdsnedlæggelse

Sympatistrejke med CSC kan ramme dansk luftfart

Onsdag 29. juni går 154 fra CSC-datterselskabet CSC Airline Solutions i sympatikonflikt med deres kolleger fra CSC.

Virksomheden står for driften af en række vigtige it-systemer hos flyselskabet SAS, hvis flyafgange mange danskeres ferier afhænger af.

Men omfanget af konflikten ser ikke ud til at komme til at berøre så mange danskere som frygtet.

Prosa/SAS  har nemlig meldt ud, at der kun bliver tale om en kort periode.

"Det er ikke tanken at lave en konflikt, som lukker for SAS' systemer. Det er ikke formålet, og derfor er den begrænset til en uge," siger John Jørgensen, faglig konsulent hos Prosa, til Computerworld.

"En sympatikonflikt har en lidt anden karakter end en normal konflikt. Den er mere et signal om solidaritet og sympati over for Prosa/CSC og et politisk signal til CSC's ledelse om at komme til forhandlingsbordet." 

Specialiserede opgaver

Ifølge John Jørgensen får SAS dog svært ved at køre normalt i den uge, medarbejderne strejker, fordi det ikke på samme måde vil være muligt at hente folk udefra.

"Dels er opgaverne noget mere specialiserede, og dels er der ikke de samme varsler for konflikt. Prosa/CSC havde et tomåneders varsel på en konflikt, og så har de været begrænsede af konfliktreglerne."

Ledelsen hos CSC er sparsom med information om, hvordan den vil takle en sympatikonflikt fra CSC Airline Solutions, som den mener er ulovlig.

I en mail fra virksomhedens pr-bureau er meldingen dog, at man er parat.

"Vi udtaler os ikke om potentielle konsekvenser af en potentielt ulovlig strejke. Vi kan dog sige, at hvis Prosa/SAS vælger at gå i sympatistrejke den 29. juni er CSC forberedt på dette scenarie. Den specifikke dialog fører vi med kunden."

Ifølge SAS' kommunikationschef, Mikkel Thrane, er meldingen fra CSC, at det ikke kommer til at skabe problemer.

"Det er svært at sige, hvorvidt det får betydning for os. Vi har indtil videre fået at vide fra CSC, at dette her ikke skulle give os nogen problemer," har han tidligere udtalt.

Mulighed for flere konflikter

Selvom strejken, der efter planen skal skydes i gang næste onsdag, kun kommer til at vare maksimalt en uge, kan der godt komme flere sympatistrejker på et senere tidspunkt.

En sådan en vil tidligst kunne komme 14 dage efter den allerede varslede, idet en sympatistrejke kræver to varsler med syv dages mellemrum.

Sympatistrejken, der begynder onsdag, er sat til at slutte 6. juli. 

Sympatistrejken kan ikke løbende forlænges ud over de syv dage, der er varslet til CSC. Men Prosa/SAS kan stoppe strejken før tid med dags varsel.

Læs også:
CSC-strejke rammer SAS i næste uge

SAS' it-systemer ramt af arbejdsnedlæggelse

Sympatistrejke med CSC kan ramme dansk luftfart
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?