Artikel top billede

Prosa efter CSC-nederlag: Vi er klar til at slås igen

Fagforbundet Prosa har fået nogle gevaldige huller i pengepungen efter det tabte slag.

Få overblik over konflikten her: De strejkende CSC-folk står ved en korsvej

Medarbejderne i CSC har besluttet at genoptage arbejdet, og den strejke, der blev indledt den 1. juni, er således afsluttet.

Beslutningen er truffet, efter at Arbejdsretten vedtog, at CSC kan frigøre sig fra de gamle overenskomster med Prosa.

Det tabte slag går ikke ubemærket hen hos CSC-medarbejdernes fagforbund, men Prosa forventer heller ikke den store omvæltning.

Men det har kostet rigtig mange penge at slås med CSC.

"Pengene har været afsat til konflikt, og fonden er ikke tømt endnu," siger Hanne Lykke Jespersen, der er næstformand i Prosa.

"Men det er ikke en hemmelighed, at den ikke er så velpolstret, som den har været. Den skal bygges op igen, men vi er ikke på randen af et økonomisk sammenbrud" siger hun til Computerworld.

Ikke spildte penge

Hun mener dog ikke, at de mange penge har været spildt, trods det tabte slag i Arbejdsretten.

"Sådan kan man ikke gøre det op. Når man slås, så vinder man nogle gange, andre gange taber man. Vi slås for det, vi mener, er rigtigt, og det gør vi naturligvis igen, hvis der bliver behov for det," lyder det fra Prosa-næstformanden.

Medlemsflugt

Efter Arbejdsrettens dom er cirka 1.000 CSC-ansatte nødt til at skifte Prosa-overenskomsten ud med en fra HK.

Prosa forventer dog ikke, at medlemmerne også flygter over til det nye forbund.

"Vi har frit valg af fagforening i Danmark. CSC-folkene skal være ansat på HK-vilkår, men vi forventer ikke, at folk skifter forbund af den grund," siger Hanne Lykke Jespersen.

Heller ikke integrationen med FTF får ifølge Prosa nogen konsekvenser. Prosa er en del af den samlede fagbevægelse, og samarbejder med FTF, der derigennem støtter it-folket.

Så der kommer ikke til at ske ændringer i Prosa efter det tabte slag?

"Nu skal man altid evaluere en konflikt, men vi er slet ikke der, hvor vi ikke har råd til en ny konflikt eller andet kritisk," vurderer Hanne Lykke Jespersen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere