Prosa efter CSC-nederlag: Vi er klar til at slås igen

Fagforbundet Prosa har fået nogle gevaldige huller i pengepungen efter det tabte slag.

Få overblik over konflikten her: De strejkende CSC-folk står ved en korsvej

Medarbejderne i CSC har besluttet at genoptage arbejdet, og den strejke, der blev indledt den 1. juni, er således afsluttet.

Beslutningen er truffet, efter at Arbejdsretten vedtog, at CSC kan frigøre sig fra de gamle overenskomster med Prosa.

Det tabte slag går ikke ubemærket hen hos CSC-medarbejdernes fagforbund, men Prosa forventer heller ikke den store omvæltning.

Men det har kostet rigtig mange penge at slås med CSC.

"Pengene har været afsat til konflikt, og fonden er ikke tømt endnu," siger Hanne Lykke Jespersen, der er næstformand i Prosa.

"Men det er ikke en hemmelighed, at den ikke er så velpolstret, som den har været. Den skal bygges op igen, men vi er ikke på randen af et økonomisk sammenbrud" siger hun til Computerworld.

Ikke spildte penge
Hun mener dog ikke, at de mange penge har været spildt, trods det tabte slag i Arbejdsretten.

"Sådan kan man ikke gøre det op. Når man slås, så vinder man nogle gange, andre gange taber man. Vi slås for det, vi mener, er rigtigt, og det gør vi naturligvis igen, hvis der bliver behov for det," lyder det fra Prosa-næstformanden.

Medlemsflugt
Efter Arbejdsrettens dom er cirka 1.000 CSC-ansatte nødt til at skifte Prosa-overenskomsten ud med en fra HK.

Prosa forventer dog ikke, at medlemmerne også flygter over til det nye forbund.

"Vi har frit valg af fagforening i Danmark. CSC-folkene skal være ansat på HK-vilkår, men vi forventer ikke, at folk skifter forbund af den grund," siger Hanne Lykke Jespersen.

Heller ikke integrationen med FTF får ifølge Prosa nogen konsekvenser. Prosa er en del af den samlede fagbevægelse, og samarbejder med FTF, der derigennem støtter it-folket.

Så der kommer ikke til at ske ændringer i Prosa efter det tabte slag?

"Nu skal man altid evaluere en konflikt, men vi er slet ikke der, hvor vi ikke har råd til en ny konflikt eller andet kritisk," vurderer Hanne Lykke Jespersen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Datadrevet forretning 2020: Sæt data på den strategiske dagsorden

Forretningspotentialet i data er enormt og vil på mange måder være den udløsende faktor mellem succes og fiasko for mange virksomheder i de kommende år. På denne konference gennemgår vi en række vinder-cases med virksomheder, der i både det små og store har indtænkt data og digitalisering på nye måder i deres dagligdag.

11. december 2020 | Læs mere


Premium
Test: Huaweis Matebook X er særlig laptop med en svaghed, som du skal være opmærksom på
Huawei beviser endnu en gang, at de sagtens kan mingle sig med de bedste pc-producenter. Men alligevel skyder selskabet lidt ved siden af, med sin nyeste maskine.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sælger du nemt IT-sikkerhed og backup som en service – og styrker din indtjening
Den klassiske forhandlermodel med salg af produkter er under pres. Som IT-forhandler er du enormt konkurrenceudsat og de kunder der køber, er ikke altid loyale. Den hårde konkurrence giver samtidig stærkt begrænsede margener. For kunden er det er mere besværligt købe produkter end det er at købe services og du risikerer derfor, at kunden smutter over til en nemmere og mere fleksibel løsning - det vil sige til nogen, der sælger services. Nøglen til vækst er ofte at påtage sig rollen som managed service provider. Her tilbyder du en pakke af services, der komplementerer primærproduktet og løser en udfordring for kunden – og styrker dit salg og din indtjening. Du opnår en løbende indtægt, en tættere relation til dine kunder og en fleksibilitet og skalerbarhed, som kun skyen kan tilbyde. Et oplagt eksempel er en kombination af salg af services som cyberbeskyttelse og backup. I denne hvidbog får du konkrete råd til, hvordan du kommer i gang med at optimere din forretningsmodel.