Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Prosa efter CSC-nederlag: Vi er klar til at slås igen

Fagforbundet Prosa har fået nogle gevaldige huller i pengepungen efter det tabte slag.

Få overblik over konflikten her: De strejkende CSC-folk står ved en korsvej

Medarbejderne i CSC har besluttet at genoptage arbejdet, og den strejke, der blev indledt den 1. juni, er således afsluttet.

Beslutningen er truffet, efter at Arbejdsretten vedtog, at CSC kan frigøre sig fra de gamle overenskomster med Prosa.

Det tabte slag går ikke ubemærket hen hos CSC-medarbejdernes fagforbund, men Prosa forventer heller ikke den store omvæltning.

Men det har kostet rigtig mange penge at slås med CSC.

"Pengene har været afsat til konflikt, og fonden er ikke tømt endnu," siger Hanne Lykke Jespersen, der er næstformand i Prosa.

"Men det er ikke en hemmelighed, at den ikke er så velpolstret, som den har været. Den skal bygges op igen, men vi er ikke på randen af et økonomisk sammenbrud" siger hun til Computerworld.

Ikke spildte penge

Hun mener dog ikke, at de mange penge har været spildt, trods det tabte slag i Arbejdsretten.

"Sådan kan man ikke gøre det op. Når man slås, så vinder man nogle gange, andre gange taber man. Vi slås for det, vi mener, er rigtigt, og det gør vi naturligvis igen, hvis der bliver behov for det," lyder det fra Prosa-næstformanden.

Medlemsflugt

Efter Arbejdsrettens dom er cirka 1.000 CSC-ansatte nødt til at skifte Prosa-overenskomsten ud med en fra HK.

Prosa forventer dog ikke, at medlemmerne også flygter over til det nye forbund.

"Vi har frit valg af fagforening i Danmark. CSC-folkene skal være ansat på HK-vilkår, men vi forventer ikke, at folk skifter forbund af den grund," siger Hanne Lykke Jespersen.

Heller ikke integrationen med FTF får ifølge Prosa nogen konsekvenser. Prosa er en del af den samlede fagbevægelse, og samarbejder med FTF, der derigennem støtter it-folket.

Så der kommer ikke til at ske ændringer i Prosa efter det tabte slag?

"Nu skal man altid evaluere en konflikt, men vi er slet ikke der, hvor vi ikke har råd til en ny konflikt eller andet kritisk," vurderer Hanne Lykke Jespersen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere