Artikel top billede

Ny it-fond deler gratis computere ud til danske børn

'Børnenes IT-Fond' vil dele gratis computere ud til danske børn og unge.

Også anbragte børn har ret til en computer. Det mener fire store organisationer, der nu går sammen om at skaffe penge til indkøb af computere til anbragte børn.

De fire organisationer er Børnehjælpsdagen, Børnerådet, IT-Branchen og IDG, der er selskabet bag Computerworld.

En ny undersøgelse fra Børnehjælpsdagen viser, at 69 procent af de anbragte børn i Danmark enten slet ikke har adgang til en computer eller er nødt til at dele en computer med mange andre.

Desuden er mange af de computere, som de har adgang til, forældede og klar til udskiftning.

Stort behov

"Arbejdet i Børnenes IT-fond er med til at skabe et helt centralt fundament for de unge i en verden, hvor det at have adgang til en computer er en nødvendighed - både når det gælder det sociale, de unges uddannelse og deres deltagelse i det moderne samfund", siger Søren Queitsch, der er administrerende direktør i IDG Danmark.

Den holdning deler Morten Bangsgaard fra IT-Branchen.

"Adgang til computere er afgørende for børns sociale liv, uddannelse og fremtidige jobmuligheder. Anbragte børn skal ikke sættes bagud. It-erhvervet ønsker ordentlig adgang til moderne kommunikation for alle, og det sætter vi nu konkret handling bag med Børnenes IT-Fond," siger han.

Fonden vil i første omgang prioritere ansøgninger om en computer fra unge på ungdomsuddannelserne, som samtidig bor på døgninstitution eller lignende.

I alt er behovet 2.600 computere, vurderer fonden. Og det vil være ret permanent, da der hele tiden kommer nye unge til.

Behov for 2.600 maskiner

Hvis alle anbragte unge i alderen 15-23 år skulle have deres egen computer, ville fonden skulle uddele cirka 2.600 styk.

Der er imidlertid ikke tale om en engangs-uddeling; der kommer løbende unge til i aldersgruppen, så behovet for computere er reelt konstant.

"Vi oplever tit, at institutioner og opholdssteder har svært ved at være med på it-fronten. Vores undersøgelse viser, at 41 procent af hjemmene har et årligt budget på nul kroner til indkøb af computere. Med Børnenes IT-Fond kan vi forhåbentlig hjælpe på et vigtigt men ofte overset sted i de anbragte børns liv," lyder det fra Børnehjælpsdagens direktør, Jytte Tholstrup Svendsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere