Artikel top billede

Foto: Kerem Yucel

Bredbånds-direktør fyret på gråt papir

Sidste torsdag fyrede bredbåndsselskab sin direktør. Baggrunden er ifølge bestyrelsen "samarbejdsvanskeligheder".

Elro, som er firmaet bag det trådløse bredbåndsnet Skyline, fyrede med omgående virkning sin administrerende direktør i sidste uge.

Samarbejdsvanskeligheder angives som årsag til, at en enig bestyrelse i forsyningsselskabet Elro valgte at fyre direktør Henry Lei Jacobsen.

"Der har den seneste tid været en del samarbejdsproblemer mellem Henry Lei Jacobsen og bestyrelsen og mellem Henry Lei Jacobsen og medarbejdere. Det er baggrunden for, at vi har fritstillet direktøren med øjeblikkelig virkning. Kontoret er ryddet," sagde bestyrelsesformand Nikolaj Per Schøler sidste torsdag til Randers Amtsavis.

Direktør siden 1998

Hvor langt tilbage samarbejdsvanskelighederne daterer sig, har det ikke været muligt at kaste lys over, men Henry Lei Jacobsen har været direktør for Elro Erhverv siden foråret 1998.

Medarbejdere har tidligere rejst stærk kritik af den nu forhenværende direktør i Randers Amtsavis.

De tidligere medarbejdere kritiserede dengang direktøren for at have en "håbløst gammeldags ledelsesstil" og for at 'forbruge' medarbejdere i stort tal ved at fyre folk, når de ikke var enige med ham.

Bestyrelsen har mistet tilliden

At den sag har noget med den aktuelle fyring at gøre, afviser bestyrelsesformand Nikolaj Per Schøler.

"Bestyrelsen og direktøren har været lodret uenige om, hvilken vej, vi skulle gå," siger formanden til Randers Amtsavis og fortsætter:

"Bestyrelsen har ganske enkelt mistet tilliden til, at Henry Lei Jacobsen ville kunne skabe de rammer og det klima, der skal til for at sikre en fortsat positiv udvikling i Elro."

Indtil videre er virksomhedens økonomidirektør Chris Dahlerup konstitueret som administrerende direktør.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.