Dine videosamtaler smeltes sammen med ny standard

Alle løsninger skal kunne tale med alle, mener Cisco, der lancerer en åben standard, så virksomhedens enheder kan kommunikere med andre video-produkter.

Cisco fylder meget på verdensmarkedet for telepresence eller videokommunikationsløsninger.

Derfor er branchen tilfreds med, at Cisco nu lancerer en åben softwarestandard, der gør alle Ciscos videoenheder i stand til at kommunikere direkte med andre leverandørers systemer.

Dermed sikres interoperabiliteten på videokonferencer, lige fra de store telepresenceløsninger i bestyrelseslokalerne til de mobile systemer.

I undersøgelsen Visual Networking Index, der hvert år måler udviklingen i den globale IP-trafik, er tendensen tydeligt den, at flere og flere virksomhederne har taget videokommunikation til sig. Trafikken relateret til videokonferencer bliver seksdoblet i perioden frem til 2015.

Om få år er 90 procent af al trafik på nettet video-trafik.

"Cisco styrker alle virksomheders muligheder for at drage nytte af videokommunikation på tværs af leverandører," siger Thomas Nielsen, ansvarlig for telepresence og video hos Cisco Danmark. 

Tilfredshed i branchen 
Den åbne standard vækker tilfredshed i resten af branchen.

"Cisco går generelt ind for åbne standarder, og det er også nødvendigt for at fremme udviklingen af video," siger Bo Holden, salgschef for NetDesigns unified communications-forretning.

NetDesign er et TDC-selskab, der rådgiver og integrerer kommunikationsløsninger.

Cisco har i øvrigt været nødt til at satse på en standard, der lukker andre leverandørers løsninger ind i varmen.

I forbindelse med Ciscos køb af Tandberg stillede EU krav til, at der skulle udvikles en protokol, der sætter telepresence-systemer i stand til at tale sammen på tværs af platformene, telepresence interoperability protocol, TIP, forklarer Bo Holden.

"Det var for at undgå et monopol, at Cisco blev tvunget til en åben protokollen, således at andre producenter af flerskærmsløsninger kan tale sammen med dem."

Husk sikkerheden
Det bliver interessant at se, hvordan sikkerheden bliver håndteret, når man kører video over internettet, mener Bo Holden.

"Der er nogle sikkerhedsissues. Vi har allerede mange voice-kald, der kører internt på IP, og det samme kan video gøre, men man skal sørge for at tage sin forholdsregler i netværket, før man slipper video-trafikken ud. Det er ikke sværere end med telefoni, men man skal huske at gøre det," siger han.

"Video er det nye voice. Det, vi har set med IP-telefoni over de seneste 15 år, er det, vi kommer til at se med video."

Men kan spørge, hvorfor det overhovedet er nødvendigt at bruge en million kroner på at indrette et telepresence-rum, når man strengt taget kan få det samme på sin laptop.

Bo Holden mener ikke, man kan sammenligne kvalitet og oplevelse af et telepresence-miljø med en løsning på laptop'en

"Dialogen er bedre i et telepresence-rum. Skal man holde lange møder og være flere personer sammen, er det telepresence at foretrække frem for 12 personer på små video-billeder på sin pc."

Dertil kommer, at ROI'en på en telepresence-løsning er overbevisende, da der fra dag et spares på flybilletter og rejsetid.

"Beslutninger kan desuden træffes hurtigere, når man ikke skal rejse rundt og mødes fysisk hele tiden," oplever Bo Holden.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmulighederne stiger hastigt i antal samtidig med, at det egentlige potentiale er klar til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og på hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

23. oktober 2018 | Læs mere


Dropbox Partner Forum 2018

Det er en fornøjelse at præsentere en ny stor forretningsmulighed med Dropbox Business. På partnerdag får I indsigt i både kommercielle og tekniske aspekter ved at sælge Dropbox Business. Arrangementet henvender sig til både eksisterende Dropbox-forhandlere i Danmark og til jer, der leder efter nye forretningsmuligheder, og som overvejer at blive Dropbox-forhandler.

23. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens It service management: Optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

24. oktober 2018 | Læs mere


Premium
Frank Rasmussen nægter at afvise Hopper stjæler data fra Saphe: "Vi har masser af servere, så jeg ved ikke, hvad det er, jeg skal afvise"
Interview: Telerigmanden Frank Rasmussen tager endnu en gang til genmæle over for konkurrenten Saphe, der beskylder ham for at stjæle data. Han nægter dog at afvise, at det rent faktisk sker. "Vi har masser af servere, så jeg ved ikke, hvad det er, jeg skal afvise," lyder det.
Computerworld
Windows 10's katastrofe-update: Derfor begyndte den pludseligt at slette brugernes filer
Den seneste Windows 10 opdatering kunne i værste fald slette vigtige filer. Microsoft sætter tal på hvor mange der er berørt af den katastrofale fejl.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Her er syv job-annoncer der overrasker med helt usædvanlige overskrifter
Der er mange ledige it-job i øjeblikket. It-jobbank har her fundet syv spændende stillinger, der har det til fælles, at annoncen har en utraditionel overskrift.
White paper
6 gode råd til et succesfuldt virtuelt møde
Den traditionelle måde at tænke arbejdsplads på er under forandring. Nye teknologier skyder frem og gør hverdagen nemmere og mere dynamisk. Eksempelvis er mængden af fjernarbejdspladser steget med 115% de seneste 10 år, og det stiller krav til måden at holde møder på. Med et virtuelt møderum kan møder faciliteres online, og alle parter sparer tid fordi det er mere fleksibelt og ikke betinget af at alle møder op fysisk. I dette whitepaper kigger vi på hvad der skal til for at mestre denne disciplin og giver dig 6 gode råd.