Læs også:GDPR-ekspert efter Helsingør-afgørelse fra Datatilsynet: Her er de vigtigste hovedpointer

Artikel top billede

Dine videosamtaler smeltes sammen med ny standard

Alle løsninger skal kunne tale med alle, mener Cisco, der lancerer en åben standard, så virksomhedens enheder kan kommunikere med andre video-produkter.

Cisco fylder meget på verdensmarkedet for telepresence eller videokommunikationsløsninger.

Derfor er branchen tilfreds med, at Cisco nu lancerer en åben softwarestandard, der gør alle Ciscos videoenheder i stand til at kommunikere direkte med andre leverandørers systemer.

Dermed sikres interoperabiliteten på videokonferencer, lige fra de store telepresenceløsninger i bestyrelseslokalerne til de mobile systemer.

I undersøgelsen Visual Networking Index, der hvert år måler udviklingen i den globale IP-trafik, er tendensen tydeligt den, at flere og flere virksomhederne har taget videokommunikation til sig. Trafikken relateret til videokonferencer bliver seksdoblet i perioden frem til 2015.

Om få år er 90 procent af al trafik på nettet video-trafik.

"Cisco styrker alle virksomheders muligheder for at drage nytte af videokommunikation på tværs af leverandører," siger Thomas Nielsen, ansvarlig for telepresence og video hos Cisco Danmark. 

Tilfredshed i branchen 
Den åbne standard vækker tilfredshed i resten af branchen.

"Cisco går generelt ind for åbne standarder, og det er også nødvendigt for at fremme udviklingen af video," siger Bo Holden, salgschef for NetDesigns unified communications-forretning.

NetDesign er et TDC-selskab, der rådgiver og integrerer kommunikationsløsninger.

Cisco har i øvrigt været nødt til at satse på en standard, der lukker andre leverandørers løsninger ind i varmen.

I forbindelse med Ciscos køb af Tandberg stillede EU krav til, at der skulle udvikles en protokol, der sætter telepresence-systemer i stand til at tale sammen på tværs af platformene, telepresence interoperability protocol, TIP, forklarer Bo Holden.

"Det var for at undgå et monopol, at Cisco blev tvunget til en åben protokollen, således at andre producenter af flerskærmsløsninger kan tale sammen med dem."

Husk sikkerheden

Det bliver interessant at se, hvordan sikkerheden bliver håndteret, når man kører video over internettet, mener Bo Holden.

"Der er nogle sikkerhedsissues. Vi har allerede mange voice-kald, der kører internt på IP, og det samme kan video gøre, men man skal sørge for at tage sin forholdsregler i netværket, før man slipper video-trafikken ud. Det er ikke sværere end med telefoni, men man skal huske at gøre det," siger han.

"Video er det nye voice. Det, vi har set med IP-telefoni over de seneste 15 år, er det, vi kommer til at se med video."

Men kan spørge, hvorfor det overhovedet er nødvendigt at bruge en million kroner på at indrette et telepresence-rum, når man strengt taget kan få det samme på sin laptop.

Bo Holden mener ikke, man kan sammenligne kvalitet og oplevelse af et telepresence-miljø med en løsning på laptop'en

"Dialogen er bedre i et telepresence-rum. Skal man holde lange møder og være flere personer sammen, er det telepresence at foretrække frem for 12 personer på små video-billeder på sin pc."

Dertil kommer, at ROI'en på en telepresence-løsning er overbevisende, da der fra dag et spares på flybilletter og rejsetid.

"Beslutninger kan desuden træffes hurtigere, når man ikke skal rejse rundt og mødes fysisk hele tiden," oplever Bo Holden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital