Dine videosamtaler smeltes sammen med ny standard

Alle løsninger skal kunne tale med alle, mener Cisco, der lancerer en åben standard, så virksomhedens enheder kan kommunikere med andre video-produkter.

Cisco fylder meget på verdensmarkedet for telepresence eller videokommunikationsløsninger.

Derfor er branchen tilfreds med, at Cisco nu lancerer en åben softwarestandard, der gør alle Ciscos videoenheder i stand til at kommunikere direkte med andre leverandørers systemer.

Dermed sikres interoperabiliteten på videokonferencer, lige fra de store telepresenceløsninger i bestyrelseslokalerne til de mobile systemer.

I undersøgelsen Visual Networking Index, der hvert år måler udviklingen i den globale IP-trafik, er tendensen tydeligt den, at flere og flere virksomhederne har taget videokommunikation til sig. Trafikken relateret til videokonferencer bliver seksdoblet i perioden frem til 2015.

Om få år er 90 procent af al trafik på nettet video-trafik.

"Cisco styrker alle virksomheders muligheder for at drage nytte af videokommunikation på tværs af leverandører," siger Thomas Nielsen, ansvarlig for telepresence og video hos Cisco Danmark. 

Tilfredshed i branchen 
Den åbne standard vækker tilfredshed i resten af branchen.

"Cisco går generelt ind for åbne standarder, og det er også nødvendigt for at fremme udviklingen af video," siger Bo Holden, salgschef for NetDesigns unified communications-forretning.

NetDesign er et TDC-selskab, der rådgiver og integrerer kommunikationsløsninger.

Cisco har i øvrigt været nødt til at satse på en standard, der lukker andre leverandørers løsninger ind i varmen.

I forbindelse med Ciscos køb af Tandberg stillede EU krav til, at der skulle udvikles en protokol, der sætter telepresence-systemer i stand til at tale sammen på tværs af platformene, telepresence interoperability protocol, TIP, forklarer Bo Holden.

"Det var for at undgå et monopol, at Cisco blev tvunget til en åben protokollen, således at andre producenter af flerskærmsløsninger kan tale sammen med dem."

Husk sikkerheden
Det bliver interessant at se, hvordan sikkerheden bliver håndteret, når man kører video over internettet, mener Bo Holden.

"Der er nogle sikkerhedsissues. Vi har allerede mange voice-kald, der kører internt på IP, og det samme kan video gøre, men man skal sørge for at tage sin forholdsregler i netværket, før man slipper video-trafikken ud. Det er ikke sværere end med telefoni, men man skal huske at gøre det," siger han.

"Video er det nye voice. Det, vi har set med IP-telefoni over de seneste 15 år, er det, vi kommer til at se med video."

Men kan spørge, hvorfor det overhovedet er nødvendigt at bruge en million kroner på at indrette et telepresence-rum, når man strengt taget kan få det samme på sin laptop.

Bo Holden mener ikke, man kan sammenligne kvalitet og oplevelse af et telepresence-miljø med en løsning på laptop'en

"Dialogen er bedre i et telepresence-rum. Skal man holde lange møder og være flere personer sammen, er det telepresence at foretrække frem for 12 personer på små video-billeder på sin pc."

Dertil kommer, at ROI'en på en telepresence-løsning er overbevisende, da der fra dag et spares på flybilletter og rejsetid.

"Beslutninger kan desuden træffes hurtigere, når man ikke skal rejse rundt og mødes fysisk hele tiden," oplever Bo Holden.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Salg, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger inden for CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitale og mobile medarbejdere: De bedste værktøjer og løsninger til at gentænke din forretning

Hør om udfordringerne med sikkerheden i de mobile løsninger og hvordan du håndterer dem - og lær mere om hvordan interne business apps kan skabe mere effektive arbejdsgange i din virksomhed.

29. maj 2018 | Læs mere


Nyt trusselsbillede kræver dyb indsigt i sikkerhedsprodukter

På Kaspersky Open Day får du praktisk viden om, hvordan du som Kaspersky-partner sikrer dine kunders Office 365-mail, beskytter dem mod ransomware – og optimerer indtjening og vækst ved at betjene flere og større kunder på én gang.

30. maj 2018 | Læs mere


Accelerér digitalisering med softwarerobotter og AI

Fremtidens digitale vindere fokuserer på at nedbringe driftsomkostningerne radikalt gennem digitaliserede ’touchless operations’, hvor kun undtagelser behandles manuelt, og hvor automatisering og kunstig intelligens spiller sømløst sammen.

30. maj 2018 | Læs mere


Premium
”Vores løsning vil betyde, at du som patient kan tage et billede af en pille med din telefon og herefter få bekræftet, at den medicindosis du er ved at indtage er valid.”
Virkningsløs piratmedicin koster tusindvis af liv hvert år, men it-giganten IBM mener, at den har fundet en løsning på problemet. Bliv klogere på hvordan IBM vil bruge blockchain til at forhindre svindel i medicinalindustrien supply-chain
Computerworld
Se listen: Disse it-virksomheder drømmer de danske it-studerende om at arbejde for
Konsulenthusene buldrer frem på listen over de virksomheder, som de danske it-studerende helst vil arbejde for. "Konsulenthusene har simpelthen øget kendskabet til sig selv som arbejdsgiver blandt de it-studerende. Det kræver heftig aktivitet på de sociale medier og universiteterne," lyder det fra Universum, der står bag undersøgelsen.
CIO
Sådan kan du stå imod, når hackerangrebet rammer: 16 nye anbefalinger fra politiet
En ny vejledning fra Rigspolitiet og Dansk IT skal hjælpe danske virksomheder med at få bedre styr på it-sikkerheden. Se her, hvad du bør gøre før, under og efter du bliver ramt af et hackerangreb.
Job & Karriere
500 uorganiserede it-folk skal holde liv i statens it-systemer under konflikt
Hvis der udbryder konflikt, vil hundredvis af uorganiserede it-folk få ansvaret for at sikre, at de statslige it-systemer ikke går ned. Men ifølge fagforbundet Prosa kan det få store konsekvenser, hvis Danmark bliver ramt af it-sikkerhedsangreb.
White paper
11 skridt, der sikrer dig det bedste udbytte af dit CRM-projekt
Dette whitepaper identificerer 11 skridt, som enhver organisation bør gennemgå i forbindelse med CRM-implementering.