Artikel top billede

Derfor lukker Google legepladsen Google Labs

Google lukker sin onlinetjeneste, hvor du kan afprøve prototyper af forskellige nye tiltag. Læs her hvorfor.

Computerworld News Service: Google har besluttet at trække stikket ud på Google Labs som en del af søgegigantens forsøg på at strømline produkter og fokusere udviklingsaktiviteterne.

Google Labs er et online site med tidlige prototyper af Google-produkter, som brugerne kan prøve, men uden at have garanti for, at de virker eller eksisterer i fremtiden.

"Selvom vi har lært utrolig meget ved at lancere tidlige prototyper i Labs, mener vi, at et større fokus er afgørende, hvis vi skal få mest ud af de ekstraordinære muligheder fremover," skriver Bill Coughran, der er senior vice president for forskning og systeminfrastruktur, i et blogindlæg.

Mere fokus

Medstifter Larry Page, der tog over som administrerende direktør i april, har tidligere sagt, at firmaet var i gang med at trimme den brede vifte af produkter og tjenester og fjerne dem, der ikke var populære eller succesfulde. Blandt andet blev Google Health og Google Powermeter lukket sidst i juni.

Lukningen af Google Labs vil nok få en del i branchen til at undre sig, da Google altid har fremhævet sin politik om at fremme innovation blandt medarbejderne, frigive nye produkter tidligt og forbedre dem løbende i offentligheden.

Google Labs, som Google beskriver som legepladsen for eventyrlystne brugere, har også gennem årene været rugekasse for produkter, der senere skulle blive særdeles populære. Blandt andet Google Reader, Google Groups og Google Maps.

Ved ikke hvilke der lukker

Der er i dag 56 prototype-produkter i Google Labs. Nogle af dem vil forsvinde med Google Labs, mens andre vil blive indbygget i eksisterende produkter. Det er dog stadig ikke meldt ud, hvilke der vil forsvinde, og hvilke der vil fortsætte, ligesom der heller ikke er sat en endelig dato for nedlukningen af Google Labs.

Produktspecifikke Labs-sites, som for eksempel Gmail Labs, Google Maps Labs og Search Experiments, vil ikke blive påvirket af lukningen, forklarer en talsmand på e-mail.

Talsmanden forklarer også, at lukningen af Google Labs heller ikke påvirker Googles politik om, at medarbejderne må bruge 20 procent af deres tid på egne projekter.

 Oversat af Mikkel Andersen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.