Artikel top billede

(Foto: Mikael Rieck freelance)

Rekord: Microsoft sælger mere end nogensinde

Microsofts årsregnskab viser den højeste omsætning i firmaets historie på 366,5 milliarder kroner. Læs her, hvad det skyldes.

Med Microsofts 2011-regnskab har software-giganten lukket munden på dem, der mener, at selskabet går bag af dansen i forhold til konkurrenterne.

Microsoft leverer nemlig en rekordstor omsætning drevet frem af Microsoft Office, Xbox og server-software, mens salget af Windows fladede ud.

Microsofts regnskabsår, der slutter 30. juni, bød på en omsætning på 366,5 milliader kroner. En stigning på 12 procent i forhold til sidste regnskabsår.

Nettoindtjeningen endte på 121,3 milliarder, hvilket var en stigning på 23 procent i forhold til sidste år.

Office og Xbox trækker læsset

Microsofts forretnings-division oplevede en vækst på 16 procent i regnskabsåret i forhold til sidste år. Den helt store salgssuccess er Office 2010.

I en kommentar til regnskabet skriver aktieanalytiker Robert Jakobsen fra Jyske Bank:

"Specielt var væksten i Office 2010 imponerende, og med mere end 100 millioner solgte licenser er det den hutigst sælgende Office-pakke til dato."

Det var dog i Microsofts underholdnings-division, at det største spring i omsætningen skulle findes med en stigning på hele 45 procent i forhold til sidste regnskabsår.

Det er blandt andet drevet frem af en kratig stigning i salget af Xbox samt tilhørende spil og tjenester. Særligt har Kinnect været med til at drive væksten.

Windows skuffer

Et sted hvor væksten ikke buldrer derud af er i divisionen for Windows og Windows Live, hvor der var et fald i omsætningen på 2 procent.

Det skyldes blandt andet den faldende efterspørgsel på pc'er i løbet af perioden som følge af et større tablet-salg. Ifølge Jyske Bank er det en udvikling, du godt kan vænne dig til.

"Den svage efterspørgsel efter pc'er med Windows-styresystemer blandt de private forbrugere gør det vanskeligt for Microsoft at overraske positivt de kommende kvartaler. Dette underbygges af, at Microsofts styresystemer for tredje kvartal i træk har tabt omsætning," vurderer Robert Jakobsen.

Slog analytikernes forventninger

Samlet set slog Microsoft over en bred kam analytikernes forventninger, der ifølge Thomson One Analytics lå på en forventet en omsætning på 323,4 millarder for regnskabsåret og en nettoindtjening på 115,5 millarder kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?