Artikel top billede

(Foto: Mikael Rieck freelance)

Rekord: Microsoft sælger mere end nogensinde

Microsofts årsregnskab viser den højeste omsætning i firmaets historie på 366,5 milliarder kroner. Læs her, hvad det skyldes.

Med Microsofts 2011-regnskab har software-giganten lukket munden på dem, der mener, at selskabet går bag af dansen i forhold til konkurrenterne.

Microsoft leverer nemlig en rekordstor omsætning drevet frem af Microsoft Office, Xbox og server-software, mens salget af Windows fladede ud.

Microsofts regnskabsår, der slutter 30. juni, bød på en omsætning på 366,5 milliader kroner. En stigning på 12 procent i forhold til sidste regnskabsår.

Nettoindtjeningen endte på 121,3 milliarder, hvilket var en stigning på 23 procent i forhold til sidste år.

Office og Xbox trækker læsset

Microsofts forretnings-division oplevede en vækst på 16 procent i regnskabsåret i forhold til sidste år. Den helt store salgssuccess er Office 2010.

I en kommentar til regnskabet skriver aktieanalytiker Robert Jakobsen fra Jyske Bank:

"Specielt var væksten i Office 2010 imponerende, og med mere end 100 millioner solgte licenser er det den hutigst sælgende Office-pakke til dato."

Det var dog i Microsofts underholdnings-division, at det største spring i omsætningen skulle findes med en stigning på hele 45 procent i forhold til sidste regnskabsår.

Det er blandt andet drevet frem af en kratig stigning i salget af Xbox samt tilhørende spil og tjenester. Særligt har Kinnect været med til at drive væksten.

Windows skuffer

Et sted hvor væksten ikke buldrer derud af er i divisionen for Windows og Windows Live, hvor der var et fald i omsætningen på 2 procent.

Det skyldes blandt andet den faldende efterspørgsel på pc'er i løbet af perioden som følge af et større tablet-salg. Ifølge Jyske Bank er det en udvikling, du godt kan vænne dig til.

"Den svage efterspørgsel efter pc'er med Windows-styresystemer blandt de private forbrugere gør det vanskeligt for Microsoft at overraske positivt de kommende kvartaler. Dette underbygges af, at Microsofts styresystemer for tredje kvartal i træk har tabt omsætning," vurderer Robert Jakobsen.

Slog analytikernes forventninger

Samlet set slog Microsoft over en bred kam analytikernes forventninger, der ifølge Thomson One Analytics lå på en forventet en omsætning på 323,4 millarder for regnskabsåret og en nettoindtjening på 115,5 millarder kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere