Artikel top billede

Desperate københavnere presser kommunesite i knæ

Tusindvis af københavneres jagt på vand-information pressede i weekenden kommunens website helt i knæ. Nu skal der andre boller på suppen, lover kommunen.

Over weekenden har mere end 20 procent af københavnerne forsøgt at besøge Københavns Kommunes hjemmeside i håb om at få information omkring vandforureningen.

Men hjemmesiden er ikke gearet til den store mængde trafik.

Hjemmesiden oplevede sin første nedtur fredag eftermiddag, kort efter kommunen havde udsendt en pressemeddelelse om vandforureningen i København.

"Når man sender en pressemeddelelse ud, som vores kollegaer har gjort, så vil alle jo ind og kigge på hjemmesiden for at se om man er berørt og hvilke forholdsregler man som person skal træffe." siger Lars Henningsen, der er forretningschef i Koncernservice, der bl.a. håndterer IT i Københavns Kommune.

Fredagens nedetid løb op i 56 minutter.

Men lørdag peakede trafikken på kommunens hjemmeside med 160-170.000 sidevisninger, hvilket er omkring 100.000 mere end normalt.

Den kraftigt forøgede trafik resulterede i endnu et nedbrud lørdag, der varede 22 minutter.

Det er ikke godt nok

Lars Henningsen mener, der er plads til forbedring.

"Det burde være bedre," siger han og fortsætter:

"Vores læring af det er, at vi skal have hurtigere adgang til at kunne skrue op for kapaciteten."

Hvordan det skal fungere i praksis, skal man nu diskutere på et møde, hvor weekends situation bliver evalueret.

"Vi indkalder de relevante folk fra kommunen, og så laver vi en konkret plan, så vi undgår det her en anden gang," fortæller Lars Henningsen.
IT-JOB

Sentia Denmark A/S

Cloud Support Specialist

SDC A/S

IT-projektleder

Staten og Kommunernes Indkøbsservice A/S (SKI)

Softwarekonsulent
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Dansk e-sportsplatform får plads i det eftertragtede Y Combinator: "Vores første mål er at nå en årlig omsætning på 100 millioner dollar"
Den nystartede danske virksomhed Gamerpay vil gøre det sikkert og nemt at handle med digitale udsmykninger i computerspillet Counter-Strike. Det er der så mange penge og tro på, at startup-virksomheden med fem danskere har fået en plads hos iværksætterskolen Y Combinator. Nu venter global ekspansion.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.