Foto: Povl D. Rasmussen.

TDC's køb af Onfone giver kunderne problemer

Overflytning til TDC har været en træls omgang for mange Onfone-kunder, efter Onfone er blevet købt af TDC.

Det har ikke været uden problemer at flytte cirka 200.000 Onfone-kunder fra Telenor til TDC's mobilnet. 

Nogle kunder er blevet faktureret forkert, mens ventetiden i kundeservice i en periode har været lang. 

Et kig på hjemmesiden TrustPilot.dk, hvor forbrugere anmelder virksomheder, viser, at flere kunder har oplevet problemer, efter Onfone begyndte at flytte sine kunder over i TDC-nettet.
 
Onfones administrerende direktør, Morten Strunge, erkender, der har været problemer.
 
"Vi har haft nogle små problemer undervejs, og når vi flytter så mange på én gang, så rammer det jo bredt, hvis der er et problem. Men vi har løst alle de problemer, der har været, og de fleste blev løst for et par uger siden," siger han.  

Udover at kunderne flyttes over i et andet net, så skal de også flyttes over på en anden it-platform.
 
Opkøbt af TDC
TDC købte i maj Onfone for omkring 300 millioner kroner, og efterfølgende har Onfone iværksat en proces med at flytte alle kunderne over i TDC's mobilet i stedet for Telenors, hvor Onfone hidtil har lejet sig ind.
 
Flytningen betyder, at kunderne skal skifte SIM-kort, og det har blandt andet affødt en lang række spørgsmål fra kunderne, som derfor har presset kundeservice. For at nedbringe ventetiden har Onfone ansat 35 ekstra medarbejdere.
 
"Der var lang ventetid på kundeservice, men nu er vi nede på omkring to minutters gennemsnitlig ventetid, og mails besvares inden for 24 timer," fortæller Morten Strunge.
 
En af de andre ting, som kunderne brokker sig over på TrustPilot.dk er fejlfakturering. Det skyldes ifølge Morten Strunge, at systemet har haft svært ved at håndtere "Onfone til Onfone", hvor Onfone-kunderne kan ringe gratis til hinanden.
 
"Man ringer jo gratis fra Onfone til Onfone, og hvis man var flyttet over til TDC's net og ringede til en, der stadig var på Telenors net, så kunne billing-systemet ikke taksere det til nul kroner. Alle disse takster har vi efterfølgende måttet gå igennem, og vi har kompenseret kunderne fuldt ud," forklarer han.
 
Trods problemerne har Onfone stadig 7,7 af 10 på TrustPilot.dk, hvilket rangerer selskabet som "godt".

Hård konkurrence
Morten Strunge melder, at flytningen er forløbet "uden unormal afgang af kunder".
 
"Det er gået overraskende positivt. Vi melder ikke nogen tal ud lige nu, men der kommer nogle tal på det, når migreringen (flytningen, red.) er afsluttet," siger direktøren.
 
Telenors lavprisselskab CBB har på det seneste kørt en aggressiv kampagne for at lokke kunder til og dermed fastholde Onfone-kunder i Telenors mobilnet.
 
"Det er ikke noget, som vi har mærket til, og det er selvfølgelig skidt for dem," fortæller han.

Morten Strunge fortæller, at Onfone flytter 7.000 kunder dagligt, og at hele flytningen er afsluttet om "en lille måneds tid". Det er nogenlunde samtidig med, at CBB's nuværende kampagne udløber - den udløber 27. september.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


IT Security 2021

Strategic IT Security 2021 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

22. april 2021 | Læs mere


Premium
Efter vanskeligt år jagter aarhusianske Mjølner nu tocifrede vækstrater: Vil for alvor indtage Sjælland - her er planen
Interview: Efter et corona-plaget år er aarhusianske Mjølner Informatics nu klar til at trykke på speederen. Topchef Brian Gottorp Jeppesen forventer tocifrede vækstrater, der især skal hentes fra det sjællandske marked. Se hans plan for 2021 her.
Computerworld
Næste uge går det løs: Apple inviterer til event på utraditionel vis
Apples store event i næste uge blev afsløret af Siri før tid. Få overblik over, hvad Apple ventes af løfte sløret for.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed?