Venstre: Newsbooster-kendelse er et tilbageskridt

Fogedrettens forbud mod at linke til danske nyhedsmedier er et tilbageskridt for netværkssamfundet, mener Venstres IT-ordfører Anders Møller. Han vil have Helge Sander til at vurdere, om lovgivningen er tilstrækkelig.

En kvalitetsforringelse på nettet og et tilbageskridt for netværkssamfundet. Så hård er reaktionen fra IT-politisk ordfører i Venstre Anders Møller på fredagens dom i Københavns Fogedret om brugen af dybe links.

- Danmark er et stærkt netværkssamfund, hvor vi er verdensførende i udrulningen af bredbånd. I den forbindelse er dagens afgørelse et tilbageskridt, da forbud mod dybe links uvægerligt er en kvalitetsforringelse på nettet, siger Anders Møller i en kommentar til dommen.

Anders Møller vil nu henvende sig til IT-minister Helge Sander og bede ham om at vurdere, om den nuværende lovgivning skal laves om.

- Jeg tager dommen til efterretning, og betvivler ikke at afgørelsen er afsagt i overensstemmelse med gældende lovhjemmel. Men der er nu grund til at vurdere, om lovgrundlaget er tilstrækkeligt til at sikre udviklingen af vores netværkssamfund, siger Anders Møller.

Bliver det ikke til lovændring, så sætter Anders Møller sin lid til, at mikrobetaling vil løse fremtidige tvister mellem indholdsleverandører og tjenester, der lever af at linke til indholdet.

- De aktuelle søgemaskiner, der muliggør brugen af dybe links, er i dag en realitet, men branchen endnu ikke har implementeret mikrobetalinger, der muliggør, at man kan opkræve et beskedent ørebeløb via nettet. Den mulighed vil utvivlsomt overflødiggøre den aktuelle tvist, mener ordføreren.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Claus Thorsgaard skal sætte gang i væksten som ny CEO: Her er hovedopgaverne som topchef i Luxion
Den tidligere Conscia-topchef Claus Thorsgaard skal nu sætte gang i væksten hos den danske it-virksomhed Luxion. "Luxion har et kæmpe uudnyttet potentiale. Ordrerne vælter ind ad døren uden en aktiv salgsindsats, så hvis vi begynder at fokusere på det, så skulle det gerne gå endnu bedre," siger den nye direktør til Computerworld.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.