Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Analytiker: Her er fremtidens vinder-firma

IDC-analytiker spår, at kun et af de fire store globale revisionshuse for alvor vinder en plads på det nordiske BI-marked.

Læs også:

Revisor-kæmper vil sælge dig BI-løsninger i stor stil

Sådan implementerer Deloitte BI-løsninger

Verdens fire store revisionshuse har alle lugtet BI-milliarderne i det hastigt voksende marked.

Og IDC-analytiker Alys Woodward påpeger, at revisionsselskabernes indtog skal tages meget alvorligt.

"De fire store har en fordel i forhold til deres konkurrenter i de relationer, de har, især på kontoret for finansiering, der traditionelt har været en god indgang for BI," siger hun. 

Hun forklarer, at BI-initiativer skaber masser af forandring, når forretninger lærer at arbejde med information og træffe beslutninger baseret på fakta i stedet for på mavefornemmelser.

"Det er her, strategiske rådgivnings-partnere med ekspertise i BI kan være deres vægt værd i guld," fortæller hun.

Samtidig er markedet kendtegnet ved, at teknologien er ved at blive kommodiseret og i høj grad udsat for prispres.

"The Big Four er på vej ind på BI-markedet på det rigtige tidspunkt," vurderer hun derfor.

Peger på ulemper

Men på den negative side, kan de multinationale - snarere end globale - strukturer i revisor-organisationerne begrænse deres evne til at håndtere globale projekter, da deres organisationer er centreret om lande, mener hun.

"Derudover er kontoret for finansiering ikke indgang til hele organisationen, som det plejede at være," fortæller Alys Woodward.

For eksempel starter en række BI-initiativer, især omkring webanalyse og sociale Analytics, nu i marketingsafdelingen under CMO'en (Chief Marketing Officer), mens en række it-chefer er inde over store data-projekter.

"The Big Four har ikke den ekspertise og de relationer på dette område, som nogle af deres konkurrenter har," påpeger IDC-analytikeren.

Med hensyn til størrelse laver Deloitte nogle interessant ting med base i USA, hvor de har et hosted analytics-tilbud til medicin-industrien.

Vinderen bliver ...

Og netop Deloitte spår hun da også til at have de bedste chancer.

"IDC mener, Deloitte er den eneste af The Big Four, der vil nå Top 10 i Norden på business analytics-services målt på omsætning," siger Alys Woodward.

Hun forklarer, at det er selvom, de er i konkurrerence med systemintegrations- og konsulentvirksomheder som Accenture, Logica og Capgemini og it-leverandører som HP og IBM.

Hun peger blandt andet på, at KPMG har oprettet en BI-arm i slutningen af 2009 ved at samle en række BI konsulenter fra hele kloden fra landets andre forretningsenheder. 

"Det er noget konsulentfirmaer ofte gør, når de mener, at deres BI-initiativer er ved at blive for fragmenteret, da de fleste forretningsenheder laver noget inden for BI," siger hun.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere






Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Så stor er risikoen i virkeligheden for ransomware
Traditionel risk management undervurderer reelt risikoen for ransomware med op til 30%, men nye metoder kan give den fornødne indsigt.