Ved du, hvad Facebook bruger dine oplysninger til?

Det kan være vanskeligt at gennemskue, hvad der sker med dine oplysninger, når du poster et vægopslag, uploader et billede eller retter din profil på Facebook. Nu bliver du forhåbentlig klogere.

Facebook har lovet de nordiske datatilsyn at svare på en række spørgsmål om, hvad der sker med brugernes personlige oplysninger, når de bevæger sig rundt i det sociale medies mange muligheder.

Hver gang du trykker på en test, et spil, en quiz, en familieforespørgsel eller andet gøgl på Facebook, popper der en besked op, hvor du skal acceptere forskellige anvendelser af dine personoplysninger.

Men hvad er det egentlig, du giver din accept til? Og hvad bruger Facebook dine oplysninger til?

Hvis du ikke kender svaret, så fortvivl ikke. Du er nemlig ikke alene.

Datatilsynet oplyser, at mange Facebook-brugere har svært ved at gennemskue det sociale medies datapolitik. Derfor har det danske datatilsyn sammen med nordiske søskende-tilsyn sendt 45 konkrete spørgsmål til Facebook.

Social Network Services and Privacy
Spørgsmålene er baseret på rapporten "Social Network Services and Privacy", som det norske datatilsyn udarbejdede i efteråret 2010.

Bjørn Erik Thon, der er direktør i Datatilsynet i Norge, forklarer, at konklusionen på undersøgelsen af det sociale netværksmedie var, at Facebooks persondatapolitik er ugennemsigtig.

"Til trods for, at Facebook kontinuerligt arbejder på at forbedre informationen til sine medlemmer, er det uklart, hvilke personoplysninger Facebook samler ind, og hvordan disse bruges og videreformidles," fortæller han og fortsætter:

"Datatilsynet har derfor i samarbejde med de andre nordiske datatilsynsmyndigheder formuleret spørgsmål om mediets håndtering af oplysninger."

Svar ventes i dag
Spørgsmålene blev sendt i et samlet brev den 4. juli til Facebooks europæiske hovedkontor i Irland. Spørgsmålene er sendt på vegne af Sverige, Danmark, Norge og Finland. De fire lande beder om svar i løbet af sommeren.

Facebook har imidlertid først lovet svar i dag tirsdag den 13. september 2011.

Da Computerworld i formiddags var i kontakt med de norske datatilsynsmyndigheder, forelå svaret ikke endnu. Derfor er det endnu uvist, hvad der kommer til at ske.

Datatilsynets informationsdirektør Ove Skåra oplyser dog, at første skridt i behandlingen af Facebooks svar er at kigge dem igennem og derefter videregive svarene til de nordiske brødres datatilsyn.

På næste side kan du læse mere om, hvad du kan forvente at få svar på, når Facebook skriver tilbage til Datatilsynet.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.