Ved du, hvad Facebook bruger dine oplysninger til?

Det kan være vanskeligt at gennemskue, hvad der sker med dine oplysninger, når du poster et vægopslag, uploader et billede eller retter din profil på Facebook. Nu bliver du forhåbentlig klogere.

Facebook har lovet de nordiske datatilsyn at svare på en række spørgsmål om, hvad der sker med brugernes personlige oplysninger, når de bevæger sig rundt i det sociale medies mange muligheder.

Hver gang du trykker på en test, et spil, en quiz, en familieforespørgsel eller andet gøgl på Facebook, popper der en besked op, hvor du skal acceptere forskellige anvendelser af dine personoplysninger.

Men hvad er det egentlig, du giver din accept til? Og hvad bruger Facebook dine oplysninger til?

Hvis du ikke kender svaret, så fortvivl ikke. Du er nemlig ikke alene.

Datatilsynet oplyser, at mange Facebook-brugere har svært ved at gennemskue det sociale medies datapolitik. Derfor har det danske datatilsyn sammen med nordiske søskende-tilsyn sendt 45 konkrete spørgsmål til Facebook.

Social Network Services and Privacy
Spørgsmålene er baseret på rapporten "Social Network Services and Privacy", som det norske datatilsyn udarbejdede i efteråret 2010.

Bjørn Erik Thon, der er direktør i Datatilsynet i Norge, forklarer, at konklusionen på undersøgelsen af det sociale netværksmedie var, at Facebooks persondatapolitik er ugennemsigtig.

"Til trods for, at Facebook kontinuerligt arbejder på at forbedre informationen til sine medlemmer, er det uklart, hvilke personoplysninger Facebook samler ind, og hvordan disse bruges og videreformidles," fortæller han og fortsætter:

"Datatilsynet har derfor i samarbejde med de andre nordiske datatilsynsmyndigheder formuleret spørgsmål om mediets håndtering af oplysninger."

Svar ventes i dag
Spørgsmålene blev sendt i et samlet brev den 4. juli til Facebooks europæiske hovedkontor i Irland. Spørgsmålene er sendt på vegne af Sverige, Danmark, Norge og Finland. De fire lande beder om svar i løbet af sommeren.

Facebook har imidlertid først lovet svar i dag tirsdag den 13. september 2011.

Da Computerworld i formiddags var i kontakt med de norske datatilsynsmyndigheder, forelå svaret ikke endnu. Derfor er det endnu uvist, hvad der kommer til at ske.

Datatilsynets informationsdirektør Ove Skåra oplyser dog, at første skridt i behandlingen af Facebooks svar er at kigge dem igennem og derefter videregive svarene til de nordiske brødres datatilsyn.

På næste side kan du læse mere om, hvad du kan forvente at få svar på, når Facebook skriver tilbage til Datatilsynet.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Op og ned på Java: Migrér og spar penge med Red Hat Java

Hvis du anvender Java til dine forretningskritiske applikationer, skal du træffe en beslutning om, hvordan du bruger det, og hvilken leverandør, der kan støtte dig bedst. For brugere af Oracle JDK nærmer fristen sig nemlig hurtigt for at beslutte, hvilken Java udbyder der skal bruges på lang sigt, når man kører Java-applikationer i produktion.

24. november 2020 | Læs mere


GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Banker indfører nye skrappe regler for e-handel to måneder før forventet: “Det er et uheldigt tidspunkt”
Efter at være blevet udsat er de nye betalingsregler for webshops nu trådt i kraft. Men timingen kunne ikke være værre, lyder det fra Dansk Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.