BreakingCIO Peter Cabello stopper i Pandora: "Det mit team har opnået på få år er intet mindre end enestående."

Ved du, hvad Facebook bruger dine oplysninger til?

Det kan være vanskeligt at gennemskue, hvad der sker med dine oplysninger, når du poster et vægopslag, uploader et billede eller retter din profil på Facebook. Nu bliver du forhåbentlig klogere.

Facebook har lovet de nordiske datatilsyn at svare på en række spørgsmål om, hvad der sker med brugernes personlige oplysninger, når de bevæger sig rundt i det sociale medies mange muligheder.

Hver gang du trykker på en test, et spil, en quiz, en familieforespørgsel eller andet gøgl på Facebook, popper der en besked op, hvor du skal acceptere forskellige anvendelser af dine personoplysninger.

Men hvad er det egentlig, du giver din accept til? Og hvad bruger Facebook dine oplysninger til?

Hvis du ikke kender svaret, så fortvivl ikke. Du er nemlig ikke alene.

Datatilsynet oplyser, at mange Facebook-brugere har svært ved at gennemskue det sociale medies datapolitik. Derfor har det danske datatilsyn sammen med nordiske søskende-tilsyn sendt 45 konkrete spørgsmål til Facebook.

Social Network Services and Privacy
Spørgsmålene er baseret på rapporten "Social Network Services and Privacy", som det norske datatilsyn udarbejdede i efteråret 2010.

Bjørn Erik Thon, der er direktør i Datatilsynet i Norge, forklarer, at konklusionen på undersøgelsen af det sociale netværksmedie var, at Facebooks persondatapolitik er ugennemsigtig.

"Til trods for, at Facebook kontinuerligt arbejder på at forbedre informationen til sine medlemmer, er det uklart, hvilke personoplysninger Facebook samler ind, og hvordan disse bruges og videreformidles," fortæller han og fortsætter:

"Datatilsynet har derfor i samarbejde med de andre nordiske datatilsynsmyndigheder formuleret spørgsmål om mediets håndtering af oplysninger."

Svar ventes i dag
Spørgsmålene blev sendt i et samlet brev den 4. juli til Facebooks europæiske hovedkontor i Irland. Spørgsmålene er sendt på vegne af Sverige, Danmark, Norge og Finland. De fire lande beder om svar i løbet af sommeren.

Facebook har imidlertid først lovet svar i dag tirsdag den 13. september 2011.

Da Computerworld i formiddags var i kontakt med de norske datatilsynsmyndigheder, forelå svaret ikke endnu. Derfor er det endnu uvist, hvad der kommer til at ske.

Datatilsynets informationsdirektør Ove Skåra oplyser dog, at første skridt i behandlingen af Facebooks svar er at kigge dem igennem og derefter videregive svarene til de nordiske brødres datatilsyn.

På næste side kan du læse mere om, hvad du kan forvente at få svar på, når Facebook skriver tilbage til Datatilsynet.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Premium
CIO Peter Cabello Holmberg stopper hos Pandora efter fem år: ”Jeg trives med transformationer, hvor det ikke bare handler om at ændre retningen fem grader"
Efter fem år i spidsen for it hos en af Danmarks største virksomheder stopper Peter Cabello Holmberg som CIO hos Pandora efter hans stilling er blevet sammenlagt med e-handelschefen. "Det er det rigtige at gøre."
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Cisco Umbrella: Sådan udvikler truslerne sig netop nu
Hver eneste dag håndterer de mere end 30 datacentre under Cisco Umbrella mere end 240 milliarder forespørgsler fra 190 lande. Det giver sikkerhedseksperter hos Cisco Talos et enestående datagrundlag for at kortlægge, hvordan cybertrusselsbilledet udvikler sig. I dette whitepaper kan du læse, hvordan trusselsbilledet har udviklet sig hen over 2020. Men – endnu vigtigere – om, hvordan din organisation bedst forbereder sig på at håndtere truslerne i tiden der kommer.