Sådan skal Helle Thorning få gang i it-erhvervet

Danmarks nye statsminister, Helle Thorning-Scmidt, skal i arbejdstøjet. Se her, hvor hun kan begynde.

Knap har Helle Thorning-Schmidt, Danmarks efter al sandsynlighed kommende statsminister, smidt tasken i hjemmet efter nattens valgaften, før den første hilsen fra it-branchen er klar.

Administrerende direktør Jon Erik Haug fra Telenor byder hende velkommen.

"Vi vil opfordre Helle Thorning-Schmidt til at give digitaliseringsdagsordenen den vægt, som området fortjener," siger han.

Teledirektøren peger på, at Danmark skal prioritere it og tele-området, hvis vi skal klare os i verdenskonkurrencen.

Det vil kræve, at "investeringer og fortsat udvikling på det danske marked skal sikres gennem rammevilkår, der giver incitament til at flytte investeringskroner til Danmark."

"Derfor skal vores opfordring til Helle Thorning-Schmidt være, at bruge de næste dage til at sikre, at it og tele får en central placering i den nye regerings arbejde," siger Telenor-bossen.

Ny it-minister?
Telenor bidrager gerne selv til at løfte Danmark tilbage på vækstsporet, og telebossen hilser de politiske udmeldinger før valget velkomne.

"Navnet på et nyt ministerium, vil vi ikke blande os i. Vi mener til gengæld, at det er afgørende, at det bliver et ministerium, der får den pondus og bevågenhed, området fortjener," siger Jon Erik Haug.

Op til valget har Socialdemokraterne talt om at få en it-minister, mens Venstre ville oprette et moderniseringsministerium, der skulle sætte it på dagsordenen.

Sats på it-strategi
Jon Erik Haug erklærer sig meget enig i intentionerne i den digitaliseringsstrategi, den forrige regering præsenterede sammen med regionerne og kommunerne.

"Skal vi indfri målene, skal vi også have en minister, med en central placering i regerings arbejde," slutter telebossen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Datadrevet forretning 2020: Sæt data på den strategiske dagsorden

Forretningspotentialet i data er enormt og vil på mange måder være den udløsende faktor mellem succes og fiasko for mange virksomheder i de kommende år. På denne konference gennemgår vi en række vinder-cases med virksomheder, der i både det små og store har indtænkt data og digitalisering på nye måder i deres dagligdag.

11. december 2020 | Læs mere


Premium
Test: Huaweis Matebook X er særlig laptop med en svaghed, som du skal være opmærksom på
Huawei beviser endnu en gang, at de sagtens kan mingle sig med de bedste pc-producenter. Men alligevel skyder selskabet lidt ved siden af, med sin nyeste maskine.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.