Iværksætteren Graduateland er Europas største jobportal for studerende og nyuddannede.

To danske iværksættere blandt Nordens hotteste

To danske firmaer er gennem nåleøjet i stor iværksætterkonkurrence . Begge har været på kursus i Silicon Valley, hvor de lærte at finde investorer og vokse internationalt.

Før sommerferien var 20 af Danmarks mest lovende unge it-virksomheder med SCALEit på besøg i iværksætter-mekkaet Silicon Valley i den amerikanske solskinsstat Californien.

Meningen med SCALEit er at ruste unge danske virksomheder til en fremtid som store spillere på de internationale markeder.

Nu er to af deltagerne efter en skrap udvælgelse blandt deltagerne i den nordiske iværksætterkonkurrence Arctic 15.

"Til at starte med var der et par hundrede deltagere, som blev barberet ned til 33. Så skulle vi lave et videoklip på en seks-syv minutter og efter den øvelse var vi så nede på 15 deltagere til finalen," fortæller Jens Reimer Olesen.

10.000 euro i præmie
Jens Reimer Olesen er medstifter af og administrerende direktør for Graduateland, som er Europas største jobportal for studerende og nyuddannede. Jens er bachelor i økonomi fra CBS og er med sine 22 år klart blandt de yngre iværksættere.

De 15 finaledeltagere mødes i finalen i Helsinki på torsdag den 22. september, hvor der konkurreres om en pengepræmie på 10.000 euro svarende til cirka 75.000 kroner.

"Men vigtigere end pengene er, at vi i Helsinki bliver eksponeret og får mulighed for at møde nogle interessante mennesker, som måske kan hjælpe os videre," siger Jens Reimer Olesen.

Skal bruge 10-15 millioner
Graduateland er i øjeblikket på udkig efter 5 til 10 millioner risikovillige kroner, som skal øremærkes til to initiativer.

"Dels skal pengene bruges til salg, distribution og partnerskaber, dels til at fortsætte udviklingen af vores produkt," siger Jens Reimer Olesen, der har har ansat fire nye medarbejdere, siden selskabet kom hjem fra Silicon Valley.

Han vurderer, at deltagelsen på SCALEit har haft kolossal betydning for Graduateland.

"Efter min mening er SCALEit noget af det bedste, der er gjort for danske firmaer de seneste fem år. Arrangementet var super planlagt og godt gennemført," lyder det.

Den anden danske deltager på Arctic 15 er Conferize, som er en hjemmeside, der samler information om konferencer i hele verden på ét sted.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
IDC – styrken af en hybrid cloud strategi
Cloud computing er blevet en integreret del af forretningsstrategi og it-arkitektur for mange virksomheder i løbet af det sidste årti. Brugen af cloud er blevet udbredt, fordi virksomheder vil indføre nye forretningsmodeller, udtrække værdifuld indsigt fra enorme datamængder, håndtere krævende arbejdsbelastninger, levere nye produkter hurtigere og opnå konkurrencemæssige fordele. Men cloudadoption har også introduceret nye udfordringer. Denne undersøgelse af virksomhedens it-kunder fremhæver de største udfordringer med offentlig cloud.