Aviser: Newsbooster bryder fortsat loven

Danske Dagblades Forening mener, at Newsbooster fortsat bedriver nyhedstyveri med den nyhedsbrowser, som selskabet sendte på gaden i går. Samtidig forbereder DDF en sag mod Newsboosters konkurrent Visator, selvom dele af selskabet er flyttet til Singapore.

Danske Dagblades Forening (DDF) mener, at den nyhedsbrowser, som Newsbooster sendte på gaden i går, er et mislykket forsøg på at omgå det fogedforbud, søgetjenesten har imod sig.

- Nu skal jeg lige se på, hvad det egentligt er for noget, de har lavet. Men min umiddelbare vurdering er, at det er klart ulovligt, siger juridisk konsulent Holger Rosendal fra DDF.

Med nyhedsbrowseren skal brugerne nu selv installere et program på pc'en og herfra bruge Newsboosters søgeteknologi til at gennempløje de danske aviser for nyheder.

Fordi de enkelte brugere selv står for søgningen, mener Newsboosters redaktør, Nicolai Lassen, at produktet er lovligt, men det argument har DDF's Holger Rosendal ikke meget til overs for.

- Der er ingen tvivl om, at det, de laver, er klart ulovligt i forhold til dansk ret, fordi de omgår det fogedforbud, som fogedretten nedlagde i sommer. Det er stadig Newsbooster, der udbyder tjenesten, selvom den enkelte bruger har besværet med at søge efter artiklerne, siger Holger Rosendal.

Han mener endda, at Newsbooster krænkelse af ophavsretsloven er alvorligere end før, hvor det bare drejede sig om dybe links, fordi nyhedsbrowseren viser hele artikler i stedet for at nøjes med overskrifter.

På vej mod konkurs
Newsboosters danske selskab er under likvidation, og firmaets aktiviteter vil således fremover blive styret fra England.

Newsbooster og DDF skulle i går have mødtes i retten, men det retsmøde blev udsat i fire uger på grund af selskabets likvidation, og Holger Rosendal regner med, at Newsbooster bliver erklæret konkurs.

Samtidig oplyser han, at DDF forbereder en sag mod Newsboosters konkurrent Visator, der også udvikler søgeteknologi.

Visator har flyttet dele af sin forretning til udlandet under navnet Web Intelligence Technology, men DDF vil forsøge at ramme den del af virksomheden, som stadig er i Danmark.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Finanstilsynet kritiserer Nets og udsteder tre påbud: Selskabet lever ikke op til sine forpligtelser i betalingsloven
Nets får tildelt tre påbud af Finanstilsynet, der kritiserer selskabet i stærke vendinger for ikke at leve op til sine forpligtelser i betalingsloven.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan skaber du mere effektive forretningsprocesser med automatisering
Virksomheder skal kunne håndtere enorme mængder af data, hvilket har affødt et behov for smartere og mere effektive løsninger til håndtering af de daglige, ensformige og rutineprægede processer. Hvor disse opgaver tidligere kunne klares via manuel arbejdskraft, kalder markedets udvikling og efterspørgsel nu i højere grad på automatiserede alternativer. Og det er netop her, at process mining kommer ind i billedet som et operativt værktøj til at kunne maksimere procesautomatiseringernes samlede effekt og afkast – gennem visualisering og analyse af dit komplekse dataflow. I dette whitepaper kan du lære om koblingen mellem procesoptimering og process mining – et intelligent optimeringsværktøj, der giver dig mulighed for at spore og visualisere dine data, så de bliver analyserbare og kan udnyttes til procesoptimering og til at eliminere dine digitale omveje.