Podcast:Her er de nye (dyre) iPads og den nye Surface Laptop - men kan manglen på chips drille?

Aviser: Newsbooster bryder fortsat loven

Danske Dagblades Forening mener, at Newsbooster fortsat bedriver nyhedstyveri med den nyhedsbrowser, som selskabet sendte på gaden i går. Samtidig forbereder DDF en sag mod Newsboosters konkurrent Visator, selvom dele af selskabet er flyttet til Singapore.

Danske Dagblades Forening (DDF) mener, at den nyhedsbrowser, som Newsbooster sendte på gaden i går, er et mislykket forsøg på at omgå det fogedforbud, søgetjenesten har imod sig.

- Nu skal jeg lige se på, hvad det egentligt er for noget, de har lavet. Men min umiddelbare vurdering er, at det er klart ulovligt, siger juridisk konsulent Holger Rosendal fra DDF.

Med nyhedsbrowseren skal brugerne nu selv installere et program på pc'en og herfra bruge Newsboosters søgeteknologi til at gennempløje de danske aviser for nyheder.

Fordi de enkelte brugere selv står for søgningen, mener Newsboosters redaktør, Nicolai Lassen, at produktet er lovligt, men det argument har DDF's Holger Rosendal ikke meget til overs for.

- Der er ingen tvivl om, at det, de laver, er klart ulovligt i forhold til dansk ret, fordi de omgår det fogedforbud, som fogedretten nedlagde i sommer. Det er stadig Newsbooster, der udbyder tjenesten, selvom den enkelte bruger har besværet med at søge efter artiklerne, siger Holger Rosendal.

Han mener endda, at Newsbooster krænkelse af ophavsretsloven er alvorligere end før, hvor det bare drejede sig om dybe links, fordi nyhedsbrowseren viser hele artikler i stedet for at nøjes med overskrifter.

På vej mod konkurs
Newsboosters danske selskab er under likvidation, og firmaets aktiviteter vil således fremover blive styret fra England.

Newsbooster og DDF skulle i går have mødtes i retten, men det retsmøde blev udsat i fire uger på grund af selskabets likvidation, og Holger Rosendal regner med, at Newsbooster bliver erklæret konkurs.

Samtidig oplyser han, at DDF forbereder en sag mod Newsboosters konkurrent Visator, der også udvikler søgeteknologi.

Visator har flyttet dele af sin forretning til udlandet under navnet Web Intelligence Technology, men DDF vil forsøge at ramme den del af virksomheden, som stadig er i Danmark.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


IT Security 2021

Strategic IT Security 2021 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

22. april 2021 | Læs mere


Premium
Efter vanskeligt år jagter aarhusianske Mjølner nu tocifrede vækstrater: Vil for alvor indtage Sjælland - her er planen
Interview: Efter et corona-plaget år er aarhusianske Mjølner Informatics nu klar til at trykke på speederen. Topchef Brian Gottorp Jeppesen forventer tocifrede vækstrater, der især skal hentes fra det sjællandske marked. Se hans plan for 2021 her.
Computerworld
Næste uge går det løs: Apple inviterer til event på utraditionel vis
Apples store event i næste uge blev afsløret af Siri før tid. Få overblik over, hvad Apple ventes af løfte sløret for.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.