Aviser: Newsbooster bryder fortsat loven

Danske Dagblades Forening mener, at Newsbooster fortsat bedriver nyhedstyveri med den nyhedsbrowser, som selskabet sendte på gaden i går. Samtidig forbereder DDF en sag mod Newsboosters konkurrent Visator, selvom dele af selskabet er flyttet til Singapore.

Danske Dagblades Forening (DDF) mener, at den nyhedsbrowser, som Newsbooster sendte på gaden i går, er et mislykket forsøg på at omgå det fogedforbud, søgetjenesten har imod sig.

- Nu skal jeg lige se på, hvad det egentligt er for noget, de har lavet. Men min umiddelbare vurdering er, at det er klart ulovligt, siger juridisk konsulent Holger Rosendal fra DDF.

Med nyhedsbrowseren skal brugerne nu selv installere et program på pc'en og herfra bruge Newsboosters søgeteknologi til at gennempløje de danske aviser for nyheder.

Fordi de enkelte brugere selv står for søgningen, mener Newsboosters redaktør, Nicolai Lassen, at produktet er lovligt, men det argument har DDF's Holger Rosendal ikke meget til overs for.

- Der er ingen tvivl om, at det, de laver, er klart ulovligt i forhold til dansk ret, fordi de omgår det fogedforbud, som fogedretten nedlagde i sommer. Det er stadig Newsbooster, der udbyder tjenesten, selvom den enkelte bruger har besværet med at søge efter artiklerne, siger Holger Rosendal.

Han mener endda, at Newsbooster krænkelse af ophavsretsloven er alvorligere end før, hvor det bare drejede sig om dybe links, fordi nyhedsbrowseren viser hele artikler i stedet for at nøjes med overskrifter.

På vej mod konkurs

Newsboosters danske selskab er under likvidation, og firmaets aktiviteter vil således fremover blive styret fra England.

Newsbooster og DDF skulle i går have mødtes i retten, men det retsmøde blev udsat i fire uger på grund af selskabets likvidation, og Holger Rosendal regner med, at Newsbooster bliver erklæret konkurs.

Samtidig oplyser han, at DDF forbereder en sag mod Newsboosters konkurrent Visator, der også udvikler søgeteknologi.

Visator har flyttet dele af sin forretning til udlandet under navnet Web Intelligence Technology, men DDF vil forsøge at ramme den del af virksomheden, som stadig er i Danmark.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere