Jubii lægger saks og lim til dybe links

Med en ny virtuel kopimaskine fra Jubii kan brugerne sammensætte deres helt egne hjemmesider med dybe links til forskellige nyhedssites. Ingen danske aviser er med, selvom deres brancheforening ikke kan sætte fingre på noget juridisk ved tjenesten.

Virtuel saks og lim - så kan du sammensætte din egen hjemmeside med det indhold fra hele internettet, som du helst vil se.

Det er det nyeste tilbud fra Jubii, som dermed puster nyt liv i dyblinks-debatten.

- Vi gør ikke det her for at lave en allerhelvedes ballade, men selvfølgelig kan det misbruges. Det giver brugerne en kopimaskine, som de kan bruge, som de vil til at sammensætte deres egen webside, siger marketingdirektør Martin Thorborg, Jubii.

Han understreger dog, at Jubii i sin brugeraftale gør opmærksom på, at man ikke må hente indhold uden producentens tilladelse.

Personaliseringstjenesten har på forhånd indgået aftale med en række danske og udenlandske indholdsleverandører, herunder Danmarks Radio og TV3, men ingen af de landsdækkende avisers elektroniske udgaver er iblandt dem.

- Det er nok ikke realistisk at lave aftaler med dem lige nu, siger Martin Thorborg som mener, at dagbladene ikke i øjeblikket vil indgå aftaler, som måske kan svække deres ophavsretssag mod nyhedssøgetjenesten Newsbooster.

Svært at påvise krænkelse

Danske Dagblades Forening fik i juli sidste år nedlagt fogedforbud mod Newsbooster for at lave dybe links til dagbladenes web-artikler.

Martin Thorborg erkender, at Jubiis nye tjeneste ligeledes benytter sig af dybe links, men påpeger, at de personlige websider ikke kan viderepubliceres og at al trafik fortsat tælles på ophavs-webstedet.

Dermed bliver det samtidig svært for eksempelvis dagbladene at påvise, at deres indhold bliver brugt på personlige Jubii-websteder.

I Danske Dagblades Forening har jurist Holger Rosendal ikke haft nogen dialog med Jubii om tiltaget. Men efter at have set på den brugeraftale, som skal indgås før brug af personaliseringstjenesten, mener han ikke, at man skal male fanden på væggen.

- I det omfang, at Jubiis service benyttes på den måde, som er beskrevet i brugervilkårene, så er der ikke nogen krænkelse af ophavsretten. Men hvorvidt det er muligt at få Jubii til at stoppe tjenesten, hvis det påvises, at tjenesten bruges ulovligt, det må vi så se på, siger Holger Rosendal.

Jubii har arbejdet på tjenesten i over fire år, og den skal efter den danske lancering rulles ud i moderselskabet Lycos' lokalafdelinger i Tyskland, Storbritannien og Frankrig.

Martin Thorborg håber samtidig på, at der kan knyttes internationale indholds-aftaler til tjenesten med en række store aktører - gerne med en søgemaskine som eksempelvis Google.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere