Jubii lægger saks og lim til dybe links

Med en ny virtuel kopimaskine fra Jubii kan brugerne sammensætte deres helt egne hjemmesider med dybe links til forskellige nyhedssites. Ingen danske aviser er med, selvom deres brancheforening ikke kan sætte fingre på noget juridisk ved tjenesten.

Virtuel saks og lim - så kan du sammensætte din egen hjemmeside med det indhold fra hele internettet, som du helst vil se.

Det er det nyeste tilbud fra Jubii, som dermed puster nyt liv i dyblinks-debatten.

- Vi gør ikke det her for at lave en allerhelvedes ballade, men selvfølgelig kan det misbruges. Det giver brugerne en kopimaskine, som de kan bruge, som de vil til at sammensætte deres egen webside, siger marketingdirektør Martin Thorborg, Jubii.

Han understreger dog, at Jubii i sin brugeraftale gør opmærksom på, at man ikke må hente indhold uden producentens tilladelse.

Personaliseringstjenesten har på forhånd indgået aftale med en række danske og udenlandske indholdsleverandører, herunder Danmarks Radio og TV3, men ingen af de landsdækkende avisers elektroniske udgaver er iblandt dem.

- Det er nok ikke realistisk at lave aftaler med dem lige nu, siger Martin Thorborg som mener, at dagbladene ikke i øjeblikket vil indgå aftaler, som måske kan svække deres ophavsretssag mod nyhedssøgetjenesten Newsbooster.

Svært at påvise krænkelse

Danske Dagblades Forening fik i juli sidste år nedlagt fogedforbud mod Newsbooster for at lave dybe links til dagbladenes web-artikler.

Martin Thorborg erkender, at Jubiis nye tjeneste ligeledes benytter sig af dybe links, men påpeger, at de personlige websider ikke kan viderepubliceres og at al trafik fortsat tælles på ophavs-webstedet.

Dermed bliver det samtidig svært for eksempelvis dagbladene at påvise, at deres indhold bliver brugt på personlige Jubii-websteder.

I Danske Dagblades Forening har jurist Holger Rosendal ikke haft nogen dialog med Jubii om tiltaget. Men efter at have set på den brugeraftale, som skal indgås før brug af personaliseringstjenesten, mener han ikke, at man skal male fanden på væggen.

- I det omfang, at Jubiis service benyttes på den måde, som er beskrevet i brugervilkårene, så er der ikke nogen krænkelse af ophavsretten. Men hvorvidt det er muligt at få Jubii til at stoppe tjenesten, hvis det påvises, at tjenesten bruges ulovligt, det må vi så se på, siger Holger Rosendal.

Jubii har arbejdet på tjenesten i over fire år, og den skal efter den danske lancering rulles ud i moderselskabet Lycos' lokalafdelinger i Tyskland, Storbritannien og Frankrig.

Martin Thorborg håber samtidig på, at der kan knyttes internationale indholds-aftaler til tjenesten med en række store aktører - gerne med en søgemaskine som eksempelvis Google.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.