Artikel top billede

Snart kan du styre sikkerheden på de ansattes mobiler

Sikkerheden på mobile enheder er blevet bedre. Forretningsdata kan isoleres fra brugerens personlige applikationer, og it-afdelingen kan fjernslette indhold på en enhed, der er blevet tabt eller stjålet.

Computerworld News Service: Udviklingen af mobil-applikationer til virksomheder er gået langsommere end udviklingen af applikationer til forbrugerne, fortæller Gartner.

En af de vigtigste grunde til, at det er gået sådan, er it-beslutningstagernes bekymring for sikkerheds-tilstanden på mobile enheder, der som regel er medarbejdernes personlige enheder, og som er følsomme over for at blive tabt, hacket eller stjålet.

Selv om der findes masser af veletablerede værktøjer og metoder til at holde internetbrugerne på sporet eller forhindre dem i at hacke sig ind i følsomme data, så er det stadig en stor udfordring at skulle håndtere sikkerheden på tværs af mobile enheder, fortæller it-eksperter.

Leverandørerne har travlt med at få gjort noget ved problemet. Udbydere som Symantec og McAfee tilbyder for eksempel centraliseret håndtering af opgraderinger, antivirus og antispam til mobile enheder.

I mellemtiden har Nemertes i sin rapport 'Communications and Computing Benchmark 2011/12' fundet ud af, at næsten 60 procent af de 240 interviewede slutbruger-virksomheder enten er i gang med eller planlægger at udrulle en platform til håndtering af mobile enheder.

Virksomheder, der allerede anvender en platform, er langt mere tilbøjelige til at fortælle, at deres applikations-initiativer til mobile enheder er en succes, bemærker president Irwin Lazar.

Data isoleres

Førende leverandører af mobil data-håndtering som Good Technologies, Air Watch Mobile Iron og Sybase tilbyder beskyttelse mod datalæk til Android- og Apple-enheder.

Forretningsdata og applikationer kan for eksempel isoleres fra brugerens personlige applikationer og aktiviteter i en sikret virtuel container, og it-afdelingen kan fjernslette indhold på en enhed, der er blevet tabt eller stjålet.

En funktion, som Lazar kalder "Angry Birds-filteret" forhindrer medarbejdere i at downloade sexede eller tidsrøvende applikationer til enheden.

VMwares Mobile Virtualization Platform, som er planlagt til udgivelse inden for de nærmeste måneder, gør det muligt for slutbrugerne at køre native applikationer i en sikret container på enheder med Android.

Apple arbejder også på at tilbyde flere forretningsorienterede løsninger til enheder med iOS, fortæller Irwin Lazar fra Nemertes. Der er for eksempel tilføjet support af Microsoft ActiveSync, så it-afdelingen nemt kan håndtere og slette indhold på enheder med iOS, ligesom der er tilføjet app-sikkerheds-kontroller, der kan bruges af platforme til håndtering af mobilt data.

Googles Android, og Android Market er mere åbne over for udviklere end iOS og App Store og derfor også mere følsomme over for hackere. Tidligere i år blev omkring 55 malware-inficerede applikationer, der udgav sig for at være legitime titler, opdaget i Googles app store.

Leverandøren kan fjerne suspekte applikationer fra brugernes telefoner. Men applikationsudviklere og, uden tvivl, forretningsbrugere og it-chefer har problemer med den lettere arrogante tilgang, for ikke at tale om at applikationen allerede kan have nået at inficere en virksomhed, inden den bliver fjernet igen.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere