Artikel top billede

Her er sikkerhedens tre problembørn

Barcelona: Sikkerhedsfolket vender blikket i nye retninger for at sikre verdens computere. Blikket er faktisk rettet mod dig.

Vision 2011, Barcelona: Sikkerhedsfirmaet Symantec har samlet partnere og medarbejdere i den nordspanske by Barcelona for at snakke om hvilken sikkerhed, der skal være fokus på i fremtiden.

Og selv om solen skinner fra en klar himmel, og temperaturen er 25 grader, tales der konstant om skyer.
 
En tendens man også oplever hos konkurrenter som eksempelvis Panda.

Der vendes konstant tilbage til tre problembørn, der sætter sikkerheden på spil i fremtidens netværk. Og der ser ud til at være en del ændringer på vej i de danske it-afdelinger.

Men samtidig bliver der givet svar på en netop de problemer, som selv samme it-folk står overfor.

Den største udfordring

Den første udfordring handler om virtualisering og kontrollen med de maskiner, der driver firmaets applikationer.

Her skal der sættes ind på virtuel-maskine-niveau, hvilket man blandt andet arbejder sammen om med den store virtualiseringsbutik VMware.

Desuden nævnes cloud computing, med fokus på den private sky, som et andet sted, hvor der skal sættes ind. Symantec har selv udført en undersøgelse, der fortæller, at næsten 70 procent af dem, der bestemmer over virksomhedernes it, ikke er trygge ved at placere kritiske applikationer i en privat/hybrid sky.

Dagsordenens sidste punkt er et område, der har præget debatten i flere år, nemlig den mobile sikkerhed.

Svarene ligner ligeledes dem, der tidligere har været på banen. Det handler ifølge sikkerhedsgiganten om kryptering og om at forhindre, at man mister sine data.

Der er dog blevet føjet et punkt til listen. Virksomhederne skal vise parathed til at understøtte nye produkter fra nye leverandører, for det er kun et spørgsmål om tid, før eksempelvis Apple er enerådende på tavlecomputere, lyder det.

Fra virus til identitet

Generelt kan man sige, at fokus er ved at blive flyttet i sikkerhedsbranchen. Det handler ikke så meget om maskiner, men mere om mennesker, når sikkerheden skal varetages.

"Vi har vendt blikket fra it-infrastruktur og hardware," fortæller Jan Skelbæk, som er dansk landechef for Symantec.

"Det har vi i stedet rettet mod, hvordan vi beskytter data og brugerens identitet."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere