Artikel top billede

Her er sikkerhedens tre problembørn

Barcelona: Sikkerhedsfolket vender blikket i nye retninger for at sikre verdens computere. Blikket er faktisk rettet mod dig.

Vision 2011, Barcelona: Sikkerhedsfirmaet Symantec har samlet partnere og medarbejdere i den nordspanske by Barcelona for at snakke om hvilken sikkerhed, der skal være fokus på i fremtiden.

Og selv om solen skinner fra en klar himmel, og temperaturen er 25 grader, tales der konstant om skyer.
 
En tendens man også oplever hos konkurrenter som eksempelvis Panda.

Der vendes konstant tilbage til tre problembørn, der sætter sikkerheden på spil i fremtidens netværk. Og der ser ud til at være en del ændringer på vej i de danske it-afdelinger.

Men samtidig bliver der givet svar på en netop de problemer, som selv samme it-folk står overfor.

Den største udfordring

Den første udfordring handler om virtualisering og kontrollen med de maskiner, der driver firmaets applikationer.

Her skal der sættes ind på virtuel-maskine-niveau, hvilket man blandt andet arbejder sammen om med den store virtualiseringsbutik VMware.

Desuden nævnes cloud computing, med fokus på den private sky, som et andet sted, hvor der skal sættes ind. Symantec har selv udført en undersøgelse, der fortæller, at næsten 70 procent af dem, der bestemmer over virksomhedernes it, ikke er trygge ved at placere kritiske applikationer i en privat/hybrid sky.

Dagsordenens sidste punkt er et område, der har præget debatten i flere år, nemlig den mobile sikkerhed.

Svarene ligner ligeledes dem, der tidligere har været på banen. Det handler ifølge sikkerhedsgiganten om kryptering og om at forhindre, at man mister sine data.

Der er dog blevet føjet et punkt til listen. Virksomhederne skal vise parathed til at understøtte nye produkter fra nye leverandører, for det er kun et spørgsmål om tid, før eksempelvis Apple er enerådende på tavlecomputere, lyder det.

Fra virus til identitet

Generelt kan man sige, at fokus er ved at blive flyttet i sikkerhedsbranchen. Det handler ikke så meget om maskiner, men mere om mennesker, når sikkerheden skal varetages.

"Vi har vendt blikket fra it-infrastruktur og hardware," fortæller Jan Skelbæk, som er dansk landechef for Symantec.

"Det har vi i stedet rettet mod, hvordan vi beskytter data og brugerens identitet."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere