Ib Kunøe: Her er min plan med mit nye teleselskab

It-milliardæren Ib Kunøe fortæller, hvorfor han nu pludselig vil lave et teleselskab.

For Atea-ejer og it-rigmanden Ib Kunøe er det en naturlig udvikling, at it-forhandleren nu også vil levere mobiltelefoni.

Det fortæller han til Computerworld, der fanger ham på mobiltelefonen på vej til jagt.

"Jeg sidder i en jagtvogn, så du må acceptere at der er lidt larm," siger Ib Kunøe.

Herefter fortæller han om baggrunden for at stifte det nye teleselskab, der i sidste ende skal opruste Atea-sælgernes ammunitionsbeholdning, når de kommer ud til kunderne i hele Norden.

Faktisk er der tale om en nødvendig udvikling for it-forhandleren Atea i takt med, at mobility vinder frem.

"For os som it-forhandler skal vi følge med den naturlige udvikling inden for it-infrastrukturen. Så på en eller anden måde er vi nødt til at være med," fortæller Ib Kunøe.

"Vi har måske været lidt længe undervejs," siger han fra jagtvognen, hvor der i baggrunden kan høres højlydte grin og tydeligvis høj stemning.

"Du kan godt høre, det går lystigt til," siger it-rigmanden og fortsætter: 

"Vi har arbejdet med det her længe, og der har været mange modeller på bordet," fortæller han videre.

Ib Kunøe røber, at de strategiske overvejelser blandt andet er gået i retning af, hvordan Atea skal samarbejde med de store teleselskaber som TDC med videre.

"Det kunne have været endt med en white-label-løsning, ligesom overvejelserne gik på hvem, der skulle eje kunderne," fortæller Atea-manden.

Tæt samarbejde med telegiganter
Udgangen bliver, at det nye selskab, der kommer til at bære navnet Atea Tele, kommer til at arbejde med teleselskabernes engrosafdeling. 

"De vil så sælge til os til nogle fornuftige og forhåbentlig konkurrencedygtige priser," siger Ib Kunøe.

Samtidig beroliger han de store teleselskaber, der netop er kommet af med pris-presseren Onfone. 

"Vi er i tæt samarbejde med alle de store teleselskaber i forvejen, så vi skulle meget gerne have en rolig og kontrolleret opbygning af det her," fortæller Ib Kunøe.

Rigmanden, der med milliardkoncernen Atea i ryggen selv har en del muskler at spille med, erkender dog, at Atea med den nye satsning naturligvis bliver konkurrenter med nogle af landets store teleselskaber.

"Vi bliver selvfølgelig konkurrenter, men vi bruger jo også deres net."

"Men det er vigtigt for mig at understrege, at det her er en almindelig del af vores forretning," siger Atea-ejeren.

Dermed afviser han også blankt at være i gang med at opbygge et nyt Onfone. 

"Det er jo ikke sådan, at vi skal sælge vores telefonselskab på et eller andet tidspunkt," siger Ib Kunøe direkte.

Samtidig kan de etablerede huse ånde lettet op, når det gælder mulige prisdump i markedet.

"Den uro, der har været hos teleselskaberne, som siger, 'hvad fanden, går de nu ind og laver et billigt produkt i erhvervsmarkedet.' Det er slet ikke det, vi gør. Vi skal have konkurrencedygtige priser. Og det er det," slår Ib Kunøe fast.

Avancerede mobil-betalinger
Desuden peger han på, at det nye selskab skal specialisere sig i noget ikke så mange kan tilbyde i dag, nemlig avanceret split-billing.

Her kommer to andre Kunøe-selskaber på banen, nemlig Belle Balance A/S og CD Rator A/S, der hver især skal hjælpe det nye teleselskab på vej.

Ib Kunøe forklarer, at Atea som forhandler således skal kunne tilbyde kunderne, at de kan lave for eksempel avanceret split-billing, hvor man betaler på mobilen for parkering i arbejdstiden, giver donation til Røde Kors som privatperson, men hvor arbejdsgiveren kan splitte regningen op i privat og arbejdsrelateret.

Kendskabet til markedet ligger ikke Ib Kunøe fjernt, da han for syv år siden var med til at sælge Telmore til TDC.

"Sådan er det," opsummerer Ib Kunøe hele snakken om det nye mobilselskab, inden han igen slutter sig til jagtselskabet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.