Artikel top billede

Se de bedste erhvervsfunktioner i Android 4.0

Android 4.0 Ice Cream Sandwich er primært målrettet forbrugerne, men en række funktioner vil du også sætte pris på som erhvervsbruger.

Computerworld News Service: Tidligere på ugen offentliggjorde Google den seneste version, 4.0, af det populære mobilstyresystem Android, der har fået kodenavnet Ice Cream Sandwich. Samtidig blev lanceret en splinterny smartphone, der kører Android 4.0 navnlig Samsung Galaxy Nexus, der tidligere er blevet omtalt som Nexus Prime.

Android 4.0 Ice Cream Sandwich og Galaxy Nexus

Selvom Google egentligt sigter efter forbrugerne med Android 4.0, så indeholder den nye version af mobilstyresystemet en række nye funktioner, der kan være anvendelige for forretningsfolk og systemadministratorer. Den følgende liste gennemgår de otte mest bemærkelsesværdige erhvervsrelaterede funktioner i Android 4.0, som sandsynligvis i løbet af de kommende uger og måneder vil blive tilgængelig på en vifte af nye enheder udover Galaxy Nexus samt på visse eksisterende smartphones og tablet-pc'er via opdatering af systemsoftwaren.

1. Understøtter fuld enhedskryptering

Den seneste version af Android understøtter nu også fuld on-device datakryptering på telefoner, oplyser udvikler hos Google Dan Morrill, der arbejder på Android. Tidligere versioner af Android har kunnet forbinde til Microsoft Exchange-servere for at få adgang til blandt andet virksomheders e-mail, kalendere og kontakter, men kun hvis de Exchange-servere ikke krævede fyld kryptering af enheden. (Microsofts helt nye mobilstyresystem, Windows Phone 7.5 Mango, understøtter ikke fuld kryptering og af den grund har jeg for nylig vurderet systemet til ikke at være egnet til erhvervsbrug.)

Krypteringen i Android Ice Cream Sandwich betyder, at alle forretningsdata på brugernes enheder er ulæselige i de forkerte hænder, så informationerne er beskyttede, selvom smartphonen mistes eller bliver stjålet.

Googles seneste version af Android til tablet-pc'er, 3.0 Honeycomb, understøtter ifølge Morrill i forvejen fuld kryptering.

2. Forbedret indtaling af tekst

Androids stemmehåndtering er ifølge Google blevet en hel del mere "intelligent" i Ice Cream Sandwich. Nu fremkommer teksten på skærmen øjeblikkeligt, når man taler. Man trykker blot på skærmtastaturets mikrofon-tast og indtaler sin e-mail, sms eller hvad man ellers ønsker at indtale af tekst.

Forbedringerne af denne funktion bør gøre den til en langt mere realistisk valgmulighed for erhvervsbrugere.

3. Forbedret kopiering og indsætning

Copy/paste-funktionen i Android Ice Cream Sandwich har også fået en overhaling, påpeger TechCrunch. Det bør nu være væsentligt lettere at vælge, kopiere og indsætte indhold. Og man kan nu hoppe rundt mellem hele blokke af tekst. Erhvervsbrugere, som sender mange e-mail og anden kommunikation vil helt sikkert værdsætte denne forbedring.

4. Nye kalenderfunktioner

Kalenderen i Android Ice Cream Sandwich har fået en ny brugergrænseflade, som gør det lettere og mere intuitivt at navigere rundt i sin kalender. En ny funktion, hvor man kan knibe for at zoome ind på kalenderaftaler, gør det langt enklere at finde frem til den aftale, man leder efter.

5. Lås telefonen op med ansigtet

Google har ikke offentliggjort særlig mange detaljer om den nye funktion Face Unlock i Android Ice Cream Sandwich, som gør det muligt at låse sin smartphone op ved blot at pege kameraet på sit eget ansigt. Derfor står det endnu ikke klart, om Face Unlock opfylder erhvervslivets sikkerhedskrav, så den kan gøre det ud for brugen af kodeord.

6. Apps kan nu slås fra

Android Ice Cream Sandwich inkluderer en ny funktion, der gør brugerne i stand til at deaktivere praktisk talt enhver applikation heriblandt præinstallerede apps, der kan bruge systemressourcer og batteri, selvom man vælger aldrig at bruge dem.

Android 4.0 giver dig mulighed for at slå apps helt fra, så de kun starter, hvis du åbner dem, forklarer Morrill.

7. Android Beam bruger NFC til deling af data

Det er i Android Ice Cream Sandwich også hurtigere og lettere at dele kontaktinformationer, webadresser, kort og rutevejledninger, videoer og media takket være en ny near field communications-baseret funktion ved navn Android Beam. Så nu kan du øjeblikkeligt starte processen med at dele data ved blot at holde to NFC-udstyrede smartphones med Android 4.0 op mod hinanden.

8. Tag et screenshot

En helt ny funktion i Android Ice Cream Sandwich til at gemme et skærmdump, gør det let at gemme et øjebliksbillede af, hvad der vises på din telefons skærm. På Samsung Galaxy Nexus holder man blot tænd- og slukknappen og knappen for at skrue ned for lyden nede samtidig for at tage et screenshot. (Også Android 3.0 Honeycomb til tablet-pc'er har en indbygget funktion til at tage screenshot.)

Denne nye funktion gør det for eksempel let for erhvervsbrugere at dele billeder af websider. Man kan også med fordel benytte screenshots, taget af brugerne og sendt til it-afdelingen, til diagnosticering og løsning af tekniske problemer med brugernes smartphones.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.