Apples produkter er kommet på sikkerhedsfolkets dagsorden.

Apples sikkerhed styrtdykker

Apple har været leverandør af verdens mest sikre gadgets. Den tid er nu forbi, vurderer et sikkerhedsfirma.

Læs også:
Sådan sniger ny trojaner sig ind hos Mac-brugerne"Apples dage som leverandør af verdens mest sikre gadgets er talte."

Sådan vurderer sikkerhedsfirmaet F-Secure Apples fremtid.

"Det har længe været et spørgsmål om tid, før Mac blev et lige så yndet mål for it-angreb som pc'er," lyder det fra Michael Dahl, landechef for F-Secure.

Det begrunder han med, at angrebene nu bliver målrettet mod Apples produkter, hvilket tidligere var et særsyn.

"De nye angreb mod iPhone, iPad og alle de andre populære Mac gadgets er helt sikkert kun begyndelsen, for de it-kriminelle har fået øje på et nyt, lukrativt marked med millioner af Mac-brugere," vurderer han.

I praksis betyder det et nyt marked for producenter af sikkerhedssoftware, som eksempelvis F-Secure.

"Nu skal Mac-brugerne også til at opgradere sikkerheden, og jeg kan kun opfordre dem til at anskaffe sig et anti-virus program, der hurtigt og let sørger for en altid opdateret it-sikkerhed," siger Michael Dahl.

Popularitet sænker sikkerhed
Mikko Hypponen, der er forskningsleder hos F-Secure peger på, at Apple-brugere hidtil har kunnet prale af høj sikkerhed udelukkende fordi, der har været et relativt lavt antal Mac-brugere, sammenlignet med pc-brugere.

Han mener, at Mac må abdicere som sikker gadget nummer 1. Det forklarer han på sin blog.

Med iPhone i spidsen er antallet af Apple-enheder i dag enormt, hvilket betyder, at der er et incitament for net-kriminalitet.

Et af sikkerhedsproblemerne er, at mange iPhone-ejere fjerner alle restriktioner fra telefonen, kaldet jailbreaking, som efterlader iPhonen uhyre sårbar for angreb.

De første angreb fra it-kriminelle var da også netop orme målrettet mod denne type enheder.


Læs også:
Sådan sniger ny trojaner sig ind hos Mac-brugerne

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.