Artikel top billede

(Foto: Torben Klint)

Dansk it-kæmpe fyrer direktøren

Den danske halvlederproducent Topsil er vokset gevaldigt de senere år, men nu rammer markedsafmatning og andre udfordringer selskabet, og det koster direktøren jobbet.

Efter stærk medvind i en årrække kradser krisen nu så meget hos Topsil Semiconductor Materials A/S, at det koster den administrerende direktør, Keld Lindegaard Andersen, jobbet.

"Topsil har været igennem en fantastisk udvikling, og det er da i høj grad Kelds fortjeneste. Han har slået de streger, der har gjort, at virksomhedens størrelse er firedoblet, og at indtjeningen sidste år nåede over 100 millioner kroner," siger Jens Borelli-Kjær, bestyrelsesformand, Topsil Semiconductor Materials A/S.

Kunderne skruer ned

Når det er sagt, så rammer Topsil, som udvikler, producerer og sælger silicium til elektronik- og solcelleindustrien, nu også finanskrisen, eller krisen rammer Topsil. Kunderne skruer ned for blusset, hvilket er den primære årsag til, at selskabet måtte ty til en nedjustering før sommerferien.

Bestyrelsen udtrykker baggrunden for at fyre direktøren således:
 
"I 2011 har Topsil imidlertid oplevet en utilfredsstillende økonomisk udvikling som følge af markedsafmatning samt en række produktions- og driftsmæssige udfordringer. Bestyrelsen ønsker derfor at styrke det ledelsesmæssige fokus på operationel eksekvering, herunder effektivisering, kvalificering og produktudvikling samt implementering af nyt produktionsapparat."

Det kniber med indtjeningen

Blandt udfordringerne er at integrere Topsil og det
polske datterselskab og derudover "presser mange driftsmæssige udfordringer sig på."

"Vi er nu i en anden fase af virksomhedens udvikling end den meget kraftige vækstfase, der har domineret de sidste fem-seks år. I bestyrelsen er vi nået til den fælles vurdering, at vi kan finde en bedre mand til den nye fase, Topsil nu befinder sig i," siger Jens Borelli-Kjær.

Headhuntere er allerede sat på sporet for at snuse sig frem til den helt rigtige topchef, som får til opgave at "realisere selskabets strategiske målsætninger og retablere indtjeningsevnen."

Indtil en ny administrerende direktør er fundet konstitueres logistik, salgs- og marketingdirektør Jørgen Bødker i stillingen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere