Artikel top billede

(Foto: Torben Klint)

Dansk it-kæmpe fyrer direktøren

Den danske halvlederproducent Topsil er vokset gevaldigt de senere år, men nu rammer markedsafmatning og andre udfordringer selskabet, og det koster direktøren jobbet.

Efter stærk medvind i en årrække kradser krisen nu så meget hos Topsil Semiconductor Materials A/S, at det koster den administrerende direktør, Keld Lindegaard Andersen, jobbet.

"Topsil har været igennem en fantastisk udvikling, og det er da i høj grad Kelds fortjeneste. Han har slået de streger, der har gjort, at virksomhedens størrelse er firedoblet, og at indtjeningen sidste år nåede over 100 millioner kroner," siger Jens Borelli-Kjær, bestyrelsesformand, Topsil Semiconductor Materials A/S.

Kunderne skruer ned

Når det er sagt, så rammer Topsil, som udvikler, producerer og sælger silicium til elektronik- og solcelleindustrien, nu også finanskrisen, eller krisen rammer Topsil. Kunderne skruer ned for blusset, hvilket er den primære årsag til, at selskabet måtte ty til en nedjustering før sommerferien.

Bestyrelsen udtrykker baggrunden for at fyre direktøren således:
 
"I 2011 har Topsil imidlertid oplevet en utilfredsstillende økonomisk udvikling som følge af markedsafmatning samt en række produktions- og driftsmæssige udfordringer. Bestyrelsen ønsker derfor at styrke det ledelsesmæssige fokus på operationel eksekvering, herunder effektivisering, kvalificering og produktudvikling samt implementering af nyt produktionsapparat."

Det kniber med indtjeningen

Blandt udfordringerne er at integrere Topsil og det
polske datterselskab og derudover "presser mange driftsmæssige udfordringer sig på."

"Vi er nu i en anden fase af virksomhedens udvikling end den meget kraftige vækstfase, der har domineret de sidste fem-seks år. I bestyrelsen er vi nået til den fælles vurdering, at vi kan finde en bedre mand til den nye fase, Topsil nu befinder sig i," siger Jens Borelli-Kjær.

Headhuntere er allerede sat på sporet for at snuse sig frem til den helt rigtige topchef, som får til opgave at "realisere selskabets strategiske målsætninger og retablere indtjeningsevnen."

Indtil en ny administrerende direktør er fundet konstitueres logistik, salgs- og marketingdirektør Jørgen Bødker i stillingen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere