Artikel top billede

(Foto: Torben Klint)

Dansk it-kæmpe fyrer direktøren

Den danske halvlederproducent Topsil er vokset gevaldigt de senere år, men nu rammer markedsafmatning og andre udfordringer selskabet, og det koster direktøren jobbet.

Efter stærk medvind i en årrække kradser krisen nu så meget hos Topsil Semiconductor Materials A/S, at det koster den administrerende direktør, Keld Lindegaard Andersen, jobbet.

"Topsil har været igennem en fantastisk udvikling, og det er da i høj grad Kelds fortjeneste. Han har slået de streger, der har gjort, at virksomhedens størrelse er firedoblet, og at indtjeningen sidste år nåede over 100 millioner kroner," siger Jens Borelli-Kjær, bestyrelsesformand, Topsil Semiconductor Materials A/S.

Kunderne skruer ned

Når det er sagt, så rammer Topsil, som udvikler, producerer og sælger silicium til elektronik- og solcelleindustrien, nu også finanskrisen, eller krisen rammer Topsil. Kunderne skruer ned for blusset, hvilket er den primære årsag til, at selskabet måtte ty til en nedjustering før sommerferien.

Bestyrelsen udtrykker baggrunden for at fyre direktøren således:
 
"I 2011 har Topsil imidlertid oplevet en utilfredsstillende økonomisk udvikling som følge af markedsafmatning samt en række produktions- og driftsmæssige udfordringer. Bestyrelsen ønsker derfor at styrke det ledelsesmæssige fokus på operationel eksekvering, herunder effektivisering, kvalificering og produktudvikling samt implementering af nyt produktionsapparat."

Det kniber med indtjeningen

Blandt udfordringerne er at integrere Topsil og det
polske datterselskab og derudover "presser mange driftsmæssige udfordringer sig på."

"Vi er nu i en anden fase af virksomhedens udvikling end den meget kraftige vækstfase, der har domineret de sidste fem-seks år. I bestyrelsen er vi nået til den fælles vurdering, at vi kan finde en bedre mand til den nye fase, Topsil nu befinder sig i," siger Jens Borelli-Kjær.

Headhuntere er allerede sat på sporet for at snuse sig frem til den helt rigtige topchef, som får til opgave at "realisere selskabets strategiske målsætninger og retablere indtjeningsevnen."

Indtil en ny administrerende direktør er fundet konstitueres logistik, salgs- og marketingdirektør Jørgen Bødker i stillingen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere