Artikel top billede

Rekord-retssag om udbud: PET skulle godkende konsulenterne

Det danske beredskabsnet SINE blev vurderet som så vigtigt, at nøglemedarbejdere skulle godkendes af PET, før de måtte arbejde med udbudsmaterialet.

Læs også: Vidnerne står i kø til Danmarks største it-retssag

Udbuddet af radiosystemet til de danske beredskaber blev vurderet af så stor national vigtighed, at nøglemedarbejdere skulle sikkerhedsgodkendes af Politiets Efterretningstjeneste, PET.

Det fremgik af en erklæring fra vicedirektør i Økonomistyrelsen, Henrik Pinholt, som blev læst op på en af retssagens første dage. Det var Økonomistyrelsen, der oprindelig stod for udbuddet.

Erklæringen blev i sin tid udarbejdet i forbindelse med den oprindelige klagesag ved Klagenævnet for Udbud.

Rovsing, Gartner og Kammeradvokaten

Økonomistyrelsen havde fundet, at det var vanskeligt at finde rådgivere i Danmark på et så relativt specialiseret område som radiokommunikation. Styrelsen benyttede sig af Rovsing Management, Gartner, Mason og Teleplan samt Kammeradvokaten.

Hertil kom så den yderligere udfordring, at rådgiverne og nøglemedarbejderne skulle sikkerhedsgodkendes for at måtte arbejde med udbudsmaterialet, fremgik det af erklæringen.

En af de personer, der er blevet sikkerhedsgodkendt, er sagsøgtes advokat, Morten Uhrskov Christensen fra Kammeradvokaten, hvilket denne har bekræftet overfor Computerworld.

Kammeradvokatens mand er således sat i den lidt besynderlige situation, at han er sat til at forsvare det udbud, som han selv i sin tid har været med til at udarbejde.

For en god orden skyld skal det med, at sagsøgte har afvist alle påstande.

Retssagens tredje dag er i dag, onsdag den 3. november.

Læs mere: 
Advokat: Regelbrud sikrer Motorola milliard-sejr

Rekordretssag: Sagsøger staten for en halv milliard

Gigantisk it-udbud gik galt - slået tilbage til start

Beredskabsnet afviser titusindvis af opkald
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.