Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: Foto: Sean F. Boggs / iStockphoto)

Rekord-retssag om udbud: PET skulle godkende konsulenterne

Det danske beredskabsnet SINE blev vurderet som så vigtigt, at nøglemedarbejdere skulle godkendes af PET, før de måtte arbejde med udbudsmaterialet.

Læs også: Vidnerne står i kø til Danmarks største it-retssag

Udbuddet af radiosystemet til de danske beredskaber blev vurderet af så stor national vigtighed, at nøglemedarbejdere skulle sikkerhedsgodkendes af Politiets Efterretningstjeneste, PET.

Det fremgik af en erklæring fra vicedirektør i Økonomistyrelsen, Henrik Pinholt, som blev læst op på en af retssagens første dage. Det var Økonomistyrelsen, der oprindelig stod for udbuddet.

Erklæringen blev i sin tid udarbejdet i forbindelse med den oprindelige klagesag ved Klagenævnet for Udbud.

Rovsing, Gartner og Kammeradvokaten

Økonomistyrelsen havde fundet, at det var vanskeligt at finde rådgivere i Danmark på et så relativt specialiseret område som radiokommunikation. Styrelsen benyttede sig af Rovsing Management, Gartner, Mason og Teleplan samt Kammeradvokaten.

Hertil kom så den yderligere udfordring, at rådgiverne og nøglemedarbejderne skulle sikkerhedsgodkendes for at måtte arbejde med udbudsmaterialet, fremgik det af erklæringen.

En af de personer, der er blevet sikkerhedsgodkendt, er sagsøgtes advokat, Morten Uhrskov Christensen fra Kammeradvokaten, hvilket denne har bekræftet overfor Computerworld.

Kammeradvokatens mand er således sat i den lidt besynderlige situation, at han er sat til at forsvare det udbud, som han selv i sin tid har været med til at udarbejde.

For en god orden skyld skal det med, at sagsøgte har afvist alle påstande.

Retssagens tredje dag er i dag, onsdag den 3. november.

Læs mere: 
Advokat: Regelbrud sikrer Motorola milliard-sejr

Rekordretssag: Sagsøger staten for en halv milliard

Gigantisk it-udbud gik galt - slået tilbage til start

Beredskabsnet afviser titusindvis af opkald
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere