Artikel top billede

Region til it-ansatte: 40 skal fyres - I er ikke gode nok

40 it-medarbejdere i Region Midtjylland risikerer at blive fyret, fordi deres kompetencer ikke lever ikke op til kravene. Alle får på mandag besked, om de er i risikogruppen.

læs også:
Denne type it-konsulenter er særligt eftertragtede

40 it-medarbejdere i Region Midtjylland, der blandt andet har sat et kommende supersygehus i Skejby på standby, risikerer nu at blive del af en massefyring.
 
Det fremgår af en mail fra regionens it-chef, Jørn Lodahl, til medarbejderne, som Computerworld er kommet i besiddelse af. 
 
Af mailen fremgår det, at it-afdelingen i regionen, der har ansat personale svarende til 300 årsværk, i samarbejde med områdelederne har udpeget en række ansatte, som ikke lever op til regionens fremtidige krav til personalekompetancer.

"Vi har i samarbejde med alle områdelederne identificeret cirka 40 medarbejdere, som, vi vurderer, ikke i tilstrækkelig grad besidder de nødvendige kompetencer i forhold til ovenstående udviklingskrav og -pres," skriver it-chefen i mailen til medarbejderne i Region Midtjylland.
 
Han understreger i mailen til personalet, at ledelsen i enighed og uden indevending fra det lokale medarbejder udvalg allerede har truffet beslutningen om omorganiseringen, og henviser til, at der er lagt en tidsplan projektet, som er slået op på intranettet. 
 
"Vi undersøger, om nogle af jer, som er berørte, kan omplaceres inden for It. Er dette ikke muligt, vil vi forsøge en omplacering uden for It. Er dette heller ikke muligt, kan der blive tale om afskedigelse," skriver Jørn Lodahl. 
 
Ansætter nye it-folk i stedet
Jørn Lodahl bekræfter over for Computerworld, at mailen til medarbejderne er ramme alvor. 

"Det er rigtigt, at jeg har sendt en mail ud, hvor der er cirka 40 medarbejdere, som i værste fald risikerer at blive afskediget," siger han.    

Han forklarer, at der ikke er noget egentlig sparemål, og at det er hensigten at finde medarbejdere med de rigtige kompetancer i stedet. Derfor er meningen, at så mange som muligt af de 40 skal placeres det rigtige sted. Først derefter - i december eller januar - får de 40 besked på, om Regionen overvejer deres afskedigelse.  

Regionen har været igennem en stor omlægning af it-området, hvor 12 it-afdelinger er ved at blive til én.  

"Det er spørgsmålet, om nogen er havnet et forkert sted i det puslespil. Man kan sådan set godt være kompetent, men er bare kommet til at sidde det forkerte sted," siger han til Computerworld.  

Regionens it-afdeling betjener samlet omkring 28.000 medarbejdere i området og har 300 medarbejdere.  

Hver ottende medarbejder prikkes

Personalesituationen i Region Midt har i forvejen været turbolent. Således har omkring hver ottende ansatte i forvejen fået et prik på skulderen.

"Vi ved i ITCG godt, at dette er et hårdt budskab. Både for de, der bliver berørt direkte, men også for alle andre i organisationen. Der er derfor stor opmærksomhed på at forsøge at gennemføre denne proces med stor ordentlighed. Alle kontorchefer og områdeledere i It er naturligvis parate til en dialog med de medarbejdere, der har brug for at tale om dette," skriver it-chefen i mailen.

Han oplyser samtidig, at "det [...]desuden [er] aftalt med Koncern HR Organisation, Ledelse og Procesoptimering, at der er mulighed for en samtale med en af afdelingens konsulenter, hvis man har behov for at vende situationen med en uden for It. Dette gælder alle medarbejdere i It."

Ifølge it-chefen har Region Midtjylland desuden oprettet en infoside, hvor regionen løbende "vil informere og orientere om processen".
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?