Foto: Marius Largu.

TDC sender nyt lavprisselskab ind i mobil-krigen

I midten af november lancerer TDC et nyt lavpris-mobilselskab.

Unotel, Telmore, Onfone og M1.
 
Det er fire lavprisselskaber, som alle er datterselskaber i TDC-koncernen, og nu kommer der et nyt et af slagsen.
 
Bredbåndsudbyderen Fullrate, der siden marts 2009 har været medlem af TDC-familien, kaster sig ud på mobilmarkedet.
 
"Umiddelbart vil nogle nok mene, at der er nok konkurrence i forvejen, men vi ser et stort potentiale i at udnytte synergien i vores kundeportefølje og dermed bliver et full-blown teleselskab," siger administrerende direktør Peter Mægbæk Madsen fra Fullrate.
 
Har fastnettelefon i forvejen
Fullrate har cirka 125.000 bredbåndskunder, og de har udover adgang til internettet også et telefonabonnement inkluderet. En telefon skal blot tilsluttes routeren, der håndterer internetadgangen via telefonstikket.
 
Kunder, der både køber bredbånd og mobiltelefoni hos Fullrate, får mulighed for at ringe gratis til hinanden. Også selvom nogle af kunderne har en fastnettelefon, mens andre har mobiltelefon.
 
"Vi har fundet en ny vej ved at kridte banen op og give gratis kald på kryds tværs af fastnet og mobil på vores eget net," fortæller Peter Mægbæk Madsen til Computerworld.
 
Ifølge Fullrate benytter over 60 procent af firmaets kunder deres fastnettelefoni "jævnligt". Med 125.000 kunder er det dog begrænset, hvor mange kunder en abonnent hos Fullrate kan ringe gratis til, når kunden køber mobiltelefoni hos selskabet.
 
Men Peter Mægbæk Madsen tror på konceptet.
 
"Vi har set på forskellige opkaldsmønstre, at der ligger en reel besparelse, som batter for de fleste husholdninger, og derfor er der et potentiale i det her område," siger han.
 
Følger Onfone-modellen
Mobiltelefonien hos Fullrate bliver baseret på de såkaldte mobilpakker, som Onfone har haft stor succes med. Nogle timers taletid, sms, mms og data er inkluderet i en pakke.
 
"Vi må erkende, at det er det (mobilpakker, red.), som har haft størst succes derude, og det er det, som markedet gerne vil have. Vores forbrugeranalyser viser også, at det er det, som kunderne vil have, og derfor er der ingen grund til at afvige fra det," siger Fullrate-direktøren.
 
Målet er i første omgang op mod 100.000 kunder inden for tre til fem år, fortæller Peter Mægbæk Madsen. Af dem forventer han, at 75 procent er bredbåndskunder hos selskabet.
 
"I første omgang bearbejder vi vores eksisterende kundebase, og så ser vi, hvor langt vi kan bringe det derfra," siger han.
 
En mobilpakke med fem timers taletid vil ligesom hos andre lavprisselskaber koste 149 kroner, når Fullrate åbner for mobiltelefoni 14. november.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér netværket til håndtering af hybrid- og multicloud infrastruktur
I januar 2020 konstaterede Gartner, at cloudcomputing var blevet ”The New Normal” – og op gennem året gjorde Covid-19 det endda helt essentielt at være i stand til at drifte infrastrukturen helt eller delvist fra skyen. Situationen har tvunget virksomheder til hastigt at omstille eller gentænke deres driftsstrategi, og hybride infrastrukturmodeller er nu mere udbredte end nogensinde før. Men mange har også været nødt til at erkende, at den stigende kompleksitet – i særdeleshed på det netværks- og sikkerhedsbaserede felt – stiller helt nye krav til de organisationer, der anvender dem. Denne hvidbog går i dybden med nogle af de mest udbredte udfordringer, som disse transformationsscenarier stiller din organisation overfor. Den giver et solidt bud på, hvordan en netværkshub baseret på Interxion-teknologi gør det muligt at gentænke og optimere netværksinfrastrukturen. Særligt med henblik på at optimere den til at kunne håndtere en hybrid- eller multicloudbaseret infrastruktur.